Fan van vis of wil je gewoon wat meer variatie in je gerechten? Tarbot is super gezond en ook nog eens onwijs lekker. In dit artikel vind je het recept voor tarbot met zeekraal, krieltjes en witte wijnsaus.
Vind hier het recept voor de tarbot met zeekraal, krieltjes en witte wijnsaus >
Ingrediënten
1 tarbot zonder vel en kop
Witte wijnsaus
100 gr krieltjes
50 gr geklaarde roomboter
100 gr gemengde bospaddenstoelen
50 gr zeekraal
Zout
Zonnebloemolie
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Fileer de tarbot zodat je 4 mooie stukjes hebt. Leg deze dan even apart.
- Kook de krieltjes in water met een snufje zout gaar.
- Maak de paddenstoelen schoon en bak deze in 1 eetlepel olie goudbruin en breng op smaak met zwarte peper.
- Bestrooi de tarbot met peper en zout. Laat de boter bruin worden in een koekenpan en bak de tarbotfilets aan elke zijde goudbruin in ongeveer 2 minuten per kant.
- Verwarm de witte wijn saus in een sauspannetje op laag vuur.
- Breng ondertussen een met water gevulde waterkoker aan de kook. Doe de zeekraal in het vergiet en spoel deze af met het kokende water tot de waterkoker helemaal leeg is.
- Zet twee goed voorverwarmde borden klaar. Schenk wat witte wijnsaus op het bord, maak hier een rondje omheen met de krieltjes, bospaddenstoelen en zeekraal. Leg hier bovenop de tarbot.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor tarbot met zeekraal, krieltjes en witte wijnsaus?
Bron: Zin in Vers
CategoriesRecepten & Trends