F

FOOD WASTE TEGENGAAN & GENIETEN: FORGOTTEN ENDS VAN SUSHI DAILY

forgotten ends sushi daily

Vergéét sushi en kies vanaf nu voor een Japanse bowl van Sushi Daily om je verlangen naar deze Japanse delicatesse te temperen. Dat mag dan misschien niet je favoriete sashimi, nigiri of maki zijn… Maar je draagt dan wel een steentje bij om voedselverspilling tegen te gaan. Bovendien steun je met deze ‘Forgotten Ends’ een goed doel.

Forgotten Ends van Sushi Daily

Dat lichten we graag even wat breder toe. Grote kans dat je bekend bent met Sushi Daily. Dit is een concept dat verse, handgemaakte sushi verkoopt en kiosken heeft in supermarkten en treinstations door heel Europa. Die lekkere sushi-balies in de Albert Heijn waar ze voor je neus de rollen in elkaar draaien? Juist, Sushi Daily.

Maar het punt van die overheerlijke sushi-rollen is dat de uiteindjes van de rollen nooit mooi genoeg zijn om te verkopen en daarom worden weggegooid. Met Forgotten Ends is dat nu verleden tijd. De sushi chefs van Sushi Daily verzamelen sinds kort deze ‘eindjes’ en toveren ze om in een heerlijke Japanse bowl, die voor een lagere prijs in de winkel ligt.

Stop Food Waste Day

Het is voor een keten als Sushi Daily de manier om voedselverspilling tegen te gaan, waarmee ze hun steentje willen bijdragen aan Stop Food Waste Day op 28 april. Deze dag staat in het teken van aandacht voor food waste. Om maar even het belang hiervan te benadrukken: wist je dat 33 procent van alle voeding ieder jaar weggegooid wordt? En dat 25 procent van dit verspilde eten al voldoende zou zijn om alle 795 miljoen ondervoede mensen van eten te voorzien?

Oef, schrijnende cijfers. Sushi Daily gaat daarom niet alleen minder weggooien. Ook doneert de keten 20 cent van iedere verkochte Forgotten Ends bowl aan Action Against Hunger, een goed doel dat strijd tegen kinderhonger in India.

Minder voedselverspilling + bijdragen aan Action Against Hunger + een smaakvolle, goedkopere sushi bowl, die je gewoon bij de Appie kunt kopen. Win win win!

11 x weetjes die je nog niet wist over sushi