N

NETFLIX CHILL OP COMING OUT DAY: 6 x LGBT+ KIJKTIPS

gay pride - lgbtqi+ gemeenschap - gay netflix tips - lgbt netflix tips - netflix tips - series - films - transgender - lgbtqia+ netflix tips

Netflix is lekker bezig! Het aanbod aan LGBT+ filsm of series op Netflix in Nederland wordt steeds groter. Welke van deze LGBT-films zet jij vanavond op, op Coming Out Day? 

Weetje: dit zijn de kleuren betekenissen op de vlak

Wist je dat?! Kunstenaar en homorechtenactivist Gilbert Baker uit San Francisco in 1978 de nieuwste versie van de regenboogvlag ontwierp. Deze staat nog steeds symbool voor de community. Dit zijn de betekenissen per kleur:

Roze: seks
Rood: leven
Oranje: geneeskracht
Geel: zonlicht
Groen: natuur
Turkoois: magie
Blauw: sereenheid
Paars: karakter

1. Pose

In 1987 start de in de ballroomscene bekende lhbt’er Blanca haar eigen huis en neemt een getalenteerde danser en een op een yuppie verliefde prostituee onder haar hoede.
IMDb: 8,6

2. Circus of Books 

Een lief Joods stel runde jaren lang de Circus of Books, een pornowinkel en epicentrum voor de homo’s van LA. Hun dochter legt als regisseuse hun leven en de tijd vast.
IMDb: 7,0

3. The Death and Life of Marsha P. Johnson

Activiste Victoria Cruz bestrijdt het geweld tegen vrouwelijke transgenders en onderzoekt de verdachte dood van haar vriendin Marsha P. Johnson in 1992.
IMDb: 7,2

4. A Secret Love

In veranderende tijden hielden twee vrouwen hun relatie tientallen jaren geheim. Maar hun coming-out op late leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.
IMDb: 8,0

Meer LBGT-films op netflix >

5. The Half Of It 

De verlegen scholiere Ellie helpt de stoere Paul om liefdesbrieven te schrijven voor de knappe Aster. Maar dat blijkt het begin te zijn van een ingewikkelde driehoeksverhouding want Ellie valt namelijk ook voor Aster…
IMDb: 
6,9

6. Queer Eye 

In dit programma geven vijf homoseksuele mannen iemand een make-over op het gebied van kleding, verzorging, interieur en kook- en eetgewoontes. Ook issues omtrent seksuele geaardheid, racisme, religie en familie worden bespreekbaar gemaakt. Een aanrader!
IMDb: 8,5

En, welke van deze LGBT+ tips voor films, series en programma’s op Netflix ga jij als eerste kijken?

CategoriesChill