E

EEN GEZELLIG INTERIEUR: ZO CREËER JE EEN WARME SFEER THUIS

gezellig interieur - warme sfeer in huis

In de wereld van interieurontwerp draait het niet altijd om het volgen van de nieuwste trends of het investeren in peperdure meubelstukken. Wil jij wat gezelligheid in je interieur? Sfeer en warmte vervangen voor kil en wit? Zo maak je van jouw huis een gezellig thuis.

1. Ga op zoek naar vintage schatten

Niks mis met de Zweedse meubelgigant, maar écht uniek of persoonlijk is het niet. En een persoonlijke touch is nou juist dé sleutel tot een gezellige woonkamer. Vergeet de steriele sfeer van onbewoonde ruimtes; kleed je woonkamer aan met spullen die herinneringen dragen en omarm de charme van vintage meubelstukken. Een oude fauteuil met een eigentijdse lamp erboven bijvoorbeeld, waarom niet?

2. Verhoog de gezelligheidsfactor met een vloerkleed

Echt een gevalletje ‘je weet pas wat je gemist hebt, als het er ligt’. Een vloerkleed in de woonkamer is onmisbaar voor een warme sfeer in huis. Waarom? Een vloerkleed maakt van een paar losse meubels in de ruimte meteen een gezellig geheel. Nog een voordeel – het is lekker warm aan je voeten, vooral een hoogpolig vloerkleed, dat niet alleen comfort toevoegt, maar ook een knusse uitstraling heeft. Je kunt natuurlijk ook een kleurrijk vloerkleed kopen, zodat verschillende kleuren in je interieur op één plek samenkomen. Hoe knus?

3. Lichtjes als sfeermakers

Gooi dat felle plafondlicht maar overboord, want wie heeft er nu zin in een verblindende spotlight op hun leefruimte? Precies. Laat je ruimte sprankelen met subtiele en warme verlichting. Haal sfeervolle lichtslingers uit de kerstdoos en laat de lichtjes ook tijdens de rest van het jaar z’n gezelligheid delen. Het zijn die glinsterende lichtjes die je ruimte transformeren tot een plek waar je wilt zijn, gewoon omdat het er zo verdomd gezellig uitziet.

4. Haal de natuur binnen

Breng de natuur naar binnen met planten, want een huis zonder groen is als een feest zonder muziek. Zet een mix van grote en kleine planten neer voor een levendige en frisse uitstraling. De aanwezigheid van groen geeft niet alleen zuurstof aan je ruimte, maar het creëert ook een ontspannen sfeer, als een groen knuffeltje voor je interieur.

Meer tips voor een gezellig interieur en een warme sfeer in huis vind je onder de foto >

gezellig interieur - warme sfeer in huis

5. Creëer knusse hoekjes

Creëer intieme hoekjes in je huis met zachte kussens en warme dekens, want wie houdt er niet van een knuffel van pluizig textiel? Deze toevoegingen maken niet alleen je interieur comfortabeler, maar ze nodigen ook uit tot ontspanning – o zo fijn. Tafeltje erbij, plantje erop, leuk lampje. Gezelligheid ten top!

6. De gezelligheidsfactor van geur

Ook geuren hebben een grote invloed op onze stemming. Dus: laat je huis ruiken als een betoverende oase met geurkaarsen, wierook of een geurverspreider. Kies bijvoorbeeld voor geuren als vanille, kaneel of lavendel en transformeer je ruimte in een cocon van gezelligheid.

Veel succes met het creëren van een gezellig interieur en een warme sfeer thuis!

CategoriesChill