D

DUURZAAM DRANKJE: DEZE KOMBUCHA GAAT VOEDSELVERSPILLING TEGEN

gekneusde kombucha - yaya kombucha - crisp

Gekneusde Kombucha is een nieuw en duurzaam drankje dat voedselverspilling tegengaat. In samenwerking met YAYA Kombucha heeft online supermarkt Crisp een limited edition kombucha gecreëerd, gemaakt van onverkochte Brabantse zomerfruit dat anders verloren zou gaan. Een duurzaam en guilt-free drankje dus!

Perfecte imperfectie

Het rode fruit van Beekers Berries uit Noord-Brabant staat bekend om zijn voortreffelijke smaak. Helaas blijft er tijdens de oogst vaak beschadigd fruit over, de ‘kneusjes’. Daar komt deze nieuwe Gekneusde Kombucha om de hoek kijken, waarin dit overgebleven fruit een tweede kans krijgt. Hoewel het er misschien niet perfect uitziet, straalt dat niet af op de smaak van het verfrissende drankje.

Duurzaamheid in een drankje

Dat uitgerekend Crisp hier aan de slag mee is gegaan is geen verrassing. Hun doel is om het traditionele voedselsysteem te veranderen en voedselverspilling te verminderen, en met deze keuze voor kombucha als basis slaan ze weer een duurzame weg in. Bovendien is het drankje een alternatief voor suikerhoudende frisdranken en het draagt bij aan een bewustere consumptie. Door het gebruik van onverkocht zomerfruit wordt voedselverspilling tegengegaan en wordt er meerwaarde gecreëerd uit overschotten. Win, win, win.

Ook lekker: 7 x perfecte picknick drankjes >

Hoe wordt het drankje gemaakt?

Het Amsterdamse YAYA Kombucha staat bekend om hun expertise in wilde fermentatie en het brouwen van kombucha, dus zij wisten hier wel raad mee. Voor de Gekneusde Kombucha maken ze gebruik van het fruit van Beekers Berries als natuurlijke smaakmaker. Met een vleugje biologisch citroensap ontstaat een verfrissende en evenwichtige smaak die de essentie van het seizoen weergeeft.

Productspecificatie Crisp Gekneusde Kombucha:

  • Verkrijgbaar in de smaken ‘afgekeurde aardbeien’ en ‘broze frambozen’ 
  • Beschikbaar zolang de voorraad strekt / zolang de aardbeien en frambozen in het seizoen zijn
  • Ingrediënten: kombucha (water, suiker*, groene thee*, zwarte thee*, kombucha cultuur), framboos (5%) of aardbei (5%), citroensap.

Kies voor de ‘afgekeurde aardbeien’ en ‘broze frambozen’ en draag daarmee bij aan het verminderen van voedselverspilling!

CategoriesDrankje doen