De combinatie van vijgen en (verse) kaas is een van onze favorieten! Niet alleen tijdens de borrel kunnen we hier ultiem van genieten, ook tijdens de lunch is dit een echte aanrader. Inspiratie nodig voor een lekker gerecht? Hieronder vind je het recept voor toast met vijgen en verse kaas.
Aan de slag met dit lunch gerecht? Vind hier het recept voor de toast met vijgen en verse kaas >
Vijgen zijn namelijk niet alleen lekker, ze zijn ook heel voedzaam. Ze bevatten veel vitamines, waaronder A,K en enkele B-vitamines. Daarnaast zitten er ook een aantal belangrijke mineralen in vijgen, zoals magnesium, calcium en kalium. Ook vezels (gezonde stoelgang) en antioxidanten kun je uit deze vrucht halen.
Bereiding
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: –
2 personen
Ingrediënten
2 plakken boerenbrood
2 tl olijfolie
100 gr verse kaas (bijvoorbeeld geitenkaas of gorgonzola)
3 of 4 vijgen
1 scheutje balsamico azijn
1 handje gehakte Kazidomi hazelnoten
Rucola
Bereidingswijze
- Voeg met een theelepel olijfolie toe aan jouw sneetjes brood.
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
- Snij de vijgen in dunne stukjes.
- Garneer het geroosterde brood met verse kaas en voeg de vijgen toe.
- Versier de toast met de hazelnoten, rucola en balsamico azijn.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor toasts met vijgen en verse kaas?
CategoriesRecepten & Trends