W

WEEKEND TIPS AMSTERDAM 24, 25 & 26 MAART

weekend tips amsterdam

It’s the weekend! Ook deze week gaan we weer heel wat leuke tips met jullie delen. Dineer bij een nieuw POP-UP restaurant, proef de nieuwe AIX Rosé in een vijfsterrenhotel of bezoek (gratis!) het Amsterdam Flash event. Zin in een leuke avond uit met vrienden? Speel een potje modern darts! Ben je benieuwd wat er toe doen is in Amsterdam dit weekend? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de leukste tips. Dit is de Girls Who Weekend Guide Amsterdam van 24, 25 & 26 maart 2023.

Wat te doen in Amsterdam maart 2023? Dit is onze selectie van leukste Weekend Tips Amsterdam maart 2023 >

Dineer bij het nieuwe POP-UP restaurant: Bennie’s

NIEUW! Dit weekend kun je culinair genieten bij Bennie’s POP-UP restaurant. Het belooft een no-nonsense restaurant te worden waar je aanschuift voor verrassende gerechten. Onder leiding van chef-kok Rick Swinkels geniet je van gerechten met een ware smaakexplosie. Reserveer wel eventjes een plekje, dat kan hier. Enjoy!

Proef de AIX Rosé 2022 in vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand

Het is weer lente! Is het al tijd voor een glas rosé?! Komt het nu net zo uit dat Maison Saint Aix hun AIX Rosé 2022 presenteert. De droge en hete zomerdagen zorgden voor een vroege oogst, de koele nachten voor een uitgebalanceerde zuurtegraad. Tel alles bij elkaar op en je krijgt een frisse, met rood fruit doordrongen, zachtroze rosé. Natuurlijk hoort hier een feestje bij en daarom serveert Sofitel Legend The Grand Hotel een speciaal arrangement in de binnentuin. Boek je het arrangement dan zorgen zij voor verschillende bites en natuurlijk de rosé. Klik hier voor meer info >

Ga (gratis!) naar het Amsterdam Flash event

Ink District Amsterdam en Vanta organiseren aanstaande zondag het Amsterdam Flash event in het Tobacco Theater. Een dag vol heerlijke drankjes, goede muziek en je hebt de kans om een tattoo te laten zetten door één van de beste tattoo-artiesten van over heel de wereld. Ook zijn er ‘free give aways’ die je niet wilt missen! Een ticket is gratis en reserveer je hier >

Bezoek (gratis!) Women Art 2023

Heel de maand maart staat in het teken van Women Art. Op 8 maart is het International Women’s Day; reden genoeg om een bezoekje te brengen en je te laten inspireren door verhalen en exposities. Er is van alles te doen in de Hallen Studio’s en er zijn ook lezingen en masterclasses. Leuk: er is een veilig van de finale foto van Geraldine Kemper uit het Perfecte Plaatje. Nog leuker: alles is gratis toegankelijk! Go, go, go! Je kunt hier een gratis kaartje halen >

Go Women: 16 x Beauty brands van (Nederlandse) female founders >

Geniet van muzikale en culinaire passies op (Douwe) Bob’s Boat Bash

Vanaf 17 februari maakt Bob’s Boat Bash elke vrijdag en zaterdagavond de Amsterdamse wateren onveilig met een varende totaalvering waarbinnen muziek, eten, drinken en de stad Amsterdam op unieke wijze samenkomen! Douwe Bob laat letterlijk en figuurlijk de rock-‘n’-roll weer door de Amsterdamse grachten stromen. Zin in een feestje? Hier kun je tickets reserveren, enjoy!

Haal allerlei lekkere delicatessen in huis voor een borrelplank

We zitten midden in de winter en hoe gezellig is het dan om samen met vrienden / vriendinnen of familie thuis te borrelen met een heerlijke borrelplank?! Ga naar een fijne deli of kleine supermarkt die lekkere dingen verkopen. Met al die Amsterdamse lekkernijen kun jij heerlijk genieten van een avondje thuis. Waar je alles inkoopt? Dit zijn onze tips:

De beste Italiaanse delicatessen vind je hier >
Bestel hier kraakverse oesters voor een fancy borrel >
Dit zijn de beste traiteurs van in Pijp >
Voor deze specialiteiten in de stad moet je omrijden
 >

Maak een Urban Safari door Amsterdam

Frisse lucht, bewegingsruimte en even ontsnappen aan de prikkels van het dagelijkse leven: natuur biedt ons ontspanning, rust én ontstresst. “Maar wat als je in een drukke stad woont?”. Dan is het een kwestie van een beetje omdenken en goed om je heen kijken. Hoe we dat kunnen pakken leerde Seedlip ons – wiens oorsprong ligt in de moestuin. Zij namen ons mee op Urban Safari door Amsterdam en gaven tips over hoe we de natuur op kunnen zoeken als je in de stad woont. Hier vind je deze Urban Safari tips door Amsterdam >
Ook leuk: in de maand januari staan er bijzondere Seedlip cocktails op het menu bij Bar Vesper

Luister (gratis!) naar live muziek in The Hoxton

Elke zondagmiddag vanaf 16:00 uur kun je (gratis!) luisteren naar goede live muziek in The Hoxton. Misschien ken je het concept van afgelopen jaar, genaamd Jazzy Sundays. Dit jaar komen ze met iets nieuws: Lotti’s Live. Elke zondag nieuwe muziek in de lobby. Plof lekker neer, bestel een cocktail en geniet van je zondagmiddag!

Bezoek vintage restaurant Cometa

Aan het einde van 2022 deed ik zó’n leuke ontdekking. We waren in Noord voor opnames en een deel daarvan werd opgenomen bij Cometa. De inrichting was geweldig, geen stoel of kandelaar was hetzelfde en er hing een hele knusse sfeer. Toen bleek dat álle meubels en accessoires te koop waren was ik helemaal verliefd op de plek. En er is zoveel meer. Je kunt er poolen, schaken, hangen in de hangmat, (h)eerlijke vegan gerechten bestellen én op alle woensdagen in januari kun je aanschuiven voor een gratis movie night. Kortom: een ideale hotspot om op een van de weekenddagen neer te strijken.

Meer activiteiten in Amsterdam in maart 2023 vind je onder de foto >

Neem een gratis plantje mee uit de plantenbieb in West

We kennen allemaal de buurtboekenkastjes in Amsterdam, maar heb je ooit gehoord van de plantenbieb? Aan de Nicolaas Beetsstraat in West, aan het hek van LAB111, mag je gratis een plantje meenemen en achterlaten. Water geven mag natuurlijk ook! Leuk om even langs te wandelen wanneer je door Amsterdam struint.

Ga schatzoeken in de Schatkamer

Helaas zijn de musea in Amsterdam niet gratis, maar er is wel een uitzondering! In de indrukwekkende Schatkamer van het Stadsarchief vindt je een fascinerende verzameling van allerlei Amsterdamse schatten. Zo zie je hier de eerste foto’s van Amsterdam tot aan een hasjpijp en een clubkaart voor de RoXY. Zeker een leuk uitje voor op de zaterdag of zondag!

Maak een Street Art Speurtocht door de Jordaan

Zin in een originele wandeldate door de leukste buurt van Amsterdam? Ga op pad met de Street Art Speurtocht door de Jordaan! Tijdens deze gezellige wandeling ga je op zoek naar de mooiste street art in de buurt en wandel je tevens langs allerlei leuke hotspots van de Jordaan.

Het tasje, dat je ophaalt bij street art hotspot Mr. Mokum, is gevuld met een unieke speurtocht, snacks en een drankje. Onderweg krijg je suggesties voor leuke spelletjes én steek je wat op van de kunst die je tegenkomt. Neem gerust een pauze op de Noordermarkt of bij een van de hotspots die je onderweg tegenkomt. De speurtocht bestel je hier en haal je op op een dag en tijdstip naar keuze >

Geniet van Live Jazz bij Mayer Manor

Iedere zondagmiddag kun je in de extravagante en ‘verstopte’ parel’ de TenClub/Mayer Manor genieten van champagne, oesters en live jazz. Host Bas van Lier heet je vanaf 16 uur welkom en presenteert de allerbeste musici uit binnen- en buitenland. Tickets kosten €10 en kun je ook aan de deur kopen.

Leuk: ook in Walhalla Brouwerij & Proeflokaal kun je zondag genieten van live jazz.

Bezoek een spelletjescafé

Of je je nu wil opwinden over een potje Rummikub, een aangeschoten competitie bierpong aangaat of je vrienden wil wegdobbelen. Even niet op de telefoon, maar elkaar in de ogen kijken en het vuur aan de schenen leggen. In deze cafés in Amsterdam maak je het leven iets competitiever tot in de late uurtjes!

spelletjescafes amsterdam

Geniet van een (boozy) brunch

Onze favoriete dag om uitgebreid te ontbijten/brunchen in Amsterdam is zondag. Maar ook maandag t/m zaterdag kun je ons hier heel blij mee maken! De dag beginnen met mimosa en gerechtjes om te delen. Heerlijk!

Zin in een (boozy) brunch in Amsterdam? Hier moet je zijn >
Ook fijn! Vind hier 12 leuke plekken om te lunchen in Zuid of West >
10 x goed ontbijten in Amsterdam doe je hier >
Fan van pancakes? Vind hier de plekken om pannenkoeken te eten >
Ook leuk! Vind hier de plekken om te lunchen op de Zeedijk >

En, welke plannen uit deze weekend tips Amsterdam maart 2023 zet jij op je agenda?

CategoriesWeekend tips