W

WINTERTIP IN AMSTERDAM: HORTUS BY NIGHT

hortus by night - hortus botanicus - winter date amsterdam - wat te doen in amsterdam december - winter event

Veel kan niet, deze winter. Maar één van de romantische uitjes in Amsterdam die wel doorgaat is Hortus by Night: een sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht.
Het winterevenement vindt plaats van 19 december t/m 3 januari, en wij mogen tickets weggeven!

Wat is Hortus by Night?

Tijdens deze avonden kan je de sprookjesachtig verlichte botanische tuin en kassen bewonderen, meewandelen tijdens een spannende avondrondleiding en genieten van een warm drankje rond het kampvuur. Dit jaar is er bovendien een boel te leren over natuur in de nacht. Met de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ routes in de Hortus-app ontdek je de nachtbrakers van het plantenrijk.

Winter date night in Amsterdam 

Als de schemering valt, begint de magie. Tijdens Hortus by Night kun je met je geliefde, gezin of vrienden een winterse avondwandeling door de Hortus maken. De tuin en kassen zijn deze avonden geopend tot 22:00 uur.

De Hortus creëert een knusse sfeer met duizenden glinsterende lichtjes in de tuin. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Opwarmen na de wandeling kan met een hapje of drankje dat je af kunt halen bij de Oranjerie. Op het menu staan onder andere glühwein, warme chocolademelk en verschillende zoete en hartige lekkernijen.

hortus by night - hortus botanicus - winter date amsterdam - wat te doen in amsterdam december - winter eventHortus by night // winter date Amsterdam // december uitje Amsterdam

Meer winter events in Amsterdam vind je hier >

Ook voor kinderen

Alle nachtbrakers in de Hortus zijn verwerkt in de speciaal ontwikkelde ‘by Night’ wandelroutes. Extra leuk is de avonturenroute ‘Nachtsafari’ voor kinderen (7 – 12 jaar). Wat kruipt, vliegt, verstopt en slaapt er in de Hortus in de nacht? De Hortus-app is gratis te downloaden via de Apple app store of Google play.

Tickets winnen?

Wil jij Hortus by Night meemaken deze winter in Amsterdam? Tickets scoor je via deze link. Maar! Je kunt ze ook winnen. Wij mogen namelijk 3 x 2 tickets verloten onder onze lezers. Wil jij kans maken op deze bijzondere winter activiteit? Deel onderstaande post dan op Facebook en tag ons in je bericht!


{Actie loopt tot en met 14 december 2020}

Openingstijden Hortus by Night

De Hortus by Night winteravonden zijn dit jaar op:
19, 20, 21, 22, 23 december 2020
26, 27, 28, 29, 30 december 2020
2, 3 januari 2021

CategoriesWalk & Visit