3

3 x ZOMERSE COCKTAIL RECEPTEN MET BOMBAY CITRON PRESSÉ

verfrissende gin cocktail citroen - bombay citron passe - ctroen cocktail

Zon, zomer, booze! Tijd om de innerlijke barvrouw het woord te laten voeren. Hoe? Deze zomer kun je niet om de citroenaroma’s van de nieuwe Bombay Citron Pressé heen. Inspiratie nodig? Regelen we. Deze verfrissende cocktailrecepten met gin en citroen maak je in een handomdraai.

Citroenen en jeneverbesnoten

Hou je van frisse drankjes, dan is dit een gin die je zeker wil proeven. Bombay Citron Pressé is een nieuwe gedistilleerde gin die gemaakt is van een 100% natuurlijke fruitinfusie met de verfrissende smaak van versgeperste citroenen en jeneverbesnoten. Een drankje met ambacht, want die citroenen worden handmatig en vroeg in het seizoen geoogst om hun aroma’s te bewaren.

De inspiratie werd gehaald uit de iconische Tom Collins-cocktail, waarin gin, suiker en citroensap worden gemengd. Een verfrissend drankje dus, die wat ons betreft perfect het zomergevoel naar boven haalt. Zelf aan de slag? Hier vind je drie lekkere cocktail recepten met de nieuwe gin in de hoofdrol >

Pressé & Cloudy Lemonade 

Ingrediënten 

  • 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé 
  • 100ml (10cl) troebele limonade (bij voorkeur Fever Tree Sicilian Lemonade) 
  • Citroenpartje (garnering) 
  • Takje munt (optioneel) 

Glas: Highball of een wit wijnglas. 

Bereidingswijze: Simpe! Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer. Garneren, serveren, proosten!

Recept de ultieme Tom Collins 

Ingrediënten 

  • 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé 
  • 15ml (1,5cl) vers geperst citroensap 
  • 10ml (1cl) suikersiroop (2:1 verhouding) / rietsuiker (of 1 theelepel witte kristalsuiker)
  • Overgieten met sodawater (circa 75ml – bij voorkeur gekoeld) 
  • Citroenpartje (garnering) 
  • Kers ( optioneel) 

Glas: Highball glas. 

Bereidingswijze: Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer. Als je kristalsuiker gebruikt in deze cocktail met gin en citroen, los die dan eerst op voordat je ijs en soda toevoegt.

Ook lekker: 6 x feestelijke punch recepten >

Recept White Lady 

Ingrediënten 

  • 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé 
  • 20ml (2cl) vers geperst citroensap 
  • 20ml (2cl) sinaasappellikeur (d.w.z. Cointreau) 
  • 10ml (2cl) suikersiroop (2:1 verhouding)
  • 1⁄2 eiwit (circa 15-20ml ʹkan vers/gepasteuriseerd eiwit of Aquafaba gebruiken) 
  • Citroen schijfje (garnering) 

Glas: Gekoelde coupette (voorkeur) of gekoeld martiniglas. 

Bereidingswijze: Shake (hard) en zeef. Garneren, serveren, proosten!

De nieuwe Bombay Citron Pressé is vanaf nu verkrijgbaar bij Gall&Gall en kost €25,99 (voor een 70cl fles).