L

LOKALE BIERBROUWERIJEN IN BELGIË: 7 X LEUKE PLEKKEN

Lokale bierbrouwerijen in België - Bierbrouwerijen met rooftop bar - Bierbrouwerijen met grote groep

Een middagje naar de lokale bierbrouwerij, dat is áltijd leuk met je vrienden of vriendinnen. Je kunt er uiteraard eentje in Nederland bezoeken, maar waarom zou je het niet combineren met een gezellig middagje of weekendje weg in België? Daar hebben ze er namelijk meer dan 300! Daarom maakten wij dit lijstje: 7 x lokale bierbrouwerijen in België, die echt de moeite waard zijn!

Lokale bierbrouwerijen in België zijn er in overvloed, deze zijn de moeite waard >

1. Brasserie de la Senne in Brussel

Eén van de leukste bierbrouwerijen van Brussel, is Brasserie de la Senne. Met 8 vaste bieren in het assortiment en meerdere afwisselende seizoensbieren, is deze lokale bierbrouwerij in België dus een relatief kleine brouwerij, maar dés te knusser dus om er een heerlijk vers gebrouwen biertje te gaan drinken. De brasserie en winkel zijn elke dag behalve op maandag geopend!

2. Lokale bierbrouwerijen in België: Mechel

Niet alleen zin om een biertje in de brasserie te doen maar óók graag een rondleiding door de bierbrouwerij krijgen? Dát kan bij bierbrouwerij Het Anker in Mechelen, een echt familiebedrijf dat al 5 generaties bestaat en en brouwt. Nog idealer, is dat brouwerij Het Anker ook een hotel is, twee in één klap dus als je een weekendje Mechelen wil boeken. Elke dag geopend!

3. Bierbrouwerij met rooftop bar: De Halve Maan

Bierbrouwerij, rooftop bar én een rondleiding voor maar 16 euro per persoon, in één. Moeten we doorgaan? Bij deze bierbrouwerij, De Halve Maan in Brugge, moét je zijn voor een gezellige middag in een lokale bierbrouwerij in België. Ze zijn ook nog eens het gezicht achter vier grote biermerken, waaronder Brugse Zot. Vast wel eens gedronken toch? Zeker de moeite waard!

4. De Dolle Brouwers: elk weekend open

Als je één van deze leuke lokale bierbrouwerijen in Belgie gaat bezoeken, laat het dan deze zijn! Bij Specialiteitsbierbrouwerij De Dolle Brouwers en Esen kun je de eeuwenoude brouwerij namelijk elk weekend bezoeken voor maar 6 euro per persoon. Geniet erna van een biertje en maak er een leuk dagje België van!

5. Lokale bierbrouwerijen in België voor grote groepen: Rodenbach

Bij Bierbrouwerij Rodenbach kun je naast een tour door de bierbrouwerij, ook voor een leuke bierproeverij kiezen! En dat in het pittoreske Roeselare. Perfect voor een vrijgezellenfeest of kantooruitje, want je kunt deze tour alleen boeken met een groep van minimaal 25 personen. Super uniek en leuk voor een grote groep dus!

6. Bierbrouwerij bezoeken met grote groep: De Ranke

Bierbrouwerij De Ranke in Dottignies maakt zó veel soorten bier, dat het niet uitmaakt wie je gezellig meeneemt: iedereen zal hier wel íets lekker vinden. Neem in deze bierbrouwerij een kijkje achter de schermen bij de 500.000 liter bier die ze jaarlijks produceren. Wel handig om te weten: deze tour kun je alleen boeken als je met een grote groep gaat, van minimaal 20 personen!

7. Brasserie Ann & Joost

Geen authentieke brouwerij maar toch noemenswaardig; dé brasserie waar (bijna) alles wat lekker is bij elkaar komt, is namelijk Ann & Joost. Zij maken en verkopen namelijk zowel ambachtelijke chocolade, als lokaal bier en dan maken ze óók nog eens een heerlijke gin! Perfect dus voor echte Bourgondiërs die een kijkje willen kijken bij de brasserie van Ann & Joost. Je vind ze in Edingen, ongeveer 45 minuten rijden van Brussel vandaan!

En, bij welke van deze lokale bierbrouwerijen in België ga jij eens langs?

Bron omslagfoto: Pexels

CategoriesDrankje doen