We houden allemaal wel van een lekkere taco-avond op z’n tijd. Het fijne aan taco’s is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Hieronder vind je het recept voor een taco met geroosterde bloemkool en avocado crème. Vegetarisch en gezond!
Vind hier het recept voor de taco’s met geroosterde bloemkool en avocado crème. Lekker en vegetarisch! >
Ingrediënten
Voor de salade:
220 gr rode kool in dunne plakjes gesneden
3 el appelazijn (45 ml)
Sap van 1 limoen
1 tl honing (of suiker voor vegan versie)
¼ tl zout
Voor de geroosterde bloemkool:
350 gr gehakte bloemkool
425 gr kikkererwten, gezeefd en licht droog gedept
2 el olijfolie (30 ml)
1 el chilipoeder
2 tl paprika
½ tl zout
¼ tl komijn
Voor de avocado crème:
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook, fijngehakt
60 ml (goede) olijfolie
Sap van ½ limoen
2 el gehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
Om te serveren:
8 tortilla’s naar keuze
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 14 andere makkelijke en lekkere taco recepten >
Bereidingswijze
1. Voor de salade: Meng de rode kool, appelazijn, limoensap, honing (of suiker) en het zout in een grote kom en zet daarna even aan de kant. Roer af en toe nog even goed door elkaar.
2. Voor de geroosterde bloemkool: Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi alle ingrediënten voor de bloemkoolvulling bij elkaar. Leg het mengsel daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten (of tot ze lichtbruin en knapperig zijn).
3. Voor de avocado crème: Meng de avocado, knoflook, olijfolie, limoensap, peterselie, zout en peper in een keukenmachine (of blender) tot er een mooi glad mengsel ontstaat.
4. Om de taco’s te maken: Lepel de vulling gelijkmatig over de 8 tortilla’s. Werk af met een volle lepel salade en daarna de avocado crème.
5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en vegetarische taco gerecht!