R

RECECPT: JAPANSE UDON NOEDELSOEP MET BEEF, ENOKI, BOSPEEN & EI

Japanse udon noedelsoep

Japan is helemaal hot – van mode tot eten – en deze Japanse udon noedelsoep past daar perfect bij. Gelukkig hoef je er geen vliegtuig voor te pakken, want met een paar simpele ingrediënten zet je thuis zó een kom vol Japanse gezelligheid op tafel. De dikke, zachte udon noedels zijn heerlijk om te slurpen, het rundvlees is lekker mals, en met de knapperige bospeen, delicate enoki paddenstoelen en een zacht eitje maak je het helemaal af. Makkelijk te maken, vol smaak en helemaal van nu: dit is comfortfood met een Japans tintje waar je keer op keer van wilt genieten.

Zo maak jij Japanse udon noedelsoep met beef, enoki, bospeen & ei >

1. Dit heb je nodig

Beef:

  • 4 x 120/150 g beef
  • 2 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 2 tl suiker
  • 1 el vissaus

Noedelsoep:

  • 2 zakjes dashi
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1,5 el vissaus
  • 600/800 g gekookte udon noodles (3-4 pakjes)

Garnering:

  • bospenen
  • 2 bosjes enoki mushrooms
  • bosuitjes
  • eieren
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 2 velletjes nori

Optioneel:

  • handje koriander
  • snuf chilivlokken

Ook lekker: zo maak je Japanse miso srambled egges >

En zo maak je deze heerlijke Japanse noedelsoep

  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook voor circa 6 min. op hoog vuur (zachtgekookt eitje).
  • Schil de bospenen in plakjes met behulp van een dunschiller. Verwijder het kontje van de enoki mushrooms. Snijd de bosui in ringetjes. Scheur de nori vellen in stukken.

Noedelsoep:

  • Vul een grote pan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en zet op laag vuur. Voeg de dashi, sojasaus, mirin & vissaus toe. Als alles goed is opgelost, voeg je de udon noodles toe. Roer dit voor circa 2 min. door elkaar tot de gekookte udon noodles uit elkaar vallen (dus dat ze los vallen van elkaar in plaats van een blok). 

Beef:

  • Snijd het rundvlees in plakjes. Marineer met de rest van de ingrediënten voor minimaal 10 min. 
  • Bak de beefreepjes in een middelgrote koekenpan voor circa 2 min. tot beide kanten goudbruin zijn (en binnenkant nog rosé).

Geheel:

  • 1 persoon: Vul een kom met de dashi bouillon en noodles. Verdeel hierover de gebakken beefreepjes, bospeensliertjes, enoki mushrooms, bosuiringetjes, ei, sesamzaadjes en gescheurde nori. Maak eventueel af met wat koriander of chilivlokken. Eet smakelijk!

*Recept komt van Maddie’s Foodlife >

Ben jij dol op de Japanse keuken?