Gado Gado: een Indonesisch groentegerecht dat bestaat uit een mix van kortgekookte groenten met gebakken of gekookt eitje, een schep (pittige) pindasaus en verkruimelde kroepoek en/of gebakken uitjes. Het wordt geserveerd met witte rijst en is heel simpel te maken. Ideaal voor een snelle, smakelijke hap. Hier vind je het recept voor een makkelijke Gado Gado.
Makkelijk Gado Gado recept >
Benodigdheden Gado Gado
Deze hoeveelheid ingrediënten houd je aan voor Gado Gado voor 4 personen.
- 300 gram rijst
- 350 gram satésaus
- 400 gram snijbonen
- 100 gram kroepoek
- 125 gram taugé
- 1 komkommer
- 1 spitskool of Chinese kool
- 2 eieren
- 1 eetlepel sambal oelek
- handjevol gebakken uitjes
Bereidingswijze Gado Gado
1. Kook de 300 gram rijst zoals op de verpakking staat vermeld.
2. Breng nog een grote pan met water en zout aan de kook en doe de 2 eieren steelpannetje, breng ook dit water aan de kook en kook de eieren ongeveer vijf minuten.
3. Snijd in de tussentijd de snijbonen in kleine stukjes en hak de spitskool of Chinese kool fijn.
4. Doe als eerste de snijbonen in de pan met het kokende (licht gezoute) water. Kook ze kort en haal ze er na maximaal drie minuten weer uit zodat ze beetgaar blijven. Laat ze ‘schrikken’ met koud water om het kookproces te stoppen.
5. Hang daarna de taugé en de spitskool of Chinese kool heel kort in het kokende water en spoel ook deze daarna af met koud water.
6. Snijd de komkommer in lange, dunne repen.
7. Giet in de tussentijd de eieren af, pel ze en snijd deze vieren.
8. Verwarm de satésaus, meng deze met sambal en roer het geheel goed door elkaar.
9. Verdeel de rijst over de vier kommetjes die klaarstaan. Vervolgens leg je daar de Spitskool of Chinese kool, taugé, snijbonen, komkommer en eieren op. Schep vervolgens de pittige satésaus eroverheen en maak je Gado Gado af met de kroepoek en gebakken uitjes.