B

BEDRIJFSUITJE ORGANISEREN? 15 x ORIGINELE DINGEN OM TE DOEN

actief bedrijfsuitje organiseren

Heb jij de taak gekregen om een bedrijfsuitje te organiseren en wil je iets origineels bedenken? We’ve got you covered! Hier vind je 15 originele manieren om op een gezellige manier te bonden met je team.

1. Organiseer een sportdag 

Heerlijk met elkaar in beweging. Het hoeft niet allemaal zo saai te zijn, want met een georganiseerde sportdag zit je zeker goed. De standaard spellen, zoals voetbal en hockey, kun je voor deze keer vergeten. Kies eens voor grappige activiteiten zoals sumoworstelen of bubbelbal. 

2. Boek een escaperoom

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar het is een goede teambuilding en uitje in één. Met elkaar samenwerken en zo tot een oplossing komen. Je ziet verder nog de sterke kwaliteiten van iemand zitten. 

3. Volg een workshop

Dit is fijn, omdat het zo breed is. Je kunt werknemers zelf laten kiezen wat voor soort workshop ze interessant zouden vinden en wellicht kunnen jullie er dan wel een paar doen. Er valt in ieder geval genoeg te kiezen. Denk aan een workshop cocktails maken.

4. Schilderen in een café

Eigenlijk is dit ook een workshop, maar dan net even wat specialer. Er zijn namelijk een hoop plekken waar je met een groep kunt schilderen onder het genot van een drankje. Daar is iedereen wel voor in!

5. Zelf spellen maken

Een werkuitje is een perfect moment om elkaar beter te leren kennen en je kunt hier dus specifiek spellen voor maken. Denk bijvoorbeeld aan “would you rather” of wie ben ik? Je kunt stellingen maken en zien wat een collega zou antwoorden

6. Origineel bedrijfsuitje organiseren: Tai Chi 

Deze oude Chinese vechtkunst is ideaal om iedereen wakker te schudden. Je doet verschillende oefeningen met elkaar en er wordt een hoop gelachen. Plezier staat hier voorop. 

7. Doe een VR Experience

Over lachen gesproken, is een virtual reality experience zeker een leuke optie. Je kunt deze brillen namelijk huren en zo een gezellige middag hebben. Het hoeft ook allemaal niet zo serieus te zijn.

8. Ga lasergamen (met een twist)

Actief bedrijfsuitje organiseren? Je kunt naar een speciale plek gaan waar je gaat lasergamen, maar ook deze guns zijn te huren. Als je dan een groot veld opzoekt, kan de helft geblinddoekt staan en de andere helft zijn de oren en ogen van de spelers. Zo leer je ook nog eens luisteren en samenwerken. 

9. Net ff anders: kleiduif schieten

Je kunt je wel voorstellen dat er wellicht ook frustraties geuit moeten worden, en op deze manier kun je alles van je afschudden. Voor kleiduifschieten heb je geen vergunning nodig en er zijn genoeg plekken die hier lessen in geven.

10. Maak een fietstocht

Als je een uitje doet in de zomer, kun je gebruikmaken van het heerlijke weer. Tijdens een fietstocht leer je misschien ook wel een nieuwe omgeving kennen en je bent met elkaar onderweg. 

11. Huur een partyfiets

Je hoeft uiteraard niet per se allemaal een fiets te hebben. Je kunt ook met z’n allen op een grote partyfiets waar je ook nog eens een biertje of twee kunt tappen.  

12. Maak een speurtocht 

Teams worden gemaakt en je laat zo iedereen op verschillende plekken stoppen. Daar moeten ze vragen beantwoorden en/of opdrachten doen om zo bij de eindbestemming te komen.  

13. Boek een nachtje weg

Nederland biedt veel en zo ook huisjes die je voor een nacht zou kunnen huren. Zo spendeer je samen wat meer tijd en kun je meerdere personen de dag en nacht laten invullen.  

14. Organiseer een dinnergame

Iedereen houdt van eten en spelletjes. Beter combineren kan niet en daarom kun je op aanvraag terecht bij veel organisaties. Ze helpen jou met de organisatie en uitvoering.  

15. Ga voor improvisatie

Op werk gebeurt het vast ook weleens dat je moet improviseren en hilarisch is het om dit met je werkuitje te doen. Bij deze soort van workshop speel je eigenlijk het tv programma “De Improvisatieshow” na en het is om te gieren.

En, welk bedrijfsuitje kiezen jullie?

CategoriesNiet gecategoriseerd