R

RECEPT GEVULDE KIP MET GEITENKAAS & SPINAZIE

recept gevulde kip - kip recept - kip recepten - recept met geitenkaas - recept met spinazie - koolhydraatarme recepten - gezonde recepten

Gevulde kipfilet is een van onze favoriete gerechten. Je kunt er allerlei verschillende kanten mee op en vooral de combinatie met kaas is magisch! Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor gevulde kip met romige geitenkaas en spinazie.

Vind hier het koolhydraatarme recept voor gevulde kip met geitenkaas en spinazie > 

Ingrediënten 

Voor 4 personen

4 kipfilets
2 el olijfolie
120 gr biologische spinazie
½ tl knoflookpoeder
60 gr geitenkaas
1 witte ui, in plakjes
250 gr champignons
1 tl verse tijm
1 el balsamicoazijn (optioneel)
Peper en zout

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog meer makkelijke en vullende koolhydraatarme recepten >

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Gebruik een scherp mes om elke kipfilet te snijden, snij 6 spleten in de bovenkant van elke filet en zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt tot de onderkant van de kipfilet. Sprenkel elke kipfilet met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

2. Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg ½ eetlepel olijfolie toe. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de knoflookpoeder. Kook, af en toe roerend, tot de spinazie volledig is geslonken.

3. Doe de gekookte spinazie in een middelgrote kom en voeg de geitenkaas toe. Roer tot alles goed gemengd is. Vul elke gleuf met het spinazie/geitenkaasmengsel.

4. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de ui, champignons, verse tijm en eventueel balsamicoazijn toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak tot de uien beginnen te karameliseren en de champignons goudbruin worden. Maak ruimte voor de kip door de champignons en uien naar de zijkanten van de pan te schuiven.

5. Voeg de kip toe aan de pan en zorg ervoor dat er een beetje ruimte is tussen elke kipfilet; Zet het in de oven en bak gedurende 20 tot 30 minuten tot de kip volledig gaar is.




En, wanneer ga jij dit lekkere en koolhydraatarme recept maken voor gevulde kip met geitenkaas en spinazie?

Bron: Ambitious Kitchen