1

10 x HOTSPOTS MET ECHT GOEDE KOFFIE IN SEOUL

Op zoek naar leuke plekken in Seoul, met de allerbeste koffie? Look no further! Dit zijn de leukste hotspots en  koffietentjes in Seoul.

Want ben je in Azië en in de buurt van Seoul, ga er dan zeker een paar dagen naartoe. Ook al is het bijna 7 uur vliegen vanuit tropisch Bali (voor Aziatische begrippen is dat in de buurt, toch?). Seoul is het lossere zusje van het keurige Tokyo zou ik haast zeggen. En als je dan ook nog koffie liefhebber bent, helemaal top. Je gaat letterlijk struikelen over de koffiebarretjes. Wij hebben de top 10 van koffietentjes in Seoul voor je op een rij gezet!

Onion

Met stip op nummer één; qua koffie, qua interieur heaven én qua zoete snacks is dit echt een topper. Vandaar dat we daar graag een heel artikel met veel foto’s aan wijden.

Wijk: Seongdong-gu

Anthracite

Wanneer je de metro uitrolt om het wijkje Itaewon te verkennen, is dit een goede eerste stop. Hier kun je de mooie retro bar en krukken aanbidden, maar ook genieten van de bijzondere playlist terwijl je sipt aan natural filter koffie die daar gebrand is.

Wijk: Itaewon-gu

Peer Coffee

Het wijkje Itaewon heeft kleine straatjes met bijzondere boetiekjes en rariteiten. Om op te warmen in de winter kun je hier bij Peer, te herkennen aan de Peer branded melkpakken voor de deur, lekker zitten met een mooi geschonken latte. En in de zomer kun je een van de vele cold brews proberen.

Wijk: Itaewon-gu


Hotspots in Seoul // Wat te doen in Seoul // koffie in Seoul

Center Coffee

Achter deze koffiebar zit een barista ondernemer waar je u tegen zegt. Niet alleen ondernemer in coffee consultancy, ook meervoudig kampioen in verschillende wedstrijden en is hij roaster geweest voor de Londense koffiebar Square Mile Coffee Roasters. Daarnaast is de bar ook good looking met haar rauwe cement look.

Wijk: Seongdong-gu

Low Coffee Hannam

Ze hebben hier niet alleen een prachtig zen interieur en mooie koffie, maar verkopen hier ook te leuke juices en drankjes in originele to go verpakking. Heel fotogeniek voor je instaplaatje. Tussen de koffietentjes in Seoul mag deze zeker niet ontbreken.

Wijk: Itaewon-gu

Coffee

In dit 4 verdieping tellende gebouw kun je klimmen naar het dakterras op een mooie zonnige dag, maar je kunt ook met je laptop nestelen voor een coffee en pastry all day. Ruimte genoeg en lekker industrieel!

Wijk: Gangnam-gu

The Hackney

Met alle liefs uit Londen… Ehm ik bedoel Seoul! Een strak en poshy koffiebarretje met mooie taarten. Klinkt goed niet waar? Een heerlijke flatwhite wordt hier voor je gemaakt met koffiebonen gebrand in Australie.

Wijk: Itaewon-gu

Ediya Coffee Lab

Waar we in Amsterdam de Heineken Experience hebben, doen ze dit in Seoul met koffie. Dit pand is een ware luxe experience; sfeervol donker en prachtig industrieel interieur, veel imposant apparatuur. De pastries all day (daar zijn ze weer) en ruime zithoeken maakt dit tot ’s avonds laat een populaire meeting plek voor de Koreanen.

Wijk: Gangnam-gu

Gould

Wie kent het niet, de terrazzo trend? Je weet wel, dat coole gekleurde marmer wat je ook ziet bij Toki in Amsterdam. Drink hier een mooie koffie met een heerlijke door matcha overgoten croissant.

Wijk: Gangnam-gu

Libre

Koffietentjes in Seoul zijn er dus vol op. Het was even zoeken, maar na een rondje om de kerk ben je er. Eenmaal binnen lijkt het de koffiehoek in de dorpsbibliotheek, maar niets is minder waar. Hier krijg je een heerlijke en mooie latte maar er wordt ook een aeropress voor je gezet. Zeker een tip als je een paar uur door de gigantische Department Store LOTTE hebt gedwaald.

Wijk: Myeongdong

Waar ga jij koffie drinken in Seoul?

 

CategoriesAzië