Het aantal nieuwe zaken in Amsterdam dat de deuren opende (zélfs tijdens corona) is bijna niet bij te houden. Maar toch doen we het! Dit lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam wordt regelmatig aangevuld met nieuwkomers in de stad.
Op zoek naar iets nieuws waar je heerlijk kunt aanschuiven? Probeer één van deze (relatief) nieuwe restaurants in Amsterdam eens >
Dudok aan ‘t IJ
Dudok heeft zoveel meer dan appeltaart, al helemaal bij deze locatie aan ‘t IJ. Naast een geweldig uitzicht kan je hier goed lunchen met een croque caprese (€11) of een lekker broodje carpaccio (€13,75). Klik hier voor meer info>
Følk
Op vrijdag- en zaterdagavond verandert Stretch & Folk in restaurant Følk (het Zweedse woord voor mensen). Een 4-gangendiner met livemuziek is gevuld met gerechtjes als kool met Sake Kasu beurre blanc en stoofvlees met pompoen salsa. En hoe chill dat als je reserveert er automatisch een sauna-bezoekje bij zit inbegrepen?! Klik hier voor meer info>
TEWATASHI
De Japanse precisie bij Tewatashi katapulteert een omelet tot een ware Dashimaki Tamago. Je neemt een van de volgende menus: Nigiri Omakase (€53), KIWAMI Omakase (€90), ABURI Omakase (€100) die allemaal in het teken staan van Edo-mae sushi. Een traditionele stijl uit Tokyo waar versheid, eenvoud en vaardigheid samenkomen. Klik hier voor meer info>
Café De Linden
Café de Zon is niet meer. Hoe verdrietig dat ook is, twee nieuwe eigenaren hebben hier hun nieuwe stulpje gemaakt dat een bruine kroeg is maar dan net wat hipper. Voor een tostietje ham-kaas (met goed zuurdesembrood) of broodje pindakaas kun je hier terecht, naast natuurlijk een lekker pilsje. Klik hier voor meer info>
Broodjes @ de Jordaan
Broodjes maken voor gevorderden, dat doen ze bij Broodjes @ Jordaan. Buikspek dat 14 uur lang gegrild is, prosciutto met mozzarella en onze fav: het broodje pastrami. En het mooiste? Je kan ook nog eens een mini flesje prosecco bestellen bij je baguette. Wat wil een mens nog meer? Klik hier voor meer info>
Herman & Herman
De gezelligste buren op het beukenplein betekent Ajax op tv, burgers met friet en stampot waar je geen €30 voor hoeft neer te tellen. Geen gedoe dus bij Herman & Herman, en ouderwets eetcafé. Tip: de huisgemaakte apfelstrudel, gemaakt door Theo himself. Ze heten allebei geen Herman, de eigenaren Caroline en Theo Leijnse, maar die naam ligt wel degelijk ergens in de familie: hun beide vaders heetten Herman. Klik hier voor meer info>
Samuels
He he, eindelijk wat gezelligheid in de Pijp met buurtrestaurant Samuels. Een wit schattig hoekpandje aan het Sarphatipak is een eetcafe rijker. Gezellig, toegankelijk en betaalbaar. Want een Buurt Bakkie kost je hier €1,95. Je kan er dus snel aanschuiven in het koffiegedeelte, voor een cocktail duik je de bar beneden in en voor een happie eten ga je naar de bovenste etage. En ook daar is voor ieder wat wils. Van een diner met zeebaars voor €29 tot een brioche burger voor €14, of een omelette als ontbijt voor €8. Het is hier gewoon betaalbaar. Iedere dag geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s avonds. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Sissi’s
Sissi’s, she back. Het betonnen blok lijkt wat grimmig vanbuiten maar binnen is het één groot gezellig avontuur. Als assepoester verandert het restaurant van ‘S avonds een restaurant naar ‘s nachts een club. Keizerlijk goed eten en dansen kan je hier bij hun nieuwe locatie in de Schinkelbuurt. Het restaurant is op vrijdag en zaterdag geopend van 17:00-23:00. Een Mediterraanse kaart met lamsgehaktballetjes met mint voor €8,50 of pompoen met kikkererwt voor €14,50. Een plekkie waar muziek en kunst een vrijhaven moet hebben mét geweldig eten. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Pantopia
Gebakken lucht? Niet bij deze vederlichte gebakjes. In de Kerkstraat hebben ze Scandinavische gezelligheid ontdekt met het strak witte ontwerp van dit zaakje. Master mind en croissantmaker Alex Scour (die de vierkante croissant heeft bedacht) zit achter dit gebakjesatelier. Geen upgehypete crompouces hier, denk aan croissant schelpen met gruwelijke vullingen als bosbes-cheesecake of mascarpone. Van woensdag t/m zondag geopend van 9 tot 17. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
CUE
Eindelijk hebben we er eentje, een listnening bar. En wat voor eentje aan de Utrechtsestraat. Speakeasy, hout, goddelijke geluidsvoorziening met ook nog eens een kaart gevuld met Japanse invloeden. Negroni en Whiskey Highballs komen op tafel met gegrilde little gems met radijs of een short rib sandwich voor €14. Klik hier voor meer info>
Dito Deli
Godzijdank heeft het verlies in de Pijp van Le Salonard nu plaats gemaakt voor Italiaanse Deli Dito. Keuze uit 8 culinaire broodjes: een Baresi met salami met venkel, crème van pecorino. Ze kosten je wel wat (€13) maar dan heb je een mega goed broodje. Ook leuk, je kan de vleeswaren en kaas ook los kopen. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Over-Amstel
Is lokaal geproduceerd helemaal jouw ding? Ga dan naar farm-to-table boerderij Over-Amstel. De eigen groenten-, bloemen- en kruidentuin is inmiddels af, de kaasmakerij gaat van start. Je eet in een oude stal en drinkt ook van zelf geproduceerde dranken. Weliswaar niet uit Oudekerk maar van hun eigen wijngaard in bijvoorbeeld Zuid-Engeland. Ze hebben er nogal wat over heel de wereld. En the menu all over met deze feature, een bootje naar hun boerderij. Klik hier voor meer info>
Bistro Toost
Lekker eten à la Aan de Poel (2-sterren) maar dan iets gemakkelijker en goedkoper? Bij Bistro Troost zit je dan helemaal goed. De mensen van Aan de Poel zijn een tweede zaak begonnen met intens goede gerechten + gruwelijke wijnkaart. Denk aan Oeuf Mayonaise voor €8 of gerookte paling op casion brood voor €15. Van woensdag tot zondag vanaf 17 geopend, in het weekend al vanaf 12. In het centrum van Amstelveen te vinden, een gezellig ingerichte bistro met fluweel, bloemen, warme kleuren en lekker vele ornamentjes. Klik hier voor meer info>
Café Komeet
Out of this world lekker eten bij het bourgondische en knusse Café Komeet. Van de vegetarische roots die hier bij de voorganger van het pand (de Veganees) inzaten is niks meer te bekennen. Lekker veel hout, bruine borreltafeltjes die volgezet worden met steak tartaar met krokante aardappel, schelpjes of een goeie borrelhap met leverworst (en dan wel natuurlijk van de enige echte, slagerij Louman). Gerechtjes variëren hier van 7 tot 15 euro, dus om lekker te delen is het prima betaalbaar. Klik hier voor meer info>
Demetra
Help, in de buurt van Rembrandtplein en zin in Italiaans zonder poespas? Nieuw knus Italiaans tipje van ons bij Demetra, om de hoek van het altijd drukke plein. Het modern ingerichte tentje heeft niet heel veel tafeltjes dus de spots om te mangare zitten lekker knus op elkaar. Echt Italiaans hier met een twist. De carpaccio is van goed gedroogd vlees en van geschaafde verse truffel moet je niet schrikken hier. Maar extreem luxe is het gelukkig niet. Goeie burrata met gegrilde groentes en pasta die vers uit een pan op je bord gecheft wordt. Het mag dan op een toeristenplek zitten, de prijzen zijn met €20 voor een pasta prima betaalbaar. Klik hier voor meer info>
Yan Yan
Zei er iemand dumplings? Wij rennen naar Chinese tentje dat met zijn delfsblauwe lookje bijna Nederlands lijkt. Mag ook wel op dit plekje in de Jordaan. Echte Chinese dumplings, geen gyoza’s of andere neppe troep hier. De jioazi komen in 3 smaakjes, varken, vega of kip. Ze zijn gestoomd of stoomgebakken en kosten je niet meer dan 7 euro. Er zijn niet heel veel plekjes binnen, maar je kan er gelukkig ook lekker afhalen. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Eetcafé Maud
Na Spaans avontuur Pepito is Manuel Broekman aan een nieuwe gezellig Amsterdams avontuur begonnen. Iedere dag van de week moet je gewoon kunnen aanschuiven bij dit toptentje genaamd Maud aan de Bilderdijkstraat. Voor lunch ga je aan lekker comfy met broodjes als steak wandwich maar ook easy als een uitsmijter komt hier op je bord. Kom voor het diner en dan is gemak pas echt de toonzetter van de avond. Chicken parmezaan, burgertje op briochebrood (zoals ‘t hoort) of een entrocootje met beurre Café de Paris. En de laatste keer dat wij een bananensplit hebben gegeten was waarschijnlijk in Disney Land. Kortom, met een glimlach hier de deur uit. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Turbo Oost
Zusje van Buurtcafé de Tros of eigenwijs broertje? Bij Turbo gaan je culinaire smaakpapillen in ieder geval op hol. In het oude hoekpandje van Five Brothers Fat in Oost vind je nu een culinaire snackpaleis. Houten interieur, witte tegeltjes aan de wand en veel lichtinval doen denken aan het zoveelste zaakje in de stad. Niets is minder waar. Je begint er met een koffie met zelfgemaakte cinnamon bun, luncht er met een hashbrown of luxe broodje kroket en dineert er met tartare, heilbot of een lekkere pizza bianca. Klik hier voor meer info>
Christiaan Smit
Kikkie van de Prinsensluis gaat breder en verder bij Christiaan Smit! Maar waar jij eerst 4 of 5 gangetjes deelde met je vrienden ga je nu zelf aan de 4 á 5 gangen. Van woensdag tot en met zaterdag eet je gerechtjes als gestoofde inktvis, lamzadel met cantharel of tarbot met borlotti boontjes. Allemaal culinaire kunstwerkjes die uit de gedachtes van chef Christiaan Smit komen. Voor 4 gangen ben je 65 euro kwijt. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Brio de Pijp
Bij ons in de Pijp kan je bij Brio Italiaans wegdromen op de oude plek waar Lil Collins zat. Het langwerpige zaakje serveert o.a. geporcheerde eitjes met knoflook labneh, ragu met gefrituurde ei of flatbread met truffel. Het is hip Italiaans. Van woensdag tot zondag geopend, op vrijdag en zaterdag ook voor lunch. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Primo Passo
Potverdorie wat weten ze bij dit plekkie in Amsterdam Oost goed broodjes in elkaar te knallen. Een Napolitaanse deli die de verse stukken vlees in de koeling heeft liggen. Stracchini met pesto en mortadella of parmaham met mozzarella kaas, het is maar een combietje dat je te wachten staat. Aanrader numero uno. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Leauf
Bij ons in de Jordaan, is er een nieuw broodjeszaakje bij. Dit tentje zijn buurt niet echt eer aan. Lekker simpel en recht voor zijn raap zijn de broodje hier namelijk niet. De baguettes zijn versgebakken en belegd met pistache, rundvlees waar de verse mayo en kaas vanaf druipen of het broodje van de chef waar de warme kip met kimchi nog net niet vanaf springt. Je legt minimaal 11 euro neer voor zo’n ding. Krijg je wel een halve arm aan brood. Klik hier voor meer info>
Sjaan Jordaan
Familie, bijdragen aan elkaar en een gezellige sfeer. Ga naar Sjaan in de Jordaan en het zou je moeten komen aanwaaien. Op 12 oktober openen ze officieel dus behalve een teaser die wijn, kunst, servies, koffie en oesters verklapt, is het nog een verrassing wat ons precies te wachten staat. Klik hier voor meer info>
Hawaiian Poké Bowl.
Een restaurant is het niet, maar wij als Aziatische lovers onderwerpen ons aan elke vorm en soort poke bowl. Op de Ferdinand Bolstraat zit in de oude Dunkin’ Donuts nu een afhaaltentje waar je allerlei soorten salade bowls kan halen. Stel zelf een bordje samen met tofu, kip of vis, top het af met spinazie mais of wortel en there you go. Makkelijk snel hapje om mee te nemen. Klik hier voor meer info>
Clandestino
Oud-Zuid is een tentje rijker dat wel van uittesten houdt. Het stenen uiterlijk van de contemporary bistro, samen met het luxe interieur binnen respresenteren goed wat je kan verwachten. Details komen terug in de gerechten als ceviche of tonijn tataki met yuzu, maar ook octopus spiesjes of gegratineerde sint-jakobsschelpen worden op je bordje getoverd. Van dinsdag tot zaterdag is Clandestino geopend voor ontbijt, lunch en diner. Op zondag voor een uitgebreide lunch tot 16. Klik hier voor meer info>
Stacks Deli
Comfort food? Yes please en al helemaal als het van Stacks komt. Naast de diner hebben ze nu ook een deli waar je (natuurlijk naast de immens populaire hot sauce) een pimento en ham sandwich haalt, een doosje gevuld met gemarineerde kip, je een apart saus menu hebt (hallo?!?!?!) en een milkshake kan halen die als gelato door het leven gaat. Dus, hier sluit jij graag elke dag van de week om 7 uur ‘s avonds af. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Bar Barracuda
Wie denkt dubbel te zien aan de Aambeeldstraat in Noord zit zout. Vlak naast immens populair visrestaurant Barracuda zit nu Barracuda Bar. Een heerlijk plekje waar je aan het water in het zonnetje kan genieten van betaalbare (vis)hapjes en drankjes.
Een cocktail maken kunnen meer barretjes in de stad maar wat nou zo leuk is hier: geen cocktail is duurder dan €9,50. Qua hapjes is er niet alleen maar vis te verorberen. Gebakken octopus met kikkererwtenpuree is €9,50, net als de lamsspiesjes. Een halve kip van de plancha plukt je portemonnee leeg voor €12,50. Probleem hier dat het allemaal te lekker is waardoor je alles wil bestellen. Waarschijnlijk is het dan toch niet zo’n betaalbare avond.
Donderdag t/m zaterdag van 12:30 tot 01:00 open. Klik hier voor meer info>.
Meer nieuwe restaurants in Amsterdam >
Spontaan uit eten? Bij deze restaurants hoef je niet te reserveren >
En, bij welke van deze nieuwe restaurants in Amsterdam reserveer jij als eerste een tafeltje?
Ook een nieuwe hotspots gespot? Mail ons!