EAT / Recepten & Trends

5 x LEKKERE ÉN GEZONDE GERECHTEN UIT DE AIRFRYER

airfryer recepten - recepten uit de airfryer -zoete aardappel recepten - koken met zoete aardappel - gepofte zoete aardappel - zoete aardappel friet - recept zoete aardappel - zoete aardappel gezond - zoete aardappel soep

De Airfryer, misschien heb je hem al wel eens bij iemand in de keuken zien staan of heb je hem zelf al in huis gehaald. Het is misschien wel het populairste keukenapparaat van de laatste tijd. Want naast veel ongezonde snacks kun je hier ook genoeg voedzame gerechtjes in maken. Inspiratie nodig? Wij delen vijf lekkere en gezonde gerechten uit de Airfryer.

1. Courgette Friet 

Deze frietjes gemaakt van courgette is de perfecte gezonde variatie op jouw favo fastfood gerechtje. Tip: dip de frietjes om ze nog gezonder te maken in een yoghurt-dipsaus inplaats van mayonaise of aioli. Veel gezonder en net zo lekker!
Vind het recept hier > 2. Geroosterde Aziatische Broccoli 

Wanneer je broccoli in de Airfryer doet wordt het lekker knapperig. In combinatie met sojasaus en rijst-azijn creëer je binnen no time een heerlijk gezond Aziatisch gerecht.
Vind het recept hier > 

Met deze afslankbijbel verlies je binnen no-time de onnodige kilo’s

3. Tortilla Chips

Deze chips is net zo lekker (of misschien nog wel lekkerder) dan de chips die je in een restaurant geserveerd krijgt. Het grote verschil is alleen dat er nu geen olie inzit, waardoor ze veel lichter en gezonder zijn.
Vind het recept hier >

4. Knapperige Kikkererwten 

Deze crunchy kikkererwten zijn ideaal als gezond tussendoortje. Maar ook over een salade is het een heerlijke topping als je bijvoorbeeld croutons wilt vervangen.
Vind het recept hier >

 Ook handig! 10 x gezonde vegetarische recepten voor de hele week >

5. Gebakken Zoete Aardappel 

Zoete aardappel maken in de Airfryer duurt ongeveer 40 minuten, een stukje korter dan in de oven dus. Hierbij is de buitenkant lekker knapperig en de binnenkant creamy.
Vind het recept hier >

Welk gerechtje ga jij als eerste uitproberen in jouw Airfryer?

 Gerelateerde artikelen