Z

ZOMERVAKANTIE OP MALTA: 7 x ACTIVITEITEN, EVENTS & TIPS

wat te doen op malta deze zomer - evenementen malta 2022 - wat te doen in malta met kinderen - is malta leuk met kinderen

Eerlijk: weinig vakantiebestemmingen kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Maltese eilanden. Malta, Gozo en Comino is een ideale bestemming waar zowel kids als ouders kun hart op kunnen halen. En hun neus, want deze zomer in malta staat in het teken van buitenleven. Wat te doen in Malta deze zomer? Wij hebben het onder elkaar gezet.

Evenementen (met het gezin) deze zomer in Malta

Malta’s zomerkalender is altijd gevuld met allerlei evenementen voor zowel volwassenen als kinderen. Van concerten tot openlucht muziekevenementen, sport en activiteiten, kunst en ambachten, tentoonstellingen, shows, feesten en carnavals en meer. Noteer de volgende data even in de zomeragenda en boek je vliegtickets vooral met het oog op deze activiteiten op het eiland.

Malta International Food Festival 2022 (13 – 17 juli)

Zei iemand food festival?! Dit vijfdaagse evenement in Valletta viert voedsel van over de hele wereld, bereid door meer dan 200 chef-koks. Naast het eten kunnen de foodfestivalgangers ook genieten van kunstvoorstellingen, live entertainment en een voorproefje van de lokale cultuur. Voor de allerkleinsten is er zelfs een kinderzone, waar ze kunnen genieten van kidsproof gerechten en activiteiten. Ga voor meer informatie naar de pagina van het evenement op VisitMalta.com.

Meer leuke dingen om te doen op Malta >

Medieval Mdina Festival 2022 (2-3 juli)

De 12e editie van het Medieval Mdina Festival neemt vakantiegangers mee terug in de tijd naar 1200-1500 na Christus. Live middeleeuwse muziek, goochelshows en illusies, valkerij tentoonstellingen, een middeleeuwse markt, en een speciale kinderruimte waar kinderen meer over de geschiedenis kunnen leren via spelletjes en activiteiten: alles komt voorbij. De toegang is gratis en meer informatie vind je op de evenementpagina hier

Mnarja 2022 (28-29 juni)

Het oudste evenement ter ere van tradities en folklore in Malta, Mnarja, is leuk voor het hele gezin. Naast de optocht ter ere van het feest van Mnarja, waarbij iedereen zich in traditionele kledij hult, is er ook een tentoonstelling van beeldhouwwerken gemaakt van fruit en groenten, zijn er wedstrijden, traditionele gerechten, volksdansen en een kinderzone waar kinderen kunnen deelnemen aan traditionele Maltese spelletjes. Bezoek de pagina van het evenement voor meer informatie. 

wat te doen op malta deze zomer - evenementen malta 2022 - wat te doen in malta met kinderen - is malta leuk met kinderen

Malta International Folk Festival (23-25 september)

Tijdens zijn lange en rijke geschiedenis is Malta altijd een internationaal kruispunt geweest waar mensen uit verschillende plaatsen en culturen samenkwamen. Zo heeft de eilandnatie haar identiteit gekregen, die dit jaar voor de derde keer wordt gevierd via het Malta International Folk Festival. Parades en optredens over het hele eiland met artiesten, muziek en culturele bijdragen uit Malta en Gozo, maar ook uit Italië, Spanje, Oostenrijk, Estland, India en Letland. Ga naar VisitMalta.com voor meer informatie. 

Popeye Village

Families komen al tientallen jaren naar Malta om de “Popeye Experience” te beleven. In Popeye Village in Anchor Bay kun je Popeye’s Village zien, de set van de beroemde Robin Williams film uit 1979 in al zijn kleurrijke, leuke glorie. Kinderen en volwassenen kunnen op watertrampolines springen, boottochtjes maken, en zelfs zichzelf filmen alsof ze met Popeye in de film zitten. 

Dit zijn de mooiste ‘onontdekte’ steden binnen Europa >

Malta Nationaal Aquarium

Nog een leuke activiteit op Malta deze zomer: bezoek het Nationaal Aquarium. In een van de vijf verschillende zones kun je meer te weten komen over haaien (waarvan er per dag meerdere weer vrij worden gelaten in zee, dankzij de samenwerking met de vrijwilligersorganisatie Sharklab). Check de officiële website van het aquarium voor meer informatie en tickets.

Playmobil FunPark Malta

Nog een leuke activiteit met kinderen op Malta: bezoek Playmobil’s FunPark. Dit themapark verwelkomt gezinnen met een enorm Playmobil kasteel, er kan gespeeld worden met speelgoed en op piratenschepen. Ga voor meer informatie naar playmobilmalta.com.

wat te doen op malta deze zomer - evenementen malta 2022 - wat te doen in malta met kinderen - is malta leuk met kinderen

Reisinformatie voor volwassenen en kinderen

Na belemmerende COVID-jaren is reizen naar Malta en in z’n algemeen gelukkig weer makkelijk geworden. Maar er zijn wel een paar dingen om op te letten. Kinderen jonger dan 12 jaar na 6 juni niet langer een negatieve COVID-19-test of een vaccinatiecertificaat hoeven te laten zien. Volwassenen hoeven alleen een vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel van COVID-19 in de afgelopen zes maanden of de negatieve resultaten van een COVID-19-test voor te leggen (een PCR-test kan binnen 72 uur voor vertrek worden uitgevoerd of een snelle test binnen 24 uur). Geen documenten? Dan moet je 10 dagen in quarantaine blijven, (of 7 dagen met een negatieve COVID-19-test).

Mondkapjes zijn zowel in het vliegtuig als overal op Malta niet meer verplicht en er zijn geen beperkingen meer wat betreft capaciteit op evenementen. Vrijheid, veel evenementen en bijna gegarandeerd zon dus!

CategoriesEuropa