DRINK / Drankje doen

5 x BRUNCH MET MIMOSA’S IN AMSTERDAM

mimosa - brunch - amsterdam - cocktail - breakfast - lunch - beste mimosa - lekkerste mimosa - brunch amsterdam

Een van de meest geliefde brunch drankjes is toch wel de mimosa. Deze vrolijke cocktail is genoemd naar het geelbloemige plantje – mimosa. De combinatie van mousserende wijn en jus d’orange wordt al eeuwenlang gedronken in Spanje, waar sinaasappels en cava overal te krijgen zijn. Hieronder vind je dé plekken in Amsterdam om te genieten van de lekkerste mimosa’s tijdens je Sunday Brunch.

Bakers and Roasters

Als je hier niet reserveert weet je zeker dat je een uur in de rij moet staan. Bakers and Roasters is al jaren een super populaire brunch spot in Amsterdam en dat is natuurlijk niet zomaar. De combinatie van de Nieuw-Zeelandse en Braziliaanse keuken maakt de zaak erg origineel en dit trekt veel mensen aan. Hier krijg je een klein flesje cava en een karafje jus d’orange geserveerd, zodat je zelf kunt bepalen hoe de verhouding van jouw mimosa wordt.

Google Maps: Eerste Jacob van Campenstraat 54 / Kadijksplein 16

Ook lekker: 4 x Bloody Mary Recepten >

Staring at Jacob

Bij Staring at Jacob is het vooral in het weekend heel erg druk. Maar wie niet waagt, wie niet wint want ze zijn zeker het proberen waard. De kaart van deze zaak in Amsterdam-West is geinspireerd op de New Yorkse brunchstyle en hun bekende ‘chicken waffles’ zijn hier een goed voorbeeld van. Hun mimosa’s zijn een geweldige toevoeging bij elk brunch gerecht.

Google Maps: Jacob van Lennepkade 215The Lobby

Ook bij The Lobby is het een vereiste om even te reserveren. Naast het feit dat brunchen in een hotel dat lekkere decadente gevoel geeft word je hier ook echt flink in de watten gelegd. Deze plek staat bekend om goed eten, mooi drinken en heel veel gezelligheid. Ook bij deze (wat meer chique) brunchplek in Amsterdam kan de mimosa niet ontbreken op de kaart en smaakt hij top.

Google Maps: Fizeaustraat 2 / Nesplein 49

Meer brunch spots met goede mimosa’s in Amsterdam >

Teds

Ook Teds mag zeker niet ontbreken in dit artikel met daarin brunch tips in Amsterdam. Het is een van de gezelligste all day brunch zaken van Amsterdam met een super gevarieerde kaart waardoor voor ieder wat wils. Vooral voor een boozy brunch ben je hier een het goede adres want zoals ze zelf zeggen ‘alcohol helps to remove the stress and many other problems’. De mimosa wordt hier geserveerd in een prachtige flute en afgemaakt met een klein stukje sinaasappel op de rand.

Google Maps: Bosboom Toussaintstraat 60

Dit zijn de beste ontbijtplekjes in Amsterdam > 

G’s

Naast de twee ‘really nice places’ in de Jordaan en Amsterdam-Oost heeft G’s ook een geweldige brunch boat. Op deze boot kan je op vrijdag, zaterdag en zondag door de Amsterdamse grachten varen met hiphop, soul en funk op de achtergrond. Ook kun je hier naast de originele mimosa kiezen uit een perzik of passievrucht variant.

Google Maps: Goudsbloemstraat 91/ Ferdinand Bolstraat 158 / Opstapplaats boot > Keizersgracht 177

Bij welke brunch spot gaan jullie nippen aan een mimosa? 

[instagram-feed]Gerelateerde artikelen