J

JE HAAR ÉCHT GOED WASSEN? VOLG DEZE 5 STAPPEN

haar wassen

Je hebt vast al veel gehoord en gelezen over haar wassen. Maar echt goed je haar wassen, hoe doe je dat? En hoe vaak? Er zijn allerlei adviezen, zoals ‘elke dag je haar wassen is niet goed’ of ‘hoe meer schuim, hoe beter de shampoo’. Er zijn veel mythes en feiten over dit onderwerp. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun haar niet meer te wassen omdat ze geloven dat het haar zichzelf schoonmaakt na een tijdje. Maar wat klopt hier nu van? Beauty Plaza gaat in ieder geval even stap voor stap uitleggen hoe je je haar het beste kunt wassen. Lees verder!

Je haar wassen als een pro, zo doe je dat >

1. Goed spoelen

Allereerst moet je je haren even goed uitspoelen. Op deze manier verwijder je het eerste vuil en resten van stylingproducten, zoals wax, gel en haarlak. Gebruik hiervoor warm water, want dat opent je haarschubben en daardoor spoelt het vuil beter weg. Als je lang haar hebt met droge punten, kan het handig zijn om voor het wassen wat conditioner op de punten te doen om je haren extra te beschermen.

2. Shampoo

De volgende stap is het aanbrengen van de shampoo. Pak een beetje shampoo en wrijf het tussen je handen tot het schuimt. Masseer de shampoo dan zachtjes in je hoofdhuid met je vingertoppen. Begin op de vettere plekken, zoals je voorhoofd, slapen, achter je oren en in je nek. Maak kleine cirkelbewegingen richting de kruin om klitten te voorkomen. Trek het schuim daarna door je haar naar de punten. Je moet dit echt doen omdat de punten droger zijn en al genoeg gereinigd worden bij het uitspoelen van het schuim.

3. Conditioner

Na het uitspoelen van de shampoo, gebruik je de conditioner. Een conditioner sluit je haarschubben weer, die door het wassen zijn geopend. Je haar wordt hierdoor sterker, zachter en glanzender. Breng de conditioner aan op de punten van je haar en laat het even intrekken. Daarna kun je met een grove kam eventuele knopen eruit kammen.

4. Uitspoelen

Spoel je haar grondig uit om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven die je hoofdhuid kunnen irriteren of je haar vettig kunnen maken. Gebruik hiervoor iets koeler water  omdat het de haarschubben sluit en je haar laat glanzen.

5. Doorkammen en drogen

In de laatste stappen moet je je haar voorzichtig doorkammen met een grove kam en het vervolgens drogen. Kam je haar eerst voorzichtig om klitten te verwijderen. Begin bij de punten en werk naar boven. Dep je haar vervolgens voorzichtig droog met een handdoek. Probeer ook niet te wrijven, omdat nat haar kwetsbaar is en kan breken. Tip: gebruik geen borstel wanneer je haar nat is. Dus, vroeg jij je af hoe je je haren nu eigenlijk goed kunt wassen? Volg dan deze 5 stappen voor het beste resultaat!

CategoriesNiet gecategoriseerd