Zin in een Griekse maaltijd? Deze Vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings is écht heerlijk. Tegenwoordig is vega koken niet meer zo moeilijk! De oesterzwam is een fijn product voor een vis / vleesvervanger. Hieronder vind je een makkelijk en snel recept. Zo tover jij binnen no time iets lekker op tafel. Eet smakelijk!
Op zoek naar een lekker vega recept? Probeer dan eens deze vega gyros van oesterzwam met Griekse toppings! Recept komt van Maddie’s Foodlife. Enjoy! >
Ingrediënten voor de Vega Gyros
Vega Gyros:
- 300 g Oesterzwam 2 bakken
- 2 tl knoflookpoeder
- 3 tl oregano gedroogd
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl uienpoeder
- 0,5 tl cayennepoeder
- 2 tl sojasaus
- 2 tl mayple syrup
- 3 el zonnebloemolie
- peper & zout
Toppings:
- 4 pita’s (eventueel volkoren)
- 4 grote tomaten
- 1 puntpaprika
- 1 rode ui
- 100 g feta
- 150 g kalamata olijven
- 200 g tzatziki
De Vega Gyros bereiden
Stap 1: Scheur de oesterzwammen in stukjes net zo groot als kipfiletblokjes. Meng alle ingrediënten voor de vega gyros door elkaar heen.
Stap 2: Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur. Schep de vega gyros erin en bak voor circa 5 min. aan alle kanten (tot het wat zachter & krokanter wordt).
Stap 3: Verwarm de pita’s in de oven.
Stap 4: Snijd de tomaten in partjes, de puntpaprika in reepjes en de rode ui in ringen. Verkruimel de feta.
Stap 5: Snijd de pita’s open. Vul ze met de vega gyros, de gesneden groenten, feta, kalamata olijven & tzatziki.