W

WAT TE DOEN IN DE LENTE IN AMSTERDAM: 11 x LEUKE UITJES

Leuke activiteiten in de lente in Amsterdam - uitjes Amsterdam lente

Lente in Amsterdam: romantischer kun je het wat ons betreft niet krijgen. De stad bruist, de terrassen zitten vol, de bomen bloeien én er zijn allerlei leuke activiteiten in Amsterdam om te ondernemen. Wij hebben de 11 leukste voor jou op een rijtje gezet, lekker overzichtelijk. Dus bij deze: Wat te doen in de lente in Amsterdam!

Nog op zoek naar leuke uitjes in Amsterdam in de lente met je vriendinnen, familieleden of lover? Wat te doen in Amsterdam in de lente, je leest het hier >

Wat te doen in de lente in Amsterdam: alledaagse activiteiten

1. Bezoek het Bloesempark is het Amsterdamse Bos

Wat te doen in de lente in Amsterdam… De bloesem bewonderen natuurlijk! In het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staan 400 kersenbomen. En het voorjaar is dé tijd om de prachtige bloesem op te zoeken. In mei zijn de kersenbomen zelfs omringd door een paarse kring van bloeiende rododendrons. De perfecte plek voor een gezellige (vriendinnen)date tijdens de lente in Amsterdam. Dat zijn pas leuke activiteiten in Amsterdam ;).

2. Bezoek een tulpenveld: Tulip Experience Amsterdam

Ben jij ook dol op tulpenvelden? Dan hoef je echt niet naar de bollenstreek af te reizen, want bij de Tulip Experience in Amsterdam kun je de velden in al hun glorie bewonderen, gewoon in de hoofdstad. Er staan 1 miljoen tulpen op het veld, waaronder 700 verschillende soorten, bizar! Het is de perfecte achtergrond voor een Instagramfoto maar je kunt er zeker ook van de rust genieten. En naast de showtuin kun je ook een bezoekje brengen aan het museum en de indoor plukkerij.

3. Huur een bootje op de Amsterdamse grachten

Als je het hebt over leuke activiteiten in de lente in Amsterdam, kan een bootje huren op de Amsterdamse grachten natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk heeft een rondvaart zo zijn voordelen, maar voor de ultieme rust kun je net zo goed een fijn bootje huren voor jezelf en je vriendinnengroep. Zo dek je met z’n allen de kosten en heb je een geweldige middag. Neem lekkere hapjes mee en een koelbox met drankjes, zet je zonnebril op en smeer je in. En genieten maar!

4. Suppen over de Amsterdamse grachten

Wat geeft je een beter lentegevoel dan suppen in de Amsterdamse grachten? Niet veel! Velen zullen het al wel op hun wensenlijstje hebben staan om eens te doen, dus laat het er deze lente vooral van eens echt van komen. Lekker met je bikini aan de grachten op en genieten maar. Have fun!

5. Bezoek de Albert Cuyp Markt in de lente

De Albert Cuyp Markt bezoeken: het kan elk seizoen van het jaar. Maar in de lente zijn de kraampjes met lekker eten, leuke kleding en bijzondere sieraden echt nóg romantischer! Je kunt er uitgebreid rondstruinen terwijl je van het zonnetje geniet, en er zijn allerlei leuke terrassen in de buurt waar je nog langer van de zon kan genieten op je vrije middag. En sla de gezellige winkeltjes rond de markt ook zeker niet over, je kunt er met het juiste gezelschap makkelijk een middag mee vullen.

6. Bezoek de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos

Midden in het Amsterdamse Bos kom je een mega leuke geitenboerderij tegen, perfect als je op zoek bent naar leuke activiteiten in de lente in Amsterdam! Bij de Ridammerhoeve lopen naast geiten ook kippen, varkens, koeien en paarden rond, hoe leuk. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de stallen én er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Een bezoekje aan deze boerderij behoort dus zeker tot de leuke activiteiten in Amsterdam!

7. Iets verder reizen: bezoek Zaanse Schans

Wil je nét even verder reizen voor een leuk uitje (lees: 30 minuten van Amsterdam Centraal)? Bezoek deze lente dan eens de Zaanse Schans! Het dorpje in Zaandam ziet eruit alsof je honderd jaar teruggaat in de tijd. Klompen, molens, tulpen, je kunt het er allemaal bewonderen. En het allerleukste: elke molen is ingericht als een ander mini museum. Een bakkerijmuseum, kaasmakerij en een klompenmuseum, deze plek is leuk én leerzaam. Zeker de moeite waard!

Wat te doen in de lente in Amsterdam: leuke evenementen

8. Bezoek het Tulp Festival 2024 in Amsterdam

Elk jaar kun je in de lente in Amsterdam het Tulp Festival bewonderen. Er worden in die tijd bijna 85 tulpen-activiteiten georganiseerd door de hele stad, en vlak daarbuiten! Onze tip: volg het Tulp Festival op Instagram en zoek uit welke activiteiten je op welke dagen wil volgen. Je kunt zelfs allerlei activiteiten combineren om een hele dag te vullen. Heerlijk toch!

9. Bezoek Amsterdam Open Air: 1 en 2 juni 2024

Eén van de leuke activiteiten in de lente in Amsterdam, is het festival Amsterdam Open Air! Aan het einde van de lente, op 1 en 2 juni, kun je weer volop dansen en genieten van muziek in het Gaasperpark. Met 9 verschillende stages vermaak je je de hele dag, dat is zeker. Er zijn nog kaartjes te koop, dus grijp je kans en maak er een leuke dag van met je lover of vriendinnengroep.

10. Bezoek het Music On Festival: 11 en 12 mei 2024

Bij leuke activiteiten in de lente in Amsterdam, hoort het Music On Festival natuurlijk ook! Het festival vindt dit jaar plaats op 11 en 12 mei in het Meerpark in Amsterdam. Uiteraard is het festival outdoors dus kun je ook hier heerlijk van het zonnetje genieten, terwijl je gezellig kan dansen met al je vriendinnen. Boek jij dit jaar een ticket?

11. Lol maken op De Zon Festival: 19 mei 2024

Nog zo’n leuk festival dat niet kan missen tussen leuke activiteiten in de lente in Amsterdam: De Zon Festival! Je kunt dit festival elke maand bezoeken, ook deze lente. De volgende datum: 19 mei, ofwel de Pinksterzondag. Op dit festival staat één ding centraal: lol maken. Dus, doe eens gekke(re) kleding aan, ga van de glijbaan af en geniet volop deze lente! Leuke tip: als je je kaartje in maart boekt krijg je een tientje korting.

Heb jij genoeg inspiratie voor leuke uitjes in Amsterdam deze lente?

Omslagfoto: Pexels

CategoriesWalk & Visit