R

RECEPT: ZO MAAK JE DEZE JAPANSE MISO SCRAMBLED EGGS

Zin om je ontbijt of lunch een Japanse twist te geven? Deze miso scrambled eggs zijn precies wat je zoekt. Lekker romig, vol van smaak en verrassend simpel om te maken. Eigenlijk zijn het gewoon de scrambled eggs zoals je ze kent — maar dan met een umami-boost van miso. Zacht, zoutig en nét even anders dan anders. Perfect voor wie zijn eier-repertoire wil uitbreiden zonder gedoe.

Miso scrambled eggs, zo maak je scrambled eggs op z’n Japans (recept van *Maddie’s Foodlife) >

Dit heb je nodig voor de miso scrambled eggs

  • eieren
  • eidooier
  • Scheutje melk
  • 1 grote tl miso
  • snufje suiker
  • 2 sneetjes brood
  • 40 g roomboter
  • handje Parmezaanse kaas snippers

Ook lekker: recept cheesecake met passievrucht en miso >

En zo maak je het!

  1. Meng de eieren, eidooier, melk, suiker en miso goed met een garde door elkaar heen. Dit duurt even –> blijf roeren tot je bijna geen klontjes meer ziet van de miso. 

2. Rooster je brood. Smelt de roomboter in een kleine koekenpan op laag vuur. Voeg het eimengsel toe en bak voor circa 2 min. Blijf continue omscheppen met een pannenlikkerspatel tot het gaar is, maar nog wel een beetje zacht. Schep de miso scrambled egg op het geroosterde brood. Maak af met wat Parmezaanse kaas snippers, tuinkruiden en chilivlokken. Eet smakelijk!

Ben jij fan van eitjes?