K

KERSTMARKTEN IN BELGIË 2022: DIT ZIJN DE LEUKSTE

leukste kerstmarkten in België - grootste kerstmarkten in België - Kerstmarkt Antwerpen - Kerstmarkt Oostende - kerstmarkt Luik - Kerstmarkt Brussel - Kerstmarkt Gent - Kerstmarkt Brugge

Hoe kom je nu beter in de kerststemming dan op een kerstmarkt? Heerlijk struinen langs mooi versierde huisjes, je kerstinkopen scoren, genieten van winterse lekkernijen (lees: glühwein & warme choco) en rondjes glijden op de schaatsbaan. Yes please! Hieronder vind je bij welke leuke kerstmarkten in België je dit jaar terecht kunt.

Voor de kerstliefhebbers die zich alvast willen voorbereiden: hier vind je de leukste kerstmarkten in België van 2022 op een rijtje >

Kerstmarkt in Antwerpen

In Antwerpen nemen ze de feestdagen erg serieus: op verschillende plekken, verspreid door de stad, kun je proeven van de kerstsferen. Zo is er een winterbar met ijspiste op de Groenplaats, een kerststal op de Handschoenmarkt, staan er op de Grote Markt allerlei kerstbomen en vind je een tubingbaan op het Koningin Astridplein. Kortom: alle ingrediënten om in de kerststemming te komen.
Geopend: 9 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Ook leuk! 11 x kerstmarkten in Nederland >

Kerstmarkt in Brussel

In de december maanden wordt ook de hoofdstad van België omgetoverd tot één van de mooiste kerststeden. Met meer dan 240 kraampjes met kersthapjes & accessoires, een reuzenrad met 18.000 lichtjes, schaatsbaan en diverse (muziek)optredens. Is er genoeg te doen en beleven rondom de feestmaanden.
Geopend: 27 november 2022 t/m 3 januari 2023.

Kerstmarkt in Brugge

In de prachtige stad Brugge vind je dit jaar niet één, maar twee kerstmarkten. Eentje op de befaamde Grote Markt waar je een traditionele kerstmarkt vindt met mooi versierde chalets en verschillende kerstkoren. De ander vind je op het Simon Stevinplein. Ook een gezellige markt waar je ambachtelijke kerstcadeaus scoort en wat warms (en lekkers) voor in je buik!
Geopend: 25 november 2022 t/m 8 januari 2023.

Kerstmarkt in Durbuy

Ook in het kleinste stadje ter wereld wordt er groots uitgepakt tijdens de feestdagen. In de laatste weken van het jaar verandert Durbuy in één groot kerstdorp. Een ‘winterwonderland’ met prachtige verlichting, versierde straten, kerststallen, handgemaakte items en lekkere snacks om mee op te warmen (tipje: Proef de aardappel met Foie Gras, het is de specialiteit van Durbuy).
Geopend:vanaf 25 november 2022 elk weekend en vanaf 23 december 2022 t/m 08 januari 2023 iedere dag.

Kerstmarkt in Gent

Net zoals elk jaar wordt in het historische centrum van Gent afgeteld naar de feestdagen met de Gentse Winterfeesten. Het is overigens ook één van de bekendere kerstmarkten van België en vooral ook bekend bij de Nederlanders. Niet zo gek, met een historische lichtwandeling die je kunt lopen, 150 chalets om je kerstinkopen te scoren, een schaatsbaan om op te glijden. En het grote Winterwonder kasteel als blikvanger.
Geopend: 9 december 2022 t/m 31 december 2022

Kerstmarkt in Oostende

In het wat voor ons onbekendere Oostende in West Vlaanderen vind je een gezellige kerstmarkt, waar ook genoeg te doen is! Zo vind je hier kraampjes gevuld met internationale delicatessen, mooi versierde chalets met handgemaakte (kerst)items, is er een overdekte schaatsbaan aanwezig. En kun je opwarmen met glühwein of hot choco in de Winterbar in het Leopoldpark.
Geopend: 2 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Kom thuis in de stemming met deze kerstafleveringen uit je favoriete series >

Kerstmarkt in Luik

Naast dat de kerstmarkt in Luik één van de oudste kerstmarkten in België is, is deze ook erg bijzonder: er wordt een hele kerstdorp nagemaakt. Met alles erop en eraan: versierde chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en zelfs inwoners en een burgemeester zijn van de partij. Daarnaast vind je hier ook allerlei kerstactiviteiten zoals optredens van zangkoren en muzikanten & kun je hier ook een rondje op de schaatsbaan wagen.
Geopend: 15 november 2022 t/m 8 januari 2023.

Kerstmarkt in Hasselt

Hasselt staat niet voor niets bekend als de beste winkelstad van Belgisch Limburg. Ook tijdens de kerstdagen kun je hier goed gebruik van maken. Zo kun je – je kerstinkopen scoren in de winkels in de stad, maar ook op het Winterland Kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Tussen het shoppen door kun je het huis van de kerstman zien, een heerlijke versnapering halen, glijden op de schaatsbaan of een rondje in één van de kerstmisattracties.
Geopend: 18 november 2022 t/m 8 januari 2023.

En, bij welke leuke kerstmarkten in België 2022 kom jij in de feeststemming?

CategoriesNiet gecategoriseerd