G

GEZELLIGE, BETAALBARE BRUNCH ORGANISEREN: ZO PAK JE DAT AAN

brunch organiseren - thuis brunch organiseren tips - goedkope burnch - betaalbare brunch organiseren

Avo toast, bananenbrood, heel veel bubbels, en dat allemaal op zondagochtend om elf uur. Zin in een gezellige brunch, gewoon thuis? Geen zin om je portemonnee te plunderen? Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je een heerlijke brunch organiseren (zonder je bankrekening te plunderen).

Brunch organiseren on a budget? Zo doe je dat >

1. Schatzoeken in je voorraadkast

Voordat je naar de supermarkt rent, duik eerst in je eigen voorraadkast en vriezer. Ontdek goedkope schatten zoals bladerdeeg, tomaten, en paprika’s die kunnen dienen als de basis voor heerlijke creaties. Met een beetje improvisatie kun je kosteneffectieve en smaakvolle gerechten op tafel zetten, zoals zelfgemaakte bladerdeeghapjes met kaas of knakworstjes.

2. Feestelijke aankleding voor een prikkie

Een brunch verdient een feestelijke aankleding, maar dat hoeft niet duur te zijn. Versier je ruimte met betaalbare vlaggetjes en ballonnen in thema’s die passen bij het seizoen of de gelegenheid. Een simpel tafellaken en wat glazen die je al in huis hebt, geven de tafel een gezellige versiering zonder dat je de bank hoeft te breken.

3. Potluck-Brunch:

Breng wat spice in je brunch door je vriendinnen uit te dagen hun kookkunsten te laten zien! Een potluck-brunch is de ultieme truc – iedereen neemt wat lekkers mee, wat niet alleen zorgt voor een kleurrijk menu maar ook je portemonnee ontziet. Laat je gasten schitteren met fruitsalades, drankjes, en knapperige broodjes. Het delen van de kosten en voorbereidingstijd? Dat noemen we brunchen met een gouden randje.

4. Thema touch

Geef je brunch een vleugje magie door er een leuk thema aan toe te voegen! Ga bijvoorbeeld voor een seizoensgebonden thema. Niet alleen leuk voor de creativiteit en sfeer, maar het maakt ook het kiezen van decoraties en servies een fluitje van een cent, zonder dat je spaarvarken eraan moet geloven.

5. Muzikale Noot:

Laat de perfecte melodie de toon zetten voor jouw brunch met een zorgvuldig samengestelde afspeellijst. Op Spotify zijn allerlei brunchlijstjes te vinden (handig!), en kies vooral voor opgewekte, relaxte deuntjes die niet te ‘dominant’ zijn terwijl jullie aan het brunchen zijn. Muziek voegt een extra dosis gezelligheid toe, zonder extra kosten ;-).

En, wanneer ga jij een brunch organiseren?