1

12 x WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 16, 17 & 18 APRIL

weekend tips amsterdam april - wat te doen in amsterdam corona

Levensgenieters! Benieuwd naar wat te doen in Amsterdam dit weekend, ondanks alle corona maatregelen? Ook voor dit weekend hebben we een selectie gemaakt van tips die je niet wilt missen. Dit is de Girls Who Weekend Guide voor Amsterdam van 16, 17 & 18 april.

Wat te doen in Amsterdam dit weekend? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam voor 16, 17 & 18 april > 

Geen grote festivals of borrelen op het terras tot middernacht. Maar, gelukkig is er ook een heleboel nog wél mogelijk binnen de corona maatregelen! Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen, dit weekend in Amsterdam? Hieronder vind je dé tips om van jouw weekend toch iets leuks te maken.

Ga mee op reis tijdens de Golden Chopstick Route – zaterdag 17 en zondag 18 april

Op ontdekkingsreis naar Azië… in onze hoofdstad? Op 17 en 18 april kun je meedoen aan een wandeltocht (van 6km) langs Aziatische restaurants in de stad. Koop een ticket (€39,50) en geniet bij Bo Nam, De Japanner, Mama Makan en Rouhi van gerechten uit de Oosterse keuken en twee drankjes. Zin in een extra drankje? Deze kun jij natuurlijk altijd zelf bijbestellen.
Meer informatie over deze wandeling vind je hier >

Wandel mee tijdens Hotelvrijmibo Food Walk – zaterdag 17 april

Heb jij zin in een culinaire wandeling door het centrum van de stad, die je langs 6 mooie hotels brengt? Koop dan zeker een ticket (€35,-) voor de Hotelvrijmibo! Tijdens deze ‘tour’ maak je een stop bij de volgende hotels: INK Hotel, Andaz, Park Centraal , Hotel V Frederiksplein, Hotel De L’Europe en Sofitel Legend The Grand. Je kunt de stadswandeling starten tussen 12.00 en 15.30 uur.
Meer informatie over de Hotelvrijmibo vind je hier >

Zin in een bankavondje dit weekend? Vind hier onze Netflix tips >

Doe de Bloesembingo – het hele weekend

Ieder voorjaar staat de Japanse kers in het Bloesempark van het Amsterdamse Bos ongeveer twee weken in bloei. Je kunt in de rij aansluiten om het park te bezoeken, maar je kunt ook een Bloesembingo doen, waarmee je zelf op zoek gaat naar vrolijke lentebloemen. Wandel of fiets door het Amsterdamse bos en spoor de lenteklokjes en krentenboombloesem op. Hier download je de bingo >

bloesempark amsterdamse bos 2021 - bloesempark amsterdamse bos - bloesempark amstelveen - bloesempark - bloesempark amsterdam - bloesemboom amsterdamse bos

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan of Oud-West,
jouw favoriete (weekend)dag

Op zoek naar een originele wandeling met een vriend(in) of date dit weekend? We’ve got you covered! Tijdens de Street Art Speurtocht ga je samen op een interactieve manier op zoek naar 15 verstopte street arts in de buurt, loop zo’n 10.000 stappen en geniet je onderweg van iets lekkers te eten en te drinken.

Maar, dat is nog niet alles! Je komt niet alleen meer de weten over de buurt, je krijgt ook suggesties voor (quiz) vragen om aan elkaar te stellen tijdens de wandeling én speurt tegelijk de mooiste kunstwerkjes op. Hier koop je jouw tickets voor de Street Art Speurtocht > 

Wandel een Koffierondje om de Hortus Botanicus

Ook dit weekend kan je een ‘Koffierondje Hortus’ wandelen. Niet in de Hortus (botanische tuin), maar eromheen. Ontdek bijzondere stukjes stadsnatuur, eeuwenoude bomen en de monumentale gebouwen van de Hortus. Het startpunt van de wandeling is hun hoofdingang, haal bij het Hortuscafé een koffie to go en ga lekker op pad!
Meer informatie vind je hier >

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Uitzinnig.nl (@uitzinnig.nl)

Doe een culinaire restaurant wandeling

Om de horeca te blijven supporten in deze tijden heeft Heerlijk.nl een aantal culinaire wandelingen langs toprestaurants in Amsterdam uitgestippeld. Tijdens de route stop je bij 4 verschillende restaurants voor een culinair gerechtje en een drankje.

Er zijn drie verschillende routes om uit te kiezen (Grey, Pink & White), die allemaal ongeveer 6 kilometer lang. Een ticket kost €35 per persoon en hier zie je welke restaurants onderdeel zijn van welke route. Wij gaan dit weekend voor de Pink Route!

Ga ‘ff op vakantie’ bij de Mexican Soul Food Fever Take Away

Zin in dat vakantiegevoel terwijl je gewoon thuis zit? Ga dan zeker even langs bij de Mexicaanse Fever Soul Food Take Away bij Club Atelier. Je vind hier heerlijke broodjes, soep en alle heerlijke Mexicaanse soul food zoals burrito’s, nachos, Sol en natuurlijk: de Corona die je wel wil! FF in de rij wachten staat hier voor Feest en is Fijn met lekkere positive zonnige muziek erbij.
Meer informatie en het menu vind je hier >

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Club Atelier (@club_atelier_amsterdam)

Vind hier nog meer weekend tips voor Amsterdam op 16, 17 en 18 april >

Bezoek de Ceuvel Biologische Supermarkt & Traiteur  

Cafe de Ceuvel is omgetoverd tot een biologische supermarkt met lekkernijen zoals paddenstoelen van Mycophilia, maaltijden van Traiteur De Ceuvel, Natuurwijnen van Daixivin en Vleck, seizoensgroenten van lokale boeren, Rum van de Tres Hombres, en nog veel meer! De producten zullen wekelijks grotendeels wisselen zodat je iedere keer weer nieuwe dingen kunt ontdekken!
Meer informatie over deze bio supermarkt met duurzame producten vind je hier >

Haal poffertjes to go

Wat dacht je van een ‘drijf-in’ voor poffertjes op allerlei locaties in Amsterdam? Op verschillende plekken langs de Amstel en diverse grachten zijn deze ambachtelijke poffertjes makkelijk te bestellen en direct af te halen vanaf de Poffertjesboot. Via een qr-code en www.amsterdampoffertjesboot.nl is hun vaarroute te vinden.
Meer informatie over de Poffertjesboot to go vind je hier >

Organiseer een Pancake Party van Moak Pancakes

Iedere vrijdag t/m zondag kun je bij Moak een Breakfast Box to Share (€37,50) bestellen om af te halen. In deze ontbijt box vind je 8 pancakes (ook vegan mogelijk), verschillende soorten fruit, yoghurt, bacon, slagroom, chocoladesaus, pindakaas en maple syrup. Daarbij krijg je nog 2 heerlijke appelsapjes en 2 super gezonde gembershotjes. Loop het water je al in de mond? Hier bestel je de box >

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MOAK PANCAKES (@moakpancakes)

Meer coronaproof activiteiten in Amsterdam >

Overnacht in eigen stad

Een anniversary met je lover, een gepland vriendinnen weekendje of op zoek naar een leuk uitje met je mams? Boek een overnachting in onze hoofdstad! Ben je nog op zoek naar een originele plek om te verblijven? Vind hier 6 bijzondere overnachtingen in Amsterdam >

Ga rondstruinen op leuke markten

Wil jij van boodschappen doen hét uitje van het weekend maken? We hebben een lijstje gemaakt met onze favoriete weekendmarkten. Niets lekkerders dan op zaterdag of zondagmiddag struinen langs allerlei verschillende kraampjes toch? Vind hier de leukste markten van Amsterdam >

Girls, dit zijn onze weekend tips voor Amsterdam op 16, 17 & 18 april.
Welke van deze tips zet jij op je planning voor de komend weekend?

CategoriesWeekend tips