Hou je van crumble? Dan ga je deze twist geweldig vinden! Met Ras el Hanout, een Marokkaanse kruidenmix vol specerijen zoals kaneel en kardemom, krijgt dit dessert een kruidige kick. Je hebt maar 6 ingrediënten nodig en na 10 minuten voorbereiding doet de oven het werk. Terwijl de geur van specerijen en pruimen zich verspreidt, hoef jij alleen nog maar te wachten op een heerlijk warm en zoet toetje!
Zo maak je dit recept (van Maddie’s Foodlife): Pruimencrumble met Ras el Hanout >
Ras el Hanout in een crumble? Yes, please!
Ras el Hanout, wat is dat eigenlijk? Dit is een Marokkaanse kruidenmix met soms wel 20 verschillende specerijen! Denk aan kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en nootmuskaat – heerlijk warm en kruidig. Maar waarom in een crumble met pruimen? Nou, het is een perfecte match met iets zoets. Jouw resultaat? Zachte, zoete pruimen met een kruidige, knapperige crumble. Klinkt goed, toch?
Ingrediënten – Wat heb je nodig?
- 4 pruimen
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 100 g suiker
- 150 g bloem
- 15 g ras el hanout
- 1 handje amandelschaafsel circa 25 g
Zo maak je deze pruimenrumble met Ras el Hanout
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Ontpit de pruimen. Snij elke pruim in partjes van 12 door ze 4 x in de lengte door de helft te snijden (laat de schil eraan dus!).
Stap 3: Vet de ovenschaal in en leg de pruimenpartjes hierin.
Stap 4: Maak de crumble: meng de roomboter, suiker, bloem en ras el hanout goed door elkaar heen met je handen tot een kruimelig deeg. Doe het amandelschaafsel erbij en meng even door.
Stap 5: Strooi de crumble over de pruimenpartjes en zet in de oven voor circa 50 minuten.