R

RECEPT COUSCOUS MET GEROOSTERDE KIP EN BROCCOLI

recept met lespompoen - recept met couscous - recept met kip - recept met pompoen - couscous recepten - recepten met couscous - koken met couscous - couscous met groenten - couscous met vlees - couscous salade - makkelijk recept met couscous

De aardappels van Noord-Afrika, zo wordt couscous ook wel genoemd. De korrel is er in heel veel verschillende soorten en maten en kan dan ook op allerlei manieren bereidt en geserveerd worden. Hieronder vind je een lekker en makkelijk recept voor een gezonde maaltijd met couscous, geroosterde kip en broccoli.

Zin in een gezond gerecht? Vind hier een recept met couscous, geroosterde kip en broccoli > 

Ingrediënten 

Voor 4 personen

Voor de flespompoen:
800-900 gr in blokjes gesneden flespompoen
½ el pure ahornsiroop
½ tl chilipoeder
¼ tl cayennepeper
½ tl knoflookpoeder
Versgemalen peper en zout

Voor de kip:
1 el olijfolie
450 gr kipfilet zonder vel, in stukjes gesneden
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Versgemalen peper en zout

Voor de broccoli-cheddarcouscous:
420 ml water of kippenbouillon
175 gr couscous (of parel couscous)
1 middelgrote broccoli, in kleine roosjes gesneden
175 gr geraspte cheddarkaas
Versgemalen peper en zout

Ook lekker! Vind hier nog 4 andere heerlijke couscous recepten voor een gezonde maaltijd >

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de pompoenblokjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en ahornsiroop. Bestrooi met chilipoeder, knoflookpoeder en cayennepeper. Kruid royaal met versgemalen peper en zout. 

2. Bak 20 tot 30 minuten, draai halverwege om, tot de pompoen gaar is. Als het klaar is, laat je het rusten op de bakplaat totdat je klaar bent om het toe te voegen aan de rest van de schaal.

3. Terwijl de pompoen kookt, kook je je kipfilet. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan een grote koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg kip toe. Bestrooi meteen met knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper en breng op smaak met peper en zout. Kook de kip 5 tot 8 minuten tot hij niet meer roze is. Haal van het vuur en zet de koekenpan opzij.

4. Om de couscous te maken: Voeg in deze volgorde het volgende toe aan een grote pan of braadpan: water, couscous en broccoliroosjes. Breng aan de kook, dek af, zet het vuur laag en kook in totaal 8 tot 10 minuten. Controleer even na 5 minuten en roer alles goed door elkaar. Plaats de deksel terug en laat nog 3 tot 5 minuten koken om het water op te nemen.

5. Roer opnieuw en voeg dan gekookte kip en geraspte cheddar toe. Roer door elkaar om de cheddar goed te smelten.

6. Gooi als laatste de geroosterde flespompoen erdoor. Proef en pas indien nodig kruiden de aan. 

7. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit fantastische gerecht!

En, wanneer ga jij dit heerlijke en gezonde recept maken met couscous, geroosterde kip en broccoli?

Bron: Ambitious Kitchen