Het aantal nieuwe zaken in Amsterdam dat de deuren opende (zélfs tijdens corona) is bijna niet bij te houden. Maar toch doen we het! Dit lijstje met nieuwe restaurants in Amsterdam wordt regelmatig aangevuld met nieuwkomers in de stad.
Op zoek naar iets nieuws waar je heerlijk kunt aanschuiven? Probeer één van deze (relatief) nieuwe restaurants in Amsterdam eens >
Samuels
He he, eindelijk wat gezelligheid in de Pijp met buurtrestaurant Samuels. Een wit schattig hoekpandje aan het Sarphatipak is een eetcafe rijker. Gezellig, toegankelijk en betaalbaar. Want een Buurt Bakkie kost je hier €1,95. Je kan er dus snel aanschuiven in het koffiegedeelte, voor een cocktail duik je de bar beneden in en voor een happie eten ga je naar de bovenste etage. En ook daar is voor ieder wat wils. Van een diner met zeebaars voor €29 tot een brioche burger voor €14, of een omelette als ontbijt voor €8. Het is hier gewoon betaalbaar. Iedere dag geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s avonds. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Sissi’s
Sissi’s, she back. Het betonnen blok lijkt wat grimmig vanbuiten maar binnen is het één groot gezellig avontuur. Als assepoester verandert het restaurant van ‘S avonds een restaurant naar ‘s nachts een club. Keizerlijk goed eten en dansen kan je hier bij hun nieuwe locatie in de Schinkelbuurt. Het restaurant is op vrijdag en zaterdag geopend van 17:00-23:00. Een Mediterraanse kaart met lamsgehaktballetjes met mint voor €8,50 of pompoen met kikkererwt voor €14,50. Een plekkie waar muziek en kunst een vrijhaven moet hebben mét geweldig eten. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Pantopia
Gebakken lucht? Niet bij deze vederlichte gebakjes. In de Kerkstraat hebben ze Scandinavische gezelligheid ontdekt met het strak witte ontwerp van dit zaakje. Master mind en croissantmaker Alex Scour (die de vierkante croissant heeft bedacht) zit achter dit gebakjesatelier. Geen upgehypete crompouces hier, denk aan croissant schelpen met gruwelijke vullingen als bosbes-cheesecake of mascarpone. Van woensdag t/m zondag geopend van 9 tot 17. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
CUE
Eindelijk hebben we er eentje, een listnening bar. En wat voor eentje aan de Utrechtsestraat. Speakeasy, hout, goddelijke geluidsvoorziening met ook nog eens een kaart gevuld met Japanse invloeden. Negroni en Whiskey Highballs komen op tafel met gegrilde little gems met radijs of een short rib sandwich voor €14. Klik hier voor meer info>
Dito Deli
Godzijdank heeft het verlies in de Pijp van Le Salonard nu plaats gemaakt voor Italiaanse Deli Dito. Keuze uit 8 culinaire broodjes: een Baresi met salami met venkel, crème van pecorino. Ze kosten je wel wat (€13) maar dan heb je een mega goed broodje. Ook leuk, je kan de vleeswaren en kaas ook los kopen. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Over-Amstel
Is lokaal geproduceerd helemaal jouw ding? Ga dan naar farm-to-table boerderij Over-Amstel. De eigen groenten-, bloemen- en kruidentuin is inmiddels af, de kaasmakerij gaat van start. Je eet in een oude stal en drinkt ook van zelf geproduceerde dranken. Weliswaar niet uit Oudekerk maar van hun eigen wijngaard in bijvoorbeeld Zuid-Engeland. Ze hebben er nogal wat over heel de wereld. En the menu all over met deze feature, een bootje naar hun boerderij. Klik hier voor meer info>
Bistro Toost
Lekker eten à la Aan de Poel (2-sterren) maar dan iets gemakkelijker en goedkoper? Bij Bistro Troost zit je dan helemaal goed. De mensen van Aan de Poel zijn een tweede zaak begonnen met intens goede gerechten + gruwelijke wijnkaart. Denk aan Oeuf Mayonaise voor €8 of gerookte paling op casion brood voor €15. Van woensdag tot zondag vanaf 17 geopend, in het weekend al vanaf 12. In het centrum van Amstelveen te vinden, een gezellig ingerichte bistro met fluweel, bloemen, warme kleuren en lekker vele ornamentjes. Klik hier voor meer info>
Café Komeet
Out of this world lekker eten bij het bourgondische en knusse Café Komeet. Van de vegetarische roots die hier bij de voorganger van het pand (de Veganees) inzaten is niks meer te bekennen. Lekker veel hout, bruine borreltafeltjes die volgezet worden met steak tartaar met krokante aardappel, schelpjes of een goeie borrelhap met leverworst (en dan wel natuurlijk van de enige echte, slagerij Louman). Gerechtjes variëren hier van 7 tot 15 euro, dus om lekker te delen is het prima betaalbaar. Klik hier voor meer info>
Demetra
Help, in de buurt van Rembrandtplein en zin in Italiaans zonder poespas? Nieuw knus Italiaans tipje van ons bij Demetra, om de hoek van het altijd drukke plein. Het modern ingerichte tentje heeft niet heel veel tafeltjes dus de spots om te mangare zitten lekker knus op elkaar. Echt Italiaans hier met een twist. De carpaccio is van goed gedroogd vlees en van geschaafde verse truffel moet je niet schrikken hier. Maar extreem luxe is het gelukkig niet. Goeie burrata met gegrilde groentes en pasta die vers uit een pan op je bord gecheft wordt. Het mag dan op een toeristenplek zitten, de prijzen zijn met €20 voor een pasta prima betaalbaar. Klik hier voor meer info>
Yan Yan
Zei er iemand dumplings? Wij rennen naar Chinese tentje dat met zijn delfsblauwe lookje bijna Nederlands lijkt. Mag ook wel op dit plekje in de Jordaan. Echte Chinese dumplings, geen gyoza’s of andere neppe troep hier. De jioazi komen in 3 smaakjes, varken, vega of kip. Ze zijn gestoomd of stoomgebakken en kosten je niet meer dan 7 euro. Er zijn niet heel veel plekjes binnen, maar je kan er gelukkig ook lekker afhalen. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Eetcafé Maud
Na Spaans avontuur Pepito is Manuel Broekman aan een nieuwe gezellig Amsterdams avontuur begonnen. Iedere dag van de week moet je gewoon kunnen aanschuiven bij dit toptentje genaamd Maud aan de Bilderdijkstraat. Voor lunch ga je aan lekker comfy met broodjes als steak wandwich maar ook easy als een uitsmijter komt hier op je bord. Kom voor het diner en dan is gemak pas echt de toonzetter van de avond. Chicken parmezaan, burgertje op briochebrood (zoals ‘t hoort) of een entrocootje met beurre Café de Paris. En de laatste keer dat wij een bananensplit hebben gegeten was waarschijnlijk in Disney Land. Kortom, met een glimlach hier de deur uit. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Turbo Oost
Zusje van Buurtcafé de Tros of eigenwijs broertje? Bij Turbo gaan je culinaire smaakpapillen in ieder geval op hol. In het oude hoekpandje van Five Brothers Fat in Oost vind je nu een culinaire snackpaleis. Houten interieur, witte tegeltjes aan de wand en veel lichtinval doen denken aan het zoveelste zaakje in de stad. Niets is minder waar. Je begint er met een koffie met zelfgemaakte cinnamon bun, luncht er met een hashbrown of luxe broodje kroket en dineert er met tartare, heilbot of een lekkere pizza bianca. Klik hier voor meer info>
Christiaan Smit
Kikkie van de Prinsensluis gaat breder en verder bij Christiaan Smit! Maar waar jij eerst 4 of 5 gangetjes deelde met je vrienden ga je nu zelf aan de 4 á 5 gangen. Van woensdag tot en met zaterdag eet je gerechtjes als gestoofde inktvis, lamzadel met cantharel of tarbot met borlotti boontjes. Allemaal culinaire kunstwerkjes die uit de gedachtes van chef Christiaan Smit komen. Voor 4 gangen ben je 65 euro kwijt. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Brio de Pijp
Bij ons in de Pijp kan je bij Brio Italiaans wegdromen op de oude plek waar Lil Collins zat. Het langwerpige zaakje serveert o.a. geporcheerde eitjes met knoflook labneh, ragu met gefrituurde ei of flatbread met truffel. Het is hip Italiaans. Van woensdag tot zondag geopend, op vrijdag en zaterdag ook voor lunch. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Primo Passo
Potverdorie wat weten ze bij dit plekkie in Amsterdam Oost goed broodjes in elkaar te knallen. Een Napolitaanse deli die de verse stukken vlees in de koeling heeft liggen. Stracchini met pesto en mortadella of parmaham met mozzarella kaas, het is maar een combietje dat je te wachten staat. Aanrader numero uno. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Leauf
Bij ons in de Jordaan, is er een nieuw broodjeszaakje bij. Dit tentje zijn buurt niet echt eer aan. Lekker simpel en recht voor zijn raap zijn de broodje hier namelijk niet. De baguettes zijn versgebakken en belegd met pistache, rundvlees waar de verse mayo en kaas vanaf druipen of het broodje van de chef waar de warme kip met kimchi nog net niet vanaf springt. Je legt minimaal 11 euro neer voor zo’n ding. Krijg je wel een halve arm aan brood. Klik hier voor meer info>
Sjaan Jordaan
Familie, bijdragen aan elkaar en een gezellige sfeer. Ga naar Sjaan in de Jordaan en het zou je moeten komen aanwaaien. Op 12 oktober openen ze officieel dus behalve een teaser die wijn, kunst, servies, koffie en oesters verklapt, is het nog een verrassing wat ons precies te wachten staat. Klik hier voor meer info>
Hawaiian Poké Bowl.
Een restaurant is het niet, maar wij als Aziatische lovers onderwerpen ons aan elke vorm en soort poke bowl. Op de Ferdinand Bolstraat zit in de oude Dunkin’ Donuts nu een afhaaltentje waar je allerlei soorten salade bowls kan halen. Stel zelf een bordje samen met tofu, kip of vis, top het af met spinazie mais of wortel en there you go. Makkelijk snel hapje om mee te nemen. Klik hier voor meer info>
Clandestino
Oud-Zuid is een tentje rijker dat wel van uittesten houdt. Het stenen uiterlijk van de contemporary bistro, samen met het luxe interieur binnen respresenteren goed wat je kan verwachten. Details komen terug in de gerechten als ceviche of tonijn tataki met yuzu, maar ook octopus spiesjes of gegratineerde sint-jakobsschelpen worden op je bordje getoverd. Van dinsdag tot zaterdag is Clandestino geopend voor ontbijt, lunch en diner. Op zondag voor een uitgebreide lunch tot 16. Klik hier voor meer info>
Stacks Deli
Comfort food? Yes please en al helemaal als het van Stacks komt. Naast de diner hebben ze nu ook een deli waar je (natuurlijk naast de immens populaire hot sauce) een pimento en ham sandwich haalt, een doosje gevuld met gemarineerde kip, je een apart saus menu hebt (hallo?!?!?!) en een milkshake kan halen die als gelato door het leven gaat. Dus, hier sluit jij graag elke dag van de week om 7 uur ‘s avonds af. Klik hier voor meer info>
Hieronder meer nieuwe restaurants in Amsterdam>
Bar Barracuda
Wie denkt dubbel te zien aan de Aambeeldstraat in Noord zit zout. Vlak naast immens populair visrestaurant Barracuda zit nu Barracuda Bar. Een heerlijk plekje waar je aan het water in het zonnetje kan genieten van betaalbare (vis)hapjes en drankjes.
Een cocktail maken kunnen meer barretjes in de stad maar wat nou zo leuk is hier: geen cocktail is duurder dan €9,50. Qua hapjes is er niet alleen maar vis te verorberen. Gebakken octopus met kikkererwtenpuree is €9,50, net als de lamsspiesjes. Een halve kip van de plancha plukt je portemonnee leeg voor €12,50. Probleem hier dat het allemaal te lekker is waardoor je alles wil bestellen. Waarschijnlijk is het dan toch niet zo’n betaalbare avond.
Donderdag t/m zaterdag van 12:30 tot 01:00 open. Klik hier voor meer info>.
Café Freddy
Alsof de Pijp nog niet genoeg cafeetjes had, is er nu nieuwe buurtkroeg café Freddy bijgekomen. Waar veel plekjes in de hippe Amsterdamse buurt gezien en gezien worden is, moet je je bij Freddy eigenlijk gewoon thuis voelen. De kaart helpt daar zeker aan mee. Hier staat een kipsateetje (€19,50), broodje bal ( €12,50) of rendang (€19,50 ) op je bordje te wachten. Iedere dag geopend vanaf 16:00 in het weekend gaan ze om 12:00 open voor lunch. Klik hier voor meer info>
The Siren
De jaren 20, meets Yab Yum, meets Dubai, meets.. extravagantie? Als wij geblinddoekt hier neergezet zouden worden, zouden wij deze plek zo omschrijven. Familieleden van de horecafamilie Poppes zitten achter deze nieuwe plek in hartje centrum aan het Rokin. Het fluwelen meubilair, gigantisch grote standbeeld dat vanaf een verdieping hoog aanschouwd kan worden in combinatie met overal kirstal, laat maar 1 ding uitstralen: luxe.
De menukaart kan dat natuurlijk nog overtreffen. Een oester met kaviaar voor €12, een Napolitaanse flatbread (pizza?) met wilde paddestoel en truffel voor €27 of Tournedos Rossini met foie gras voor €49 staat hier op jouw bordje te wachten.
Iedere dag geopend vanaf 18:00, in het weekend tot wel 03:00. Klik hier voor meer info>
Café Cenc
Aan de altijd drukke Vijzelstraat zit in het oude Bambino nu Café Cenc. Familie van de wijnbar Parry en restaurant Balthazar’s Keuken in de Jordaan. Binnen is het restaurant schattig met de kleine rondje tafeltjes en hoger en lager gedeelte. Belangrijk: je kan niet reserveren. Wil je hier een hapje doen, ben dan dus op tijd want je moet wellicht eventjes wachten.
Aan poespas doen ze op de menukaart hier dus wél. Denk aan gebrande vijgen met mozzarella, hollandse garnalen en lardo voor €16, of Brioche met garnalen, citroenmarmelade en crème fraîche voor €13,5. Deze (voor)gerechtjes kan je lekker delen of je kiest nog voor een groter hoofdgerecht als Venkelworst met harissa en yoghurt voor €22. De wijnen komen van de wijnwinkel in de 9 straatjes. Woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16:00, maandag en dinsdag gesloten.Klik hier voor meer info>
Insaeng
Een Koreaanse familie uit Zwitserland dat zich nu nestelt in een Jordanees pand met hun restaurant Insaeng. Klinkt als een sprookje, maar het is een werkelijke hit. Ze openden eerst een foodtruck in Zwitserland dat zo geliefd werd dat daar een restaurant volgde. Dat werd een hotspot voor filmsterren en andere Zwitserse celebs.
De kaart is typisch Koreaans met gefrituurde Gochujang kip voor €14 en bibimbap bowls vanaf €12. Drink er een Soju cocktail bij met framboos en aardbei voor €13 en je avond is compleet. Of toch niet, kijk ook nog even naar de muur want het restaurant is ook nog eens een art gallery. Donderdag t/m zondag geopend voor lunch, de rest van de week (behalve maandag) ook voor diner. Klik hier voor meer info>
Café Soleil
Een buurtcafé dat echt als thuiskomen moet voelen. Tweedehands meubilair, tegeltjes op de vloer, een open keuken en hoog plafond zijn exact wat je in Noord vaker tegenkomt. En daarom juist ook zo lekker karaktersitiek voor de buurt.
Dat karakteristieke moet ook voortvloeien door wat er op je bordt komt. Een kleine pulpo salade voor €10 euro, kaaskroketten voor €8 of bloedworst met appelchutney voor €14. Het is allemaal lekker toegankelijk maar wel met een beetje extra oemf.
Op maandag en dinsdag gesloten. De rest van de week van ongeveer 17:00 tot 01:00 geoepend. Klik hier voor meer info>
Tiny Danser
Voormalig chef van Bar Centraal Riccardo Russo vond het hoog tijd dat Dappermarkt een nieuwe Italiaanse trattoria kreeg. Het hoekpandje op de markt oogt vanbuiten geel, vanbinnen is het met houten meubilair een knus, klein restaurantje.
De kaart omvat onder andere stracciatella kaas, kersen en tomaten voor €14, tagliatelle met koe en rode wijn voor €22 maar ook beenmerg met brioche en gremolata staat voor €18 op de kaart. Niet je standaad Italiaanse pizza margharita dus maar ook geen over de top Italiaans geneuzel.
Op maandag en dinsdag gesloten, de rest van de week geopend voor diner. In het weekend kan je er ook terecht voor lunch. Klik hier voor meer info>
Bisous
Nog meer liefde met de zoenen van Bisous, een nieuw glamorous tentje aan de Albert Cuypstraat. De dieprode verf, sexy muziek op de achtergrond en fancy gerechtjes geven een beetje Moulin Rouge vibes. Het tentje heeft het gevoel van een Franse bistro met verwengerechtjes als zwezerik en paling. Guilty pleasures op je bord en om je heen, want wie weet staat er in het weekend wel een striptease met stijl voor je neus.
Meer nieuwe restaurants in amsterdam vind je onder de foto >
Barstro Prins & Aap
Fancy en net-ff-anders diner aan de grachten? Van AI-kunst tot signature cocktails uit de tap, bij Prins & Aap in het Andaz hotel doen ze het lekker op hun eigen manier. Prins & Aap is het type restaurant dat indruk op je maakt – een combinatie van een creatieve bar en een Nederlandse bistro en is dé plek waar Amsterdammers en hotelgasten samenkomen voor de bijzonder lekkere cocktails en lokale gerechtjes op next level servies. Echt een feestje.
Meer nieuwe restaurants in amsterdam vind je onder de foto >
Riot Restobar
Een restobar waar de aardappel centraal staat, die hadden we nog niet eerder gehoord. ‘In Riot komen mensen samen voor Amsterdamse gezelligheid’, dat klinkt goed. Wat betreft het eten? Riot is een shared-dining restobar waar chef-koks de aardappel omtoveren tot echte showstoppers. Denk ook aan oeufs mayonaise met aardappelrouille en bieslook of een croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen, bundelzwam en walnoten. Klinkt lang niet gek.
Oaxaca
Wie Mexicaans wil eten zoals in Mexico hoeft daarvoor niet langer het vliegtuig te nemen. Een bezoek aan Oaxaca (spreek uit: wa-ha-kà) op de Spuistraat in Amsterdam is dan ook meer dan alleen een eetervaring; ‘het is een avontuurlijke verkenning van de onbekende culinaire schatten van Mexico.‘ Klinkt veelbelovend! Van de zelfgemaakte tortilla’s tot de “saosados”, pre-Spaanse “moles” en stoofpotjes – er valt veel nieuws te proeven. Dorst? Met 32 soorten mezcal in huis is Oaxaca’s mezcalería daar de aangewezen plek voor.
Café Cress
Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord, met een wekelijks wisselend menu. Het idee is om een laagdrempelige plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. ‘Alsof je bij familie of vrienden in
de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs’. Dat kunnen we best gebruiken in Amsterdam! Ook wel lekker: in de zomer kun je hier heerlijk zitten op het terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt.
Bellezza
Oke, oke, we sjoemelen een beetje. Bellezza is geen nieuw restaurant in Amsterdam, maar tóch hoort het thuis in dit artikel. Laten we dat even toelichten. Bij Bellezza (hartje Wallen) word je 140 minuten lang meegenomen door de verschillende ruimtes van een verborgen pakhuis. Een bijzondere ervaring, want elk gerecht wordt begeleidt door een audio-visueel programma. Een dat programma is dus onlangs volledig vernieuwd. Bijzijn is meemaken, maar we kunnen we verklappen dat er een desserthemel, en dat is vrij letterlijk genomen.. Een tafeltje reserveer je hier >
Krusta
Op het Europaplein, tegenover de RAI, zit Krusta, een Zuid-Europees restaurant met gezellige bar waar je terechtkunt voor een snelle (verse!) pizza of een uitgebreid diner met borrel. Uit de keuken komen gerechten en smaken uit Italië, Spanje en Griekenland: van bruschetta met aubergine Griekse stijl tot pistachebaklava. Verder draait het hier om gezelligheid en lang tafelen. Dat kan binnen, waar het interieur een vleugje klassiek Italiaans ademt, of op het ruime terras met bistrostoeltjes.
Kafé Kontrast
De Pijp is een restaurant rijker! Op de Ceintuurbaan schittert een nieuw concept met verrassende keuken: Zweeds meets Indonesisch. Wat? Ja echt. Klinkt bijzonder, is het ook, maar bovenal bijzonder lekker. In Kafé Kontrast komen twee contrasterende culturen en karakters samen – tijdens de brunch- én dineruren. Ieder gerecht heeft mij positief verrast, maar sla de lam en gamba’s absoluut niet over. Phoe, zin in.
Gio’s by the River
Nieuw op de NDSM-werf! Een Italiaan! Yes! En niet zomaar een Italiaan, maar ‘het zusje van’ Lolo. Dus dan weet je het wel: extravagant interieur (de voorliefde voor Cinecittà-decors druipt ervan af) en een smaakvolle kaart in mediterrane sferen. Een cocktailkaart om de beleving compleet te maken. Bam, klinkt as la dolce vita, die Gio’s by the River.
Meer nieuwe restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >
Ms. Chelin
In het hostel Hans Brinker in de Kerkstraat is het nieuwe restaurant en bar Ms.Chelin geopend. Kwaliteit zonder poespas, en voor een lekkere prijs. Denk aan homemade comfort food, maar dan wel met een originele cocktails ernaast. Bij Ms. Chelin zeggen ze te kunnen laten zien – én proeven – dat het allemaal niet opgedirkt en duur hoeft te zijn als je goed wil eten.
Nieuwe locatie Seafood Bar
The Seafood Bar, welbekend om zijn koude en warme seafood plateaus, opent de deuren op een nieuwe, bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekend staat, worden vanaf nu geserveerd onder de prachtige gewelven van dit monument. Hier typt een fan vanaf het eerste uur, maar vanaf nu is het duidelijk waar ik aanschuif: locatie Beurs van Berlage. Kijk de foto hieronder, moet je nagaan hoe de plek eruit ziet met knusse tafeltjes.
Meer nieuwe restaurants in Amsterdam vind je onder de foto >
Selva
Selva, een nieuw Latijns-Amerikaans restaurant op de 24e verdieping van het iconische designhotel nhow Amsterdam RAI, heeft haar deuren geopend. Het interieur van dit nieuwe restaurant in Amsterdam (Zuid) is geïnspireerd op de kleuren, texturen en patronen van het Amazone regenwoud en het menu van Selva is een ontdekkingsreis door de smaakvolle keuken van Latijns-Amerika. Tip: drink voor of na het diner iets in de naastgelegen cocktailbar Sonora en geniet van het adembenemende decor – uitzicht over de stad Amsterdam.
Café Jansen
De deuren van Café Jansen in het Bijlmerkwartier zijn onlang geopend en het belooft een ‘bruisend, eclectich en uniek’ restaurant te zijn. Daar worden wij natuurlijk nieuwsgierig van. Gasten zijn hier 7 dagen per week en de hele dag welkom, of dat nou voor ontbijt, lunch, borrel, diner of een afzakkertje is. Op het menu staan gerechten met invloeden uit de Britse, Franse, Mediterrane én Zuid-Afrikaanse keuken. Spannend! Geen zin meer om naar huis te gaan? Het restaurant huist in het gelijknamige hotel Jansen, dus naar huis gaan hóeft niet.
Calisto
Nieuw op de Haarlemmerdijk! Restaurant Calisto is een trattoria-stijl restaurant, waar chef-kok Stefano Orofino ‘la cucina romana’ naar Amsterdam. Dat doet ‘ie met seizoensgebonden hapjes, gerechten en pasta’s. Idealiter worden deze gecombineerd met een glas of fles van hun zorgvuldig samengestelde wijnkaart met natuurlijke wijnen. Handig om te weten: reserveren is hier alleen mogelijk als je met 5 of meer bent. Lekker op de bonnefooi dus, net als bij zusje Binnenvisser.
Meer restaurants waar je niet kan reserveren vind je hier >
YO! Crab
Voor de liefhebbers van zeevruchten zit je bij Wowcrab goed. Hier serveren ze seafoodbowls die gemarineerd en wel op tafel worden leeggegooid. Kies je mix, de pittigheid en een saus en je krijgt een slabbetje en handschoentjes om te peuzelen. Cocktailtje en wat sushi erbij? Kan allemaal bij YO! Crab op de Korte Leidsedwarsstraat. Maar, als we de gemengde Google Reviews moeten geloven zijn er hier nog wel wat puntjes op de i te zetten.
Gitane
Deze nieuwe hotspot de JP Hijestraat opent mid juni en nodigt gasten op ieder moment van de dag uit. Voor iets kleins, of om uitgebreid te tafelen. Chef en eigenaar Angelo Kremmydas (werkte lang bij BAUT) kookt met verse en seizoensgebonden producten. De gerechten hebben invloeden van rondom de Middellandse Zee en verder weg. Plus een uitgebreide wijnkaart, ‘met liefde voor natuurlijke gems’. Whatever that means, wij zijn benieuwd naar Gitane.
‘t Heemelrijck
Voor een Hollandse hap en traditionele gezelligheid schuif je aan bij ‘t Heemelrijck op de van Woustraat. In deze aanwinst voor de Pijp hangen de borden met Delfsblauw als decoratie aan de muur, zijn de tafels voorzien van tapijten en zorgen de details voor een warme, knusse binnenkomst. Zoals bij oma thuis, maar dan iets minder oubollig. We hebben goede verhalen gehoord, dus schuiven snel aan!
Buurtcafé Tros
Yes! Een nieuw buurtcafé! Met een fantastische naam, de Tros dus. ‘Een plek voor iedereen in de buurt’, op de Linnaeusstraat. Wat je kan eten in dit nieuwe restaurant in Amsterdam? Leuke shared dining gerechtjes met leuke smaken (denk aan een combi van millefeuille van aardappel, mosselen, beurre blanc, Japanse broccoli) maar er staan ook no nonsense gerechten op het menu zoals een smashed burger. Oh, en er is wijn. Veel wijn.
Meer nieuwe restaurants in Amsterdam >
Spontaan uit eten? Bij deze restaurants hoef je niet te reserveren >
En, bij welke van deze nieuwe restaurants in Amsterdam reserveer jij als eerste een tafeltje?
Ook een nieuwe hotspots gespot? Mail ons!