A

Auto huren op vakantie? 5 tips om rekening mee te houden

auto huren op vakantie tips

Op vakantie is het echt super fijn om een auto te huren. Maar veel mensen zijn een beetje bang om een auto te huren in het buitenland. Nou, het wordt dagelijks gedaan op allerlei plekken over de hele wereld, zonder problemen! Hier vind je een aantal tips voor het huren van een auto, zodat jij ook zonder zorgen op avontuur kunt gaan.

1. Vergelijk verschillende verhuurbedrijven

Het is altijd slim om even goed rond te kijken en de verschillende verhuurbedrijven te vergelijken. De prijzen en wat je ervoor krijgt, kunnen nogal verschillen. Neem dus even de tijd om online onderzoek te doen naar goede vergelijkingssites. Weet ook dat je meestal een creditcard nodig hebt om een auto te huren. Hiermee betaal je namelijk, maar het wordt ook gebruikt voor de borg.

2. Check de auto kritisch

Heb je een auto op het oog en wil je deze huren? Controleer de huurauto dan goed op schade. Neem even de tijd om foto’s te maken van krassen, deuken of andere problemen, zowel binnen als buiten. Check ook de voorruit en de velgen, die krijgen namelijk vaak te maken met schade. Die foto’s kunnen later echt goud waard zijn als je de auto terugbrengt.

3. Neem een verzekering

Het is super belangrijk om goed te snappen welke verzekeringen je kunt kiezen als je een auto huurt op vakantie. Een allriskverzekering lijkt misschien de beste keus, maar lees wel even goed de kleine lettertjes om zeker te weten dat je voor alles gedekt bent, zowel voor schade aan de auto als voor schade aan anderen. Check ook wat je zelf moet betalen bij schade, het eigen risico, en kijk of je dat oké vindt. Klik hier om te zien waar je allemaal rekening mee kan houden.

4. Lees het contract goed door

Zorg dat je het huurcontract goed doorleest voordat je tekent. Let extra op het bedrag dat je zelf moet betalen als er iets gebeurt (het eigen risico) en check of de huurperiode en de data kloppen. Even de tijd nemen om alles goed na te gaan, kan je een hoop gedoe en extra kosten besparen tijdens je vakantie.

5. Wees voorbereid op noodgevallen

Als laatste tip: Check even hoe je moet handelen als je pech krijgt of betrokken raakt bij een ongeluk. Zet het noodnummer van het verhuurbedrijf in je telefoon, zodat je weet wat je moet doen als er iets gebeurt. Als je van tevoren weet wat je in zulke situaties moet doen, kun je met een lekker gevoel de weg op en heerlijk van je vakantie genieten. Met deze 5 tips kun je zonder problemen een auto huren op vakantie. En ben je nog steeds niet zeker van je zaak? Je kunt je dan ook altijd even laten informeren door een reisbureau. Zij hebben vaak nog wat handige tips!

CategoriesNiet gecategoriseerd