3

3 voordelen om met de elektrische fiets naar je werk te gaan

elektrische fiets naar je werk

De elektrische fiets is natuurlijk niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Waar we tot jaren geleden vaak wat raar opkeken als er weer een ouder iemand vrijwel zonder trappen voorbij kwam razen, is dit beeld inmiddels totaal anders. Niet voor niets dus dat er ook steeds meer mensen voor kiezen om met een elektrische fiets naar het werk te gaan.

Ondanks dat het een flinke uitgave is, is het zeker iets om over na te denken. Daarbij komt ook dat de meeste werkgevers een fietsplan bieden, waar het aanschaffen van een elektrische fiets voor dames ineens een stuk aantrekkelijker is. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn en behoor jij tot die groep die iedere dag met je auto, bus of trein naar het werk gaat, dan zijn deze 3 voordelen van de elektrische fiets naar je werk.

Minder uitstoot van CO2

De voornaamste reden waarom het aan te raden is om met de fiets naar het werk te gaan, is om bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Nu  hoef je niet direct 5 dagen per week naar je werk te fietsen, maar begin bijvoorbeeld eens met één dag per week. Nu denken veel mensen dat het niet uitmaakt wanneer je met het openbaar vervoer reist en dat klopt natuurlijk tot in bepaalde mate. De gemiddelde uitstoot per persoon is inderdaad lager wanneer je met het ov reist, maar op het moment dat jij niet in de bus, trein, tram of metro stapt, scheelt dit natuurlijk wel flink wat gewicht. Op deze manier is er minder brandstof nodig om het voertuig vooruit te krijgen, waardoor de uitstoot minder is dan wanneer jij wel besluit in te stappen.

Goed voor de gezondheid

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je tijdens de koude wintermaanden liever in een warme auto naar je werk rijdt. Toch is het veel gezonder om lekker de fiets te pakken. Niet alleen omdat je dan beweegt, wat overigens ook op een e-bike het geval is, maar ook omdat je gedurende de rit frisse lucht inademt, wat bevorderlijk is voor je longen, immuunsysteem en ook het hart. Afhankelijk van de trapondersteuning, bepaal je helemaal zelf de mate van inspanning die je zelf moet verrichten om vooruit te komen.

Tijd- en kostenbesparend

Veel mensen denken met de auto of het OV vele malen sneller op het werk te zijn, dan wanneer ze met de fiets gaan. We kunnen je vast verklappen, dat dit in het geval van een 8 tot 5 baan niet het geval is. Aangezien het gros van de mensen rond dezelfde tijd vertrekt, is de kans vrij groot dat je ergens in de file of voor verschillende stoplichten komt te staan. Naast het feit  dat je sneller bent, is het ook veel goedkoper. Ook wanneer je elektrisch rijdt, bespaar je met fietsen de nodige euro’s iedere maand. Zo zijn er dus genoeg voordelen te bedenken, waarom het zeker de moeite waard is om, mits het qua afstand haalbaar is, te proberen. Begin bijvoorbeeld eens met een dag in de week en bouw dit verder uit tot twee, drie en misschien zelfs wel de hele week.

Dit is een partnerbericht

CategoriesNiet gecategoriseerd