D

DIT ZIJN 10 x DE LEUKSTE WIJNBARS IN BARCELONA

Beste wijnbars Barcelona


Barcelona is dé perfecte stad voor een geweldige citytrip. Wanneer je in deze bruisende stad bent mag je de heerlijke Spaanse tapas, sangria en paella gerechten niet overslaan. Ook barst de stad van leuke wijnbars. Ben je op zoek naar de leukste wijnbars in Barcelona? Travel editor Julia heeft hier een jaar gewoond en zet de 10 leukste voor je op een rij.

Op zoek naar de leukste wijnbars in Barcelona? Hieronder vind je 10 x tips >

1. Masa Vins

In Sant Martí vind je Masa Vins: een top plek voor een avondje wijnen met lekkere tapas. Het is hier vrijwel altijd druk en je kunt niet reserveren. Wel kun je je naam doorgeven, een wijntje aan de bar bestellen en wachten op je tafeltje. Adres: C. de Pallars 154.

Lees hieronder verder >

Masa vins wijnbar Barcelona

2. Flying Monkey

Nog een heerlijk plekje is Flying Monkey. Overdag kom je hier voor goede koffies met en kun je er heerlijk lunchen. In de avond geniet je hier van heel veel goede wijnen. Adres: C/ d’Amigó 37.

Meer wijnbars Barcelona >

Flying Monkey wijnbar Barcelona

3. Viblioteca

Misschien wel dé favoriet in dit rijtje: Viblioteca. Bij deze geweldige kaas- en wijnbar kun je naast een uitgebreid kaasplankje ook nog een genieten van top (natuur)wijnen. Reserveren is een must. Adres: Carrer de les Guilleries 10.

De leukste wijnbars in Barcelona >

Viblioteca wijnbars Barcelona

4. Extra Bar

We blijven nog even in de wijk Gracia en nemen je mee naar Extra Bar. Een kleine plek, met heel veel lekkere wijntjes en goede tapas op het menu. Je kunt hier niet reserveren, dus kom op tijd voor een plekje. Tip: mocht het plekje aan het raam vrij zijn, ga hier zitten! Adres: Carrer del Torrent de l’Olla 79.

De leukste wijnbars in Barcelona >

Dit zijn 8 x de leukste Cava barretjes in Barcelona >

5. Bar Salvatge

Ook in de wijk Gracia te vinden: Bar Salvatge. Ontdek acht vatwijnen en een enorme flessenkeuze. Chill op hun nieuwe terras met lekkere kaas, charcuterie, topbrood en meer. Echt een aanrader! Adres: C/ de Verdi 50.

Tekst gaat hieronder verder >

6. Tiberi Bar

Wat een te gekke plek is dit! Bij Tiberi Bar hebben ze heel veel keuze betreft wijntjes. Daarnaast hebben ze ook een goede selectie aan tapas. Extra leuk: ze hebben binnen spiegels hangen. Kun jij mooi even een leuk kiekje maken ;). Adres: Carrer de Vila i Vilà 67.

Meer tips >

Wijnbar Barcelona

7. La Vinya del Senyor

In El Born (één van de leukste en gezelligste wijken van Barcelona) loop je al gauw tegen La Vinya del Senyor aan. Gelegen op het plein bij Basílica Santa María del Mar, kun je hier na een lange dag heerlijk bijkomen met een glaasje wijn. Er is een uitgebreide kaart met verschillende wijnen of Cava en het personeel adviseert je graag als je twijfels hebt over je keuze. Adres: Plaça de Santa Maria 5

Hieronder vind je meer tips >

wijnbars Barcelona

8. Bistrot Levante

Deze hippe bistro is verscholen op een klein pleintje in Gótico, en naast hun Oost-Mediterrane gerechten hebben ze ook een zeer interessant assortiment natuurlijke wijnen. Adres: Placeta de Manuel Ribé 1.

Wijnbar Barcelona tips >

9. Casa Bonay

Casa Bonay is een geweldige plek om te werken, een hapje te eten en om een goed wijntje te drinken. Met een uitgebreid menu helpen ze je graag met jouw wijnkeuze. Adres: Gran Via de les Corts Catalanes 700.

Meer tips >

10. Garage Bar

Een hippe, industriële en gezellige plek voor een goed glaasje wijn: bij Garage Bar kun je naast een lekker wijntje ook terecht voor heerlijke tapas. Het is hier altijd gezellig en het personeel is ontzettend aardig! Adres: C. de Calabria 75.

Wat is jouw favoriete wijnbar in Barcelona?

CategoriesEuropa