DO / Weekend tips

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 11, 12 EN 13 MEI

Dit weekend zijn er weer genoeg feestjes die we echt niet willen missen! Van live performances, een bierborrel aan het water, gyros en saté op Rollende Keukens tot brunchen met je mams op zondag and much more. We hebben de leukste activiteiten weer voor voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de Weekend tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei! 

Dit weekend zijn er weer genoeg feestjes die we echt niet willen missen! Van live performances, een bierborrel aan het water, gyros en saté op Rollende Keukens tot brunchen met je mams op zondag and much more. We hebben de leukste activiteiten weer voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de Weekend tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei! 

Plastic Free G&T weekend – vrijdag 11 t/m zondag 13 mei, verschillende locaties

Cocktails drinken en tegelijkertijd de wereld redden? Dat kan dit weekend tijdens het Plastic Free G&T weekend in Amsterdam! Alleen in Nederland gebruiken we al 3 miljard plastic rietjes per jaar. Heel onnodig en bovenal enorm slecht voor Moeder Natuur. IamStrawless wil hier een einde aan maken en organiseert in het weekend van 11 t/m 13 mei het Plastic Free G&T weekend. Per ongebruikt rietje wordt er 1 euro aan de IamStrawless campagne gedoneerd, voor hun strijd tegen plastic. Check de IamStrawless om te zien waar je dit weekend een plasticvrije G&T kan scoren. #iamstrawless #StopSucking #PlasticSucks

In 5 seconde gemaakt, 5 minuten gebruikt en voor altijd in de natuur..

Friday Night Live – vrijdag 11 mei, Brooks 

Vanaf vrijdag 11 mei kan je elke 2e vrijdag van de maand vanaf 19:00 bij Brooks terecht voor Friday Night Live. Tijdens dit terugkerend evenement geniet je van live performances, die zorgen voor een swingend avondje uit. Ook de gloednieuwe menukaart laat van zich horen. Mix and match jouw favorieten gerechten en refreshments and you will feel that beat! Reserveer nu via de website.

Bierborrel Grand Opening – vrijdag 11 mei, Strandzuid 

Bij Strandzuid kunnen we vrijdag het zomerseizoen aftrappen! Geen ingewikkelde dingen, gewoon lekker borrelen met bier in je hand. De DJ’s zorgen voor zwoele (zomer)hitjes, je speelt er tafelvoetbal en pingpong tot je vrienden er allemaal vanaf liggen. De entree is gratis, dus geniet van je bier. Heel. Veel. Bier.

Weekend Tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei

Johannes Meets Matrone – vrijdag 11 mei, Restaurant Johannes

Voor de WijnSpijs liefhebbers: op 11 mei komt Alessandro Matrone, vinoloog van het jaar, een avondje naar Johannes als gast-sommelier. Samen hebben ze een bijzonder 6-gangenmenu voorbereid dat ze alleen op 11 mei serveren – Alessandro schenkt daar zijn favoriete bijpassende wijnen bij. Voor échte smaakbelevingen moet je vrijdag dus bij restaurant Johannes zijn!

Gebrouwen door Vrouwen 3 jaar – vrijdag 11 mei, Broer Frederik Hendrikplantsoen

Jep, de bierbrouwvrouwen die geweldige biertjes zoals Gin Weizen op de markt hebben gezet, bestaan vrijdag alweer drie jaar! En dat vieren ze graag met jullie bij Broer Frederik Hendrikplantsoen Amsterdam met een dikke vette vrijmibo. Inclusief BBQ, DJ, al hun gebrouwen bieren in het zonnetje en een bierestafette. Het concept is simpel: drink een biertje en cross over een parcours waar je onder andere fusten moet sjouwen.

Bron: Sophie Berends – Weekend Tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei

Lees hier ons interview met Do de Heij – één van de bierbrouwers!

Rollende keukens – woensdag 9 t/m zondag 13 mei, Westergasfabriek

Het is weer tijd voor ons favoriete food festival van het jaar: de Rollende Keukens in het Westerpark. Scoor tot en met zondag sateetjes bij satébar Charly, handrolls van Meneer Temaki, geniet van gefrituurde sprinkhanen, de Japans-Peruaanse keuken van Pacha Mama of veganistische gyros en nog vééél meer. Zien we jullie daar?

Bron: rollende keukens – Weekend tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei!

Dit zijn de leukste food festivals ter wereld!

Lentefestival op de boerderij – zaterdag 12 mei, Boerderij ons genoegen

Gek op dieren? This is your thing. Buurtboerderij Ons Genoegen aan Spaarndammerdijk 319 organiseert aankomende zaterdag een vrolijk Lentefestival. Met boerse muziek op de achtergrond kun je hoefijzerwerpen, geschminkt worden (of niet) en schapen scheren. De vrijwillige dierenliefhebbers van de buurtboerderij zorgen in de avond voor hapjes en een Jamaicaanse maaltijd.

Leef 24 uur in Oost – zaterdag 12 en zondag 13 mei, Amsterdam-Oost

Tijdens 24H worden de Amsterdammers vanuit elke wijk met feestjes en activiteiten naar Oost gelokt. Leuk voor degenen die hun vertrouwde West of Noord niet uitkomen! Begin zaterdag met een harpconcert in de Oosterkerk (voor €5 inclusief ontbijtje) en ga daarna een potje pingpongen en jeu de boulen. Neem een kijkje in de moskee van Oost of doe mee aan een gratis bieryoga (contrast mag er wezen). Check hier alle activiteiten.

Bron: IAmsterdam – Bron: Sophie Berends – Weekend Tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei

Proef Indonesië – zaterdag 12 Mei, Mama Makan

Ook ons favoriete Indonesische restaurant doet mee aan 24H! Altijd al eens het echte Indonesië willen proeven, zonder dat je hiervoor naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen? Bij Mama Makan ben je dan aan het juiste adres! Hier geniet je zondag van een BBQ, pittige cocktails en muziek op het terras. Ook kun je je inschrijven voor een workshop terrarium maken. Creëer je eigen groene miniwereld met de hulp van Studio Wüst, natuurlijk onder het genot van een frisse Seedlip-cocktail en Mama Makan-bites.


Boozy Brunch – zondag 13 mei, Lokaal Edel

Girls and Moms Who Brunch, let op! Aankomende zondag kun je weer Boozy Brunchen bij Lokaal Edel. Kom samen met je moeder (of natuurlijk gewoon met je lover, vriendinnen of familie) genieten van een gevarieerd brunchplateau om te delen. Je tafel wordt volgezet met zowel hartige als zoete gerechtjes en als je wilt, onbeperkte drankjes.Of je nou op zoek bent naar een kater–kuur situatie, oneindig veel mimosa’s en bloody mary’s of gewoon een hele goede deal voor wat betreft eten & drinken op zondag. Zondag ben je bij Lokaal Edel aan het goede adres!

Een dag later kun je bij Lokaal Edel terecht voor een bijzondere Joostenberg Wine Tasting & Diner.Tussen 16:00 en 20:30 proef je acht verschillende biologische wijnen waar je een uitgebreide uitleg bij krijgt. Vervolgens schuif je aan een lange tafel voor een diner met bijpassende wijnen. Dit voor€37,50 per persoon!

Weekend Tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei

Bubbels en Bloemen bij Escobar, een chocolate explosion bij The Duchess, Celsius Sunday bij restaurant C of een red velvet cake van Deliveroo. Vind hier nog 10 leuke uitstapjes voor Moederdag!

Pure Markt – Zondag 13 mei, Amstelpark

Zondag is het ook weer tijd voor bourgondische boodschappen op de markt met mams, oesters slurpen en genieten van livemuziek in het zonnetje (hopelijk). Op deze markt staan meer dan 75 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food producten. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of gerechtjes proeven op het gezellig terrassen met livemuziek.

Dit waren de Girls Who weekend tips Amsterdam van 11, 12 en 13 mei. Genoeg feestjes, borrels en diners om jouw weekend culinaire te vullen dus!

Jouw toffe evenement promoten in onze weekend tips? Stuur een mailtje t.a.v. Weekend Tip kiki@girlswhomagazine.nl

 Gerelateerde artikelen