R

RECEPT: MONCHOUTAART PANNENKOEKEN MET KERSEN & BASTOGNE

monchoutaart-pannenkoeken

Zin in een verwenontbijt of een onweerstaanbaar dessert? Maak kennis met dé ultieme guilty pleasure: Monchoutaart pannenkoeken met kersen en Bastogne. Stel je voor: luchtige pannenkoeken, rijkelijk gevuld met een romige Monchoucrème, zoetzure kersen en een knapperige crunch van verkruimelde Bastognekoekjes. Het is alsof je favoriete taart en je lievelingspannenkoek zijn samengesmolten tot één spectaculair gerecht. Perfect voor een brunch, feestelijk ontbijt of gewoon als je jezelf (of iemand anders) wilt trakteren.

RECEPT (van Maddie’s Foodlife): Monchoutaart pannenkoeken met kersen & Bastogne >

Wat heb je nodig?

Pannenkoeken

  • 1 pakje monchou 100 g
  • 150 ml melk
  • 100 g bloem
  • ei
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillesuiker
  • bastognekoeken

Topping

  • 1 pakje monchou 100 g
  • 1 zakje vanillesuiker 8 g
  • Scheut melk circa 50 ml
  • 1 blik kersen vlaaifruit
  • Bastognekoeken hoeveelheid naar wens

En zo maak je deze Monchoutaart pannenkoeken met kersen & Bastogne

Pannenkoeken

  • Leg de monchou in een mengkom. Voeg de melk en bloem toe en meng goed tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg de eieren, bakpoeder en vanillesuiker toe en meng nogmaals. Verkruimel de bastognekoeken erin en meng goed door.
  • Verhit een grote pan op middelhoog/hoog vuur met wat neutrale olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld). Schep er circa 0,5/1 pollepel per pannenkoekje voorzichtig in (voorzichtig, zodat het in een soort rondjes vorm blijft). Bak de pannenkoekjes in circa 2 min. per kant goudbruin. Waarschijnlijk kun je 4 pannenkoekjes per keer bakken. Herhaal deze stap dus ongeveer voor 3 keer.

Topping

  • Mix de roomkaas samen met de vanillesuiker en melk met behulp van de handmixer tot een roomkaasfrosting.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord(en). Schep er de roomkaasfrosting en kersen op. Verkruimel bastognekoeken eroverheen. Bon apetit!

Ga jij deze pannenkoeken testen?