H

HOE KIES JE EEN MATRAS DIE BIJ JE PAST?

matras

De nachtrust is ontzettend belangrijk om je leven naar behoren te kunnen leiden. Voor een goede nachtrust heb je niet alleen een fijn dekbed met dekbedovertrek 200×200 nodig, maar nog belangrijker is een fijn matras. We helpen je in dit artikel op weg met de keuze voor het perfecte bed.

Niet online bestellen

Hoewel je een dekbedovertrek 240×220 makkelijk online kunt bestellen, is dat bij een matras een beetje te tricky. Een matras is een te persoonlijke kwestie. Je kan een matras best laten leveren, maar zorg wel dat je het matras in kwestie eerst getest hebt in een fysieke winkel.

Drukverdeling en ondersteuning

Wanneer je een matras gaat kiezen is de drukverdeling en de ondersteuning misschien wel de belangrijkste factor. Ga eens op je zij liggen. Je heupen en schouders moeten in het bed zakken. Is dat niet het geval? Dan is ‘ie te hard voor jou. Zakken niet alleen je heupen en schouders in het matras, maar ook andere lichaamsdelen, waardoor je wervelkolom geen rechte lijn meer aanhoudt? Dan is ‘ie te zacht voor jou. De perfecte balans zit in het midden.

Kan je vrij bewegen?

In de nacht veranderen mensen gemiddeld zo’n 26 keer van slaaphouding, daarom is het belangrijk dat jouw matras elastisch genoeg is. Het is dus een goed idee om in de showroom een paar keer van houding te veranderen en te voelen of het matras goed met jouw lichaam meeveert.

Hygiëne

In de nacht zweet je ontzettend veel. Bovendien laat je huid nog allerlei andere viezigheid los die in het matras terecht komt. Het is daarom fijn als jouw matras makkelijk schoon te houden is. Dit gaat het makkelijkst als het een afneembare matrashoes heeft. Deze kun je gewoon in de wasmachine doen en dan is ‘ie weer als nieuw.

Natuurlijke materialen

Goedkope matrassen zijn vaak gemaakt van synthetische materialen. Dat is fijn voor je portemonnee, maar zeker als je een moeilijke slaper bent niet heel erg aan te raden. Natuurlijke materialen zoals wol en zijde hebben een veel beter vochtopnemend vermogen dan synthetische materialen en zorgen daarom voor een beter slaapklimaat en een betere nachtrust. Je hebt bij dergelijke matrassen immers minder last van transpiratie. Ook zijn degene van natuurlijke materialen beter in staat om jouw eigen lichaamswarmte vast te houden, waardoor je minder snel afkoelt tijdens je slaap.

Dit is een partnerbericht

CategoriesNiet gecategoriseerd