R

RECEPT: DE LEKKERSTE ZELFGEMAAKTE EIERSALADE MET BIESLOOK

eiersalade met bieslook

Zin in een eiersalade die zó romig, fris en smaakvol is dat je nooit meer terug wilt naar de kant-en-klare variant uit de supermarkt? Dan moet je dit recept echt proberen. De sleutel tot succes zit ’m in een paar simpele, maar geniale toevoegingen. Denk aan Zaanse mayonaise – serieus, een gamechanger – of, als je liever bij je vertrouwde merk blijft, de mayonaise van Oliehoorn. Voeg daar een snufje Aromat aan toe, een klein beetje suiker of een scheutje maple syrup om het mooi in balans te brengen, en een kneepje citroensap voor dat frisse, zurige accent. Oh, en vergeet de bieslook niet – die maakt het helemaal af.

De lekkerste zelfgemaakte eiersalade met bieslook, dit is het recept (Maddie’s Foodlife) >

Ingrediënten – Wat heb je nodig?

  • eieren
  • 4/5 el Zaanse mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • snuf aromat
  • 1 tl kerriepoeder
  • snuf zwarte peper
  • mespuntje suiker
  • scheutje citroensap
  • 15 g verse bieslook

Leuk om te lezen: dit zijn 6 x de populairste broodjes zaken in Amsterdam op dit moment >

Instructies – Zo maak je deze zelfgemaakte eiersalade

  • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe. Kook de eieren in circa 10-12 min. hard.
  • Laat de eieren schrikken en afkoelen. Prak de eieren met behulp van een vork. Voeg de Zaanse mayonaise, mosterd, aromat, kerriepoeder, zwarte peper, suiker en citroensap toe. Meng goed door.
  • Snijd de bieslook fijn. Voeg toe aan de eiersalade. In principe is je eiersalade klaar, maar het lekkerste resultaat krijg je als je het even voor minimaal 1 uurtje weg zet in de koelkast.

Ga jij dit zelfgemaakte eiersalade recept maken?