W

WAT TE DOEN IN HET CHIQUE MONACO? 8 x ACTIVITEITEN

wat te doen in monaco - activiteiten monaco - monaco tips

Monaco, het kleine maar oh zo glamourous prinsdom gelegen aan de Franse Rivièra. Het is de thuishaven van de jetset, beroemdheden en royalty, en het heeft een reputatie als een van ’s werelds meest exclusieve bestemmingen. Leuk om te bezoeken? Dat ligt eraan wie je het vraagt. Want hoewel Monaco misschien bekend staat om zijn luxe levensstijl, is er meer te ontdekken dan alleen chique winkels en dure auto’s. Hier zijn 8 originele tips voor wat te doen in Monaco.

Wat te doen in Monaco? Hier vind je 8 tips voor activiteiten in de Franse stad >

1. Bezoek het Oceanografisch Museum Het Oceanografisch Museum

Dit is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Monaco en bevindt zich bovenop een rotsachtige klif met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Hier kom je meer te weten komen over het maritieme leven van de regio en kun je genieten van prachtige uitzichten over de oceaan.

2. Verken het prinselijk paleis en de oude stad

Het prinselijk paleis van Monaco is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het prinsdom. Het paleis is nog steeds in gebruik als residentie van de prins van Monaco en is open voor het publiek. Tijdens een bezoek kun je een rondleiding volgen door de prachtige zalen en kamers van het paleis. Vanuit het paleis heb je een mooi uitzicht over de oude stad en de haven. En als je toch in de buurt bent, loop dan eens langs het beroemde Nederland casino, dat gevestigd is in het hart van de stad.

3. Maak een wandeling door de oude stad

De oude stad van Monaco, ook wel bekend als Monaco-Ville, is een charmante en schilderachtige plek. Hier zijn smalle straatjes, middeleeuwse gebouwen en een prachtig uitzicht op de haven. Bezoek de Saint Nicholas Cathedral, waar Grace Kelly begraven ligt, en het Paleisplein, waar je het ‘wisselen van de wacht’ kunt zien.

Ook leuk: 8 x pittoreske surfdorpjes in Frankrijk >

4. Ga winkelen in de Carré d’Or

De Carré d’Or is de winkelbuurt van de Frankse stad, met chique boetieks en designerwinkels van merken als Chanel, Prada en Louis Vuitton. Hier kun je de luxe sfeer ervaren en als je een dikke spaarpot hebt je hart ophalen in dure winkels.

Meer tips voor wat te doen in Monaco vind je onder de foto >

wat te doen in monaco - activiteiten monaco

5. Breng een bezoek aan de Jardin Exotique

Op zoek naar wat natuur in Monaco? De Jardin Exotique is een prachtige botanische tuin met meer dan 7000 soorten planten, waaronder vele exotische soorten. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de Vorstenstad bent!

6. Bezoek het automuseum van Monaco

Mocht je nou een autofanaat zijn, dan is dit een must-see. Hier vind je een indrukwekkende collectie van meer dan 100 antieke auto’s, waaronder de persoonlijke collectie van Prins Rainier III. Heb je niks met auto’s? Sla deze activiteit in Monaco dan ook vooral over 😉

7. Geniet van het strand

Monaco heeft verschillende mooie stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee. Het Larvotto strand is het bekendste strand en biedt prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Het is ook de thuisbasis van vele restaurants en bars om te genieten van de zwoele sfeer van de kustplaats.

8. Ga golfen bij de Monte Carlo Golf Club

Golven hoort natuurlijk bij de luxe lifestyle van deze Franse stad. Wil je een balletje slaan? Doe dat dan bij de Monte Carlo Golf Club, een prachtige golfbaan met een panoramisch uitzicht op Monaco en de Middellandse Zee.

Monaco, misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een citytrip, maar wél een plek waar cultuur, natuur en luxe samenkomen.

CategoriesEuropa