sandalen trends - slippers trends - espadrilles - zomerse schoenen
1

10 x INSPIRATIE VOOR ZOMERSE ESPADRILLES, SANDALEN & SLIPPERS

Wat je ook gaat doen tijdens deze warme zomer, een ding is zeker: zet je open schoenen maar klaar. De sneakers krijgen een luchtpauze en worden vervangen door slippers, sandalen of espadrilles. Maar, hoe combineer de deze zomerse schoenen nou het best? Doe hier je inspiratie op en deze toffe outfits met zomerschoenen! 

Leuk om te weten: hier komen espadrilles vandaan

Voordat jullie je inspiratie kunnen opdoen voor zomerse outfits met open schoenen, even een leuk weetje over de afkomst van de espadrille. Deze inmiddels hippe schoen komt oorspronkelijk uit de Pyreneeën. Hier ontdekten ze dat de espart (een sterke, touwachtige grassoort die hier groeide), sterk genoeg bleek om een schoenzool van te maken. Daarop werd een simpele bovenkant van katoen gemaakt en voilà: het hele plattelandsvolk liep erop.

Calixte Lartigue zag destijds een kans voor een nieuwe trend en begon met de productie van espadrilles. Het bedrijf groeide uit tot de grootste Franse producent van de zomerse schoentjes en maakte internationaal succes. Met andere woorden: van volksschoeisel tot wereldwijde modetrend.

Sandaal-trends

Ook de sandalen zijn niet meer weg te denken op warme zomerdagen. Comfy, makkelijk en altijd goed te combineren. Ga jij deze zomer voor de dad sandalen, elegante sandalen met (dunne) bandjes of sandalen met een dikke zool? Hoe dan ook, je warme Nikes of Phillip Model schoenen kun je even links laten liggen: slippers, espadrilles of sandalen it is. 

Uit het niets waren ze daar: de op het oog mannelijke sandalen werden gedragen door alle vrouwen die er iets toe doen in de modewereld. En eigenlijk snappen we het ook wel, want niet alleen zitten ze heel lekker, maar zoals onderstaande dame ze draagt durven wij ook wel een poging te wagen.

Sandalen met plateau

De tijd dat je hakken moest dragen om groter te zijn is voorbij: die extra lengte creëren we tegenwoordig gewoon met plateaus. Een stuk steviger én comfortabeler. En dan hebben we het niet eens gehad over de leuke printjes en stijlen waar ze in verschijnen..

Elegante sandalen met bandjes

Een graag geziene sandalen variant is de elegante versie met een dikke band of dunne bandjes. Met of zonder hak, maar altijd stijlvol onder een jeans of lange rok.

 Meer inspiratie voor zomerse espadrilles, sandalen of slippers >

En, welke outfit trek jij aan boven je luchtige, zomerse schoentjes?

CategoriesDress Up