K

KERST VIEREN IN BARCELONA: 6 x LEUKE ACTIVITEITEN EN MARKTEN

Christmas barcelona

Kerst vieren in Barcelona? Hoewel de stad vooral bekend staat als een zomerse hotspot, heeft Barcelona in de koudere maanden (met temperaturen rond de 14 graden!) ook heel wat te bieden. Tijdens de feestdagen bruist Barcelona van de sfeer en is het toerisme een stuk relaxter. Vanaf eind november straalt de kerstverlichting weer in de straten, waardoor de stad ‘s avonds transformeert tot een betoverende en romantische plek. Perfect voor een heerlijke wandeling en het beleven van een sprookjesachtige sfeer! Stedentrip Barcelona it is! Ga jij kerst vieren in Barcelona?

Kerst vieren in Barcelona: dit zijn 6 x leuke activiteiten en markten >

1. Bekijk de lichtshow bij Casa Batlló & Els Llums de Sant Pau

Bij Casa Batlló is er tijdens de kerstperiode elke avond, tussen 18:30 & 21:30, een geweldige licht- en muziekshow te bewonderen op de gevel. Het is absoluut een must-see!

En er is nog meer! ‘s Avonds kun je Casa Batlló bezoeken en meegenomen worden in een betoverend kerstverhaal, gebaseerd op de personages die ooit in dit prachtige huis hebben gewoond. Het verhaal, genaamd ‘A Night 100 Years Ago’, wordt verteld via een tablet terwijl je door het schitterende pand wordt rondgeleid. Met een Gold ticket kun je zelfs het volledig ingerichte privé-appartement bezoeken, terwijl je met een Blue ticket deze ervaring overslaat. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee naar binnen. Een unieke kans om een magische reis door de geschiedenis van Casa Batlló te maken! Meer info >

2. Shop bij Käthe Wohlfahrt

Dit jaar is het feest in de straten van Poble Espanyol! Op Montjuïc, in het openluchtmuseum, is er een superleuke kerstplek genaamd Natalis. Hier kun je de Kerstman ontmoeten, in zijn slee stappen en andere mega grote kerstfiguren bekijken. Geweldig voor kinderen! Klik hier om een kaartje te kopen >

3. Bezoek kerstmarkten in Barcelona

Ook zijn er leuke kerstmarkten in Barcelona te vinden:

  • Er zijn verschillende leuke kerstmarkten in de stad! De twee grootste traditionele markten zijn te vinden op Plaça Nova bij de kathedraal (dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur) en rondom de Sagrada Família (dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur). Hier vind je vooral kerstversieringen, bomen, en ook de typisch Catalaanse ‘caganer’ en ‘caga tió’. Let op: je vindt hier weinig kraampjes met lekkernijen of glühwein.
  • Bij de oude haven, Port Vell, is er ook een kerstmarkt genaamd Nadal al Port, met een andere opzet. Hier vind je een reuzenrad, eetkraampjes en een spectaculaire led-boom met dagelijkse licht- en muziekshows. De markt is geopend van 5 december tot en met 7 januari 2024, dagelijks van 11.00 tot 22.30 uur. En dit jaar kun je er zelfs schaatsen!
  • Voor het Driekoningenfeest (6 januari) kun je aan de Gran Vía genieten van tientallen marktkraampjes met lekkernijen en cadeau-ideeën. De Driekoningenmarkt is open van 15 december tot 6 januari, dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag en feestdagen zelfs tot 22.00 uur.

Lees ook: 22 x De leukste restaurants in Barcelona >

4. Ga schaatsen in Barcelona

Tijdens de feestdagen kun je op verschillende plekken in Barcelona schaatsen! In de oude haven (Port Vell) kun je van 5 december tot en met 6 januari elke dag tussen 11.00 en 22.00 uur de ijsbaan op. Ook het winkelcentrum Illa Diagonal biedt dit jaar weer een kans om pirouettes te draaien, vanaf 26 november tot 9 januari. Op feestdagen en in het weekend kun je er van 11.00 tot 21.00 uur schaatsen, doordeweeks vanaf 17.00 uur.

En in 2023 is er ook de gloednieuwe ijsbaan bij attractiepark Tibidabo! Deze ijsbaan is geopend van 26 november tot 5 januari. Schaatsen bij Tibidabo vergt misschien iets meer reistijd, maar het is een perfecte combinatie met het attractiepark én biedt het meest adembenemende uitzicht!

Lees hieronder verder >

5. Loop bij El Nacional naar binnen

Ook El Nacional is helemaal omgetoverd en klaar voor de kerst! Dit enorme restaurant is een van de grootste eetgelegenheden in Spanje en eigenlijk een verzameling van diverse restaurants onder één dak. Ooit huisde hier een enorme garage, maar nu is het prachtig omgetoverd tot een luxe ruimte, perfect voor een heerlijk kerstdiner. Adres: Pg. De Gràcia 24. Meer informatie >

Kerst vieren in Barcelona >

6. Neem een kijkje bij Kerstfestival Plaça de Catalunya

Tussen 16 en 29 december is het feest op Plaça de Catalunya! Er zijn allerlei leuke dingen te doen voor iedereen. Verwacht gave straatkunst, livemuziek, coole installaties en digitale kunst.

In de ochtend is het plein een speeltuin vol leuke shows voor gezinnen. Denk aan toffe verhalen en creatieve activiteiten. Vanaf 16.30 uur begint het middaggedeelte met optredens van verschillende artiesten en bands. Om 20.00 uur is het tijd voor een spektakel met theater, muziek en interessante kunst! Als je meer wilt weten over wat er allemaal te doen is, check dan hier >

En, ga jij kerst vieren in Barcelona?

CategoriesEuropa