N

NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM, SEPTEMBER 2025

nieuwe restaurants amsterdam 2025 - nieuw restaurant amsterdam - nieuwe zaken amsterdam - nieuwe restaurants in amsterdam - nieuw restaurant in amsterdam - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam - eten in amsterdam - rem amsterdam - nieuwe hotspots amsterdam - nieuwe restaurants amsterdam 2025

Het aantal nieuwe zaken in Amsterdam dat de deuren opende is bijna niet bij te houden. Maar toch doen we het! Dit lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam wordt regelmatig aangevuld met nieuwkomers in de stad.

Op zoek naar iets nieuws waar je heerlijk kunt aanschuiven? Probeer één van deze (relatief) nieuwe restaurants in Amsterdam eens >

Bourgondisch tafelen bij Heineken Hoek Bistro

Dat giga-glinsterende gebouw aan het Leidseplein zal je vast niet ontgaan zijn: The Diamond. Op het hoekje zat ooit – vóór de bouw van het giga-hotel – een donkergroen café genaamd de Heineken Hoek. Deze krijgt nieuw leven met de bistro die erin zit. Op het menu? O.a. gerookte entrecote met kruidenboter of een walnotensalade die je zelf kan aftoppen met burrata of steak tartare. Kortom, easy tafelen met kwaliteit én een vet uitzicht: je zit namelijk op de eerste etage hierzo! Meer info >

Comfy maar luxe gerechtjes bij bistro-bar Blik

Manuel Broekman heeft een nieuw restaurant geopend. Bij zijn andere horecatentjes in Amsterdam zoals Pepito eet je heerlijk Spaans, bij Maud kan je de hele dag door chillen met huiselijke gerechtjes, maar bij Blik trek je een luxe pot open waar smaak en regionale producten centraal staan. Aan de Reguliersdwarsstraat zit het, en dan zal je wel denken: druk! Niet in de prachtige binnentuin die ze hebben. Dus kom maar op met die ceviche van dorade, tournedos en schnitzel van Scandinavische zalm. Meer info >

Klassieke finesse bij restaurant Franzen

In Oud-Zuid komt er een parel van een restaurant bij, uit de handen van Jesse Franzen (Chapeau, Aan de Poel, Ron Gastrobar en Lars Amsterdam). Nu begint hij zijn eigen culinaire avontuur met klassieke gerechtjes (en echt wel eens een twist hoor!). Rundertartaar met oesters, snoekbaars met chorizo, wilde eend en als dessert een clafoutis en chocolademousse op de kaart? Wij tekenen voor een dinertje bij deze tent. Meer info >


Indonesische smashburgers bij Le Smash op de Clercqstraat

Smashburgerkoning Le Smash heeft in korte tijd een imperium opgebouwd met hun burgers van topkwaliteit. Een speciale Indonesische versie? Die laat je natuurlijk maken volgens de receptuur van Ron Blaauw. Vanaf dinsdag 26 augustus is ’ie verkrijgbaar bij alle Le Smash-winkels in het land. P.S. Op de Clercqstraat zit sinds kort een nieuwe vestiging. Meer info>

Vonckelend: poffertjes eten in het centrum

Chique de friemel eet je bij Vonckelend, dé plek voor een van Nederlands meest bekende en smaakvolle stukjes cultureel erfgoed: de poffertjes. Het tentje is luxe ingericht met marmer en goud, maar de prijzen zijn met €8,50 voor een portie met boter en poedersuiker prima te behappen. Meer info>

Franse bistro-vibes in Amsterdam met Boon & De Koot

Het oude interieur van zaken als Marius en Wijncafé Worst blijkt qua looks perfect samen te gaan met de nieuwe culitent Boon & De Koot, van oud-Coulisse en Bak-chef Tommie Bos. Aan het roer staan de eigenaren van Zoldering en wijnwinkel Lof, en op je bord krijg je culinaire, bourgondische gerechten (lekker no-nonsense). Denk aan geroosterde doperwtjes met eidooier, tomatillo en olijf, steak tartare met ansjovis en radicchio, maar ook een goeie gegrilde kwartel met groene pepersaus. Meer info>

Kwekkeboom Lunchroom & Banketbakkerij Oostpoort

Een van de meest iconische banketbakkerijen van Amsterdam – waar je ook kunt lunchen (we kennen allemaal de Kwekkeboom-kroket, toch?!) – heeft een nieuwe locatie bij Centrum Oostpoort. Het broodje kwekkroket is, samen met het ‘no wifi’-aanbod, tekenend voor waar deze lunchroom voor staat: lekker kletsen met elkaar, samenzijn en genieten van een simpel of luxe gebakje of broodje. Meer info>

Renvy in het Andaz Hotel

Van seizoensproducten naar culinaire wereldgerechten, bij Renvy in het Andaz Hotel laat voormalig chefkok Randy Karman van The White Room (*) het in zijn nieuwe restaurant allemaal naar voren komen. Chique gerechtjes, maar voor wat je krijgt heel betaalbaar. Voor een four course tasting menu ben je 69 euro kwijt. Onze fav? Het dessert van aardbeien en hangop is onze fav, net als de tournedos met zoete aardappel. Meer info>


V12

Bij V12 gaat alles om comfort en eenvoud; een 3-gangen menu heeft een V12 signatuur die mega chique aanvoelt, net zoals de inrichting en sfeer van dit plekje in Amterdam-Noord. (fav. de Miso aubergine met BBQ bosui). Je kan ook losse gerechtjes bestellen van de verfijnde en verfrissende menukaart. Meer info>

Drippy Burgers

Onze gerechten vinden hun oorsprong in de Europese keuken, met wereldse invloeden. Iedere maand vind je daar weer een nieuw menu waarmee we hopen keuzestress te verkleinen en innovatie centraal te laten staan. Meer info>

CHEF betekent koffie, creativiteit & goeie vibes in West

Oeh yes, er is een nieuwe hangout in town: CHEF! Aan het Surinameplein in Amsterdam-West zit dit superchille café verstopt in Broedplaats SUP — een creatieve hub waar kunstenaars, buurtbewoners en makers samenkomen. Wat je hier doet? Nou, alles wat fijn is: van koffie drinken tot snacks snaaien, werken aan je droomproject (of scrollen op Pinterest, ook goed), en tussendoor een frisse neus halen in het Vondelpark (dat letterlijk om de hoek ligt). CHEF is open van dinsdag t/m zaterdag, dus perfect als je even wilt ontsnappen aan je bureaustoel. Meer info>

Counter

Counter in oost is een deli waar je goeie koffie, wijnen en voornamelijk plantaardige hapjes scoort. Brood en soep voor een tientje, perfecte combi toch? Meer info>

Franse no-nonsense bij Boon & De Koot

Een Franse seizoenkaart met een no-nonsensefilosofie — precies Zoldering, toch? Boon & De Koot is het nieuwste project van het vierkoppige team achter sterrenrestaurant Zoldering aan de Utrechtsestraat en wijnwinkel Lof aan de Haarlemmerstraat. En hallo: dit zijn geen simpele AVG’tjes op tafel, maar bijvoorbeeld zeeduivelbisque met groene asperges.Ze zijn donderdag t/m zondag geopend voor diner, en soms ook voor lunch. Meer info >

Silk is een route langs de Zijde

Een mix van recepten langs de Zijderoute bij Silk. Verwacht klassieke Italiaanse én Chinese gerechten — een verrassende combinatie, maar absoluut géén fusion. Denk aan deze oesters! Meer info >

https://www.instagram.com/p/DK7Dy0nICAz/?img_index=1

Gifu is izakaya & ramenbar

Aan de Elandsgracht opende Gifu Ramen, een izakaya & ramenbar met onder andere boterzachte hamachi. Echt een duister, sexy eetplekje om je te wagen aan deze oosterse hapjes. Benieuwd naar wat je te wachten staat? Inchotan-grilled A5 wagyu layered over our 20-hour Shoyu Tori Chintan broth, finished with lightly blanched spinach en een minitouch touch of yuzu. Best gemakkelijk menukaart wordt dat lezen straks met al die ingewikkeld lekkere ingrediënten. Meer info >

Drippy Burgers

Kaj’s Typischetjes heeft met zijn Drippy’s de stap gewaagd van 010 naar 020, met de opening van zijn eigen burgershop Drippy Burgers. We doen allemaal weleens gezond, maar áls je dan een burger eet: eet er eentje die écht gruwelijk goed gesmashed en afgemaakt is. Meer info >

Nikotin Restaubar

Het broertje van Nachbar nestelt zich aan het Gedempt Hamerkanaal (waar eerst Hammer & Vork zat). Het zijn dezelfde eigenaren als van nachtclub Nachtbar, vlak bij het Paleis op de Dam. Samen met chef Tim van der Molen maken zij dit culinaire drompje nu waar in Noord — met Franse én andere verfijnde gerechtjes. Meer info >

Little Bonfire

Een huiskamergevoel met een moderne twist bij Little Bonfire aan de Prinsengracht. Het is lekker simpel en traag – precies het huiskamergevoel dat ze hier willen creëren, maar dan met écht goede dingen op de kaart. En vooral moet het meubilair maar ook de andere gasten zich wagen aan dat avontuur van je reis delen met onbekenden, superleuk! Meer info >

Rosso pizza bar

Aan de Gershwinlaan op de Zuidas vind je een nieuwe Italiaan waar je makkelijk en snel kunt lunchen met een focaccia, en ’s avonds kunt genieten van prachtige gerechtjes. Denk aan Napolitaanse pizza, burrata met boterzachte tomaatjes en natuurlijk steak tartare – eigenlijk alles wat je lekker vindt. Geopend van 12:00 tot 01:00, behalve op zondag. En chill: de pizza’s kosten zo’n 20 euro per stuk, en een lekker voorgerecht om te delen heb je al vanaf 16 euro. Best goed te doen dus, voor zo’n cutesie Italiaans restaurant op de Zuidas. Meer info>

Nobu

Deze telt stiekem nog niet mee, maar verdient wel alvast een vermelding tussen de nieuwe restaurants Amsterdam 2025 — ook al opent Nobu pas in 2027. Denk: luxe Japans eten, een sterrenstatus én Robert De Niro achter het concept. Verwacht high-end dining in Amsterdam-Zuid. Save the date. Klik hier voor meer info>

En, bij welke van deze nieuwe restaurants in Amsterdam reserveer jij als eerste een tafeltje?

Ook een nieuwe hotspots gespot? Mail ons!

CategoriesFijne Foodspots