Z

ZO MAAK JIJ JOUW GRIEKSE TZATZIKI MET DILLE, MUNT & KOMKOMMER

Tzatziki recept

Tzatziki is een heerlijke dip die bij veel gerechten past. Het is super fris, romig en eenvoudig te maken. Dit traditionele Griekse bijgerecht bestaat uit Griekse yoghurt, knoflook, komkommer en olijfolie. Vaak worden er ook kruiden aan toegevoegd. Onze favoriete kruiden zijn dille en munt. Deze maken de dip nog frisser en smaakvoller!

Dit heerlijke receptje komt van Maddie’s Foodlife. Zo maak jij jouw Griekse tzatziki met dille, munt & komkommer >

Ingrediënten: dit heb je nodig

  • 8 el Griekse yoghurt
  • 15g dille
  • 10g munt
  • 1 komkommer
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Zwarte peper
  • 3 el olijfolie
  • Scheutje citroensap
  • 1 of 2 tl witte wijnazijn

Materiaal / apparatuur

  • 1 middelgrote kom
  • Rasp
  • Knoflookperser

Zo maak jij jouw Griekse tzatziki met dille, munt & komkommer 

  • 1) Doe de Griekse yoghurt in een kom. Snijd de dille en munt fijn en voeg deze toe aan de yoghurt.
  • 2) Halveer een komkommer in de lengte en verwijder met een lepel het natte vruchtvlees. Rasp de komkommer boven de kom met yoghurt. Meng alles goed door elkaar. Je kunt ook de hele komkommer raspen, inclusief vruchtvlees, maar dan moet je de geraspte komkommer in een theedoek uitknijpen boven de wasbak om het sap eruit te halen.
  • 3) Pers de knoflook en voeg deze toe. Begin met 1 teen, proef en voeg eventueel een tweede teen toe als je meer knoflooksmaak wilt. Breng de tzatziki op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Meng alles nog een keer goed door elkaar en de tzatziki is klaar!

Ga jij deze Griekse tzatziki met dille, munt & komkommer maken?