G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 6, 7 & 8 APRIL

De lente is ein-de-lijk begonnen en het ziet ernaar uit dat zelfs de temperaturen zich dit weekend aanpassen op deze seizoensswitch! Met een vooruitzicht van 20 graden op zaterdag moeten we dit natuurlijk goed vieren. Daarom hebben we de meest uiteenlopende lentetips op een rijtje gezet, waar we zowel de binnenblijvers als buitenbeestjes plezier mee doen. Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april!

De lente is ein-de-lijk begonnen en het ziet ernaar uit dat zelfs de temperaturen zich dit weekend aanpassen aan deze seizoensswitch! Met een vooruitzicht van 20 graden op zaterdag moeten we dit natuurlijk goed vieren. Daarom hebben we de meest uiteenlopende lentetips op een rijtje gezet, waar we zowel de binnenblijvers als buitenbeestjes plezier mee doen. Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april!

Wine tasting – vrijdag 6 maart,
The Library Club

De bijna 2000 leden van The Library Club komen uit meer dan 40 landen. Samen zingen, netwerken en ontdekken ze. Oh, en af en toe dansen ze op de bar! Lijkt het jou leuk om dit internationale publiek een keer te ontmoeten, terwijl je allerlei goede wijnen drinkt? Dan is The Library Club echt iets voor jou. Zij organiseren ieder weekend wijnproeverijen, waarbij je tussen 17:00-20:00 gewoon lekker binnen kunt lopen. Voor een lidmaatschap betaal je €25, waarvoor je wekelijks langs kunt komen voor een free-flowing wijnproeverij. Girl Who Drinks, this is your thing!

Guess The Wine & Win The Wine – vrijdag 6 maart, Le Baravin

De titel vat dit evenementje eigenlijk heel goed samen. In de Franse wijnbar Le Baravin op de Gerard Douwstraat kun je vrijdagavond een leuk wijnspelletje spelen. Proef een wijntje, raad waar ‘ie vandaan komt en win de fles! Je hebt wel wat kennis nodig om een fles te bemachtigen. Je moet namelijk de druivensoort, het jaar en de naam raden… Ben jij sommelier in hart en nieren en vrijdagavond vrij? Dan kun je helemaal laveloos worden!

Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april!

Authentic No2 – vrijdag 6 april, THE BUTCHER Social Club 

Deze vrijdag vindt de tweede editie van Jack Daniels x THE BUTCHER Social Club plaats. Een hele stoere avond vol met livemuziek, DJ’s spinnin ‘hot wax’, tattooshops, Jack Daniel’s proeverijen, workshops en nog veel meer! Van 20:00 uur tot laat in de nacht wordt THE BUTCHER Social Club de speelplaats van Jack Daniel en zijn gezelschap. Niet geheel onbelangrijk om te weten is dat dit feest gratis is te bezoeken (WINNING)! Meer informatie kun je hier terugvinden.

Cherry Blossom Festival – zaterdag 7 april, Amsterdamse Bos

De lente is begonnen en de temperaturen lopen dit weekend hoog op. Daar wil je natuurlijk van genieten! Dat kan op een terrasje, maar ook in de natuur. Natuurliefhebbers kunnen vanaf aanstaande zaterdag samenkomen voor het jaarlijkse Cherry Blossom Festival, ter ere van de start van de lente. Tijdens dit twee weken durende festival bloeit de Japanse kers tussen eind maart en eind april en is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn allermooist. De Japanse gemeenschap van Amstelveen viert dan ook Hanami Matsuri (Kersenbloesemfeest). Wil je deze bloesempracht ervaren zoals de Japanners dat ook doen? Gather your friends voor een picknick en geniet van de lente!

Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april

Ei, Ei, Ei – zaterdag 7 april, Restaurant MOER

Komend weekend beloofd de lente echt te ontluiken en dan is MOER een goede plek om van het lekkere weer te genieten. Iedere eerste zaterdag van de maand zet MOER de spotlight op een seizoen primeur en aanstaande zaterdag staat in teken van de ei. Kom met je partner of vriend(in) opbloeien onder het genot van 5 gerechten voor € 25 per persoon of ga full monty voor € 40 per persoon inclusief water, half flesje wijn, koffie & friandises!

Comedy Train – ieder weekend, Comedycafé Toomler

Dit is een hele leuke tip voor een avondje uit met je lover of vriendin! Elk weekend wordt er op het podium van Toomler geëxperimenteerd met grappen en wordt er een basis gelegd voor grote theatershows in Nederland. Veel comedians vonden hier de weg naar een solocarrière; Hans Teeuwen, Theo Maassen, Najib Amhali en Jan Jaap van der Wal begonnen in Toomler en oogstten daarna successen met hun eigen theaterprogramma’s. Mijn grootste aanrader is om op zaterdagnacht de Comedy Train mee te pakken. Wees op tijd met je kaartje, want deze avond is erg berucht en snel uitverkocht. Comedians pakken in deze nacht namelijk de laatste mogelijkheid voor een optreden mee. Sommigen komen van ver, uit een theater ergens in het land waar zij hebben opgetreden. Vind hier de hele agenda!

Pure Markt – zondag 8 maart, Amstelpark

Yes! Mijn favoriete markt van Amsterdam vindt weer regelmatig plaats in de mooie parken! Het liefst doe ik hier iedere week mijn bourgondische boodschappen, slurp ik een paar oesters en bestel ik een flesje bubbels. Zeker als het zonnetje schijnt (zoals deze zondag, hopelijk) dan is een dagje naar de Pure Markt een heerlijk uitstapje! Why? Op deze markt vind je meer dan 75 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food producten. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of gerechtjes proeven op het gezellig terrassen met livemuziek. De kleintjes kunnen een rondje zweven in de leukste zweefmolen van Nederland. Uitgekeken? Loop dan even langs de grote speeltuin, Midgetgolf en het Amsteltreintje!

Weekend Tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april

Westergasfabriek 15 jaar! – zondag 8 april

Westergasfabriek viert aankomende zondag haar 15-jarige bestaan! Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om de verjaardag te vieren. Waaronder een gratis lente picknick, een Jazz optreden en een gezellige Lentemarkt. Kids kunnen zich tussen 12:00 en 18:00 vermaken met vissen of bloemen vangen in de Spartelvijver terwijl jij aan het genieten bent van de jazzy tunes en lenteproducten.

Girls, dit waren de weekend tips Amsterdam van 6, 7 en 8 april! Ik hoop dat jullie gaan genieten van het zonnetje, en de lentekriebels in jullie buik. Cheers!

CategoriesWeekend tips