D

DE LEKKERSTE SPRITZ RECEPTEN, 5 X BUBBELCOCKTAILS DIE MEER DAN APEROL HEBBEN

spritz recepten - hoe maak je een aperol spritz - spritz maken

Wij houden zo van een lekkere cocktail voor het diner start of juist eentje die je kan oplurken tijdens het eten. Maar veel cocktails zijn toch wat zwaar of overheersend voor je smaakpapillen. Espresso Martini bij je côte de boeuf? Leuk voor de bucketlist, niet voor op het menu. Daarom vind je hier de beste spritzrecepten.

Op zoek naar originele smaken om een spritz te maken? Hier vind je 5 tips + wat leuke plekken om ze in Amsterdam te drinken>

1. Limoncello Spritz

Fris, citrusachtig en met een vleugje Italiaanse zoetheid: de Limoncello Spritz is dé favoriet voor een warme zomeravond. Perfect tijdens een etentje of gewoon als verwenmomentje op je balkon.

Ingrediënten:

  • 50 ml Limoncello (Isolabella & Villa Masso zijn onze favs)
  • 100 ml mousserende wijn
  • 40 ml bruiswater
  • Garnering: citroenschijfje

Neem een groot wijnglas met ijsblokjes, voeg de Limoncello toe, dan de wijn en als laatste het bruiswater. Wederom: slurpen maar.

Hieronder meer spritz recepten>

2. Frambozen Spritz

Deze spritz ruikt naar een bloementuin en smaakt naar de zon. Met framboos, roos en een vleugje honing maak je in no-time een zwoele cocktail die waarschijnlijk eerder op is dan dat je hem op de foto kan knallen.

Ingrediënten:

Neem een groot wijnglas met ijsblokjes, voeg de wodka toe, daarna de wijn, dan de honing (even roeren zodat de bubbels straks mooi blijven), en top af met bruiswater.

Hieronder meer spritz recepten>

3. Disaronno Spritz

Een nóg frissere versie van de Amaretto die je prima in het zonnetje vóór je diner kan drinken. Deze spritz mixt de zachte smaak van amandel met een bruisende touch. Een vleugje Dolce Vita in je glas.

Ingrediënten:

  • 45 ml Disaronno (qua receptuur is dit écht de beste ‘amandel’ likeur
  • 150 ml bruiswater
  • 10 ml citroensap
  • Garnering: citroenzest

Neem een groot wijnglas met ijsblokjes, voeg de Disaronno toe, dan het citroensap en tot slot het bruiswater. Slurpen maar.

Hieronder meer tips voor een spritz maken>

4. Vlierbloesem Spritz

Deze spritz is een frisse knipoog naar de geliefde Hugo, met vlierbloesem, munt en bubbels in de hoofdrol. Echt zo’n chique, sexy cocktail om te bestellen maar tegelijk ook tederzacht om te drinken.

Ingrediënten:

  • 25 ml wodka (bijvoorbeeld van Sapling)
  • 15 ml vlierbloesemcordial
  • 50 ml mousserende wijn
  • Top af met bruiswater
  • Garnering: citroenschijfje en munt

Neem een groot wijnglas met ijsblokjes, voeg de cordial toe, dan de wodka, daarna de wijn en tot slot het bruiswater. Slurpen maar.

Hieronder meer tips voor een spritz maken>

5. Italiaanse Spritz

Onze all time fave is misschien een beetje voorspelbaar: de Aperol Spritz. Je weet wel, die sinaasappelvariant. Maar hoe maak je een Aperol Spritz nou eigenlijk?

Ingrediënten:

  • 60 ml Italiaans aperitief
  • 90 ml mousserende wijn
  • 30 ml bruiswater
  • Garnering: sinaasappelschijfje
  • Blokjes ijs

Neem een groot wijnglas met ijsblokjes, voeg de Aperol toe, dan de wijn en tot slot het bruiswater. Slurpen maar.

DUS, welke cocktail flans jij in elkaar?