T

TIPSY TOUR TIJDENS DE AMSTERDAM COCKTAIL WEEK 2018

Tijdens de Amsterdam Cocktail Week proef je bij 45 verschillende bars en restaurants speciale cocktails. Omdat we je voor ieders gezondheid geen 45-delige cocktailtocht aanraden, heeft Girl Who Magazine 8 toffe spots onder elkaar gezet en daar een tipsy wandeling van gemaakt, die je binnen 1 uur en 15 minuten loopt! cocktails, drinks, Amsterdam

Albert van Beeck Calkoen, Tess Posthumus en Timo Janse organiseren van 5 t/m 11 maart de 2e editie van de Amsterdam Cocktail Week. Tijdens deze week proef je bij 45 verschillende bars & restaurants speciale cocktails. Omdat we voor ieders gezondheid geen 45-delige cocktailtocht aanraden -behalve als je voor de virgin varianten gaat- heb ik als Girl Who Drinks 8 toffe deelnemers onder elkaar gezet. Dat niet alleen: ik heb er een tipsy wandeling van gemaakt, die je binnen 1 uur en 15 minuten loopt!

Razmataz EnSuite | Campari

We beginnen de tipsy wandeling van de Amsterdam Cocktail Week bij Razmataz. Althans, ik. Dit is namelijk lekker dichtbij ‘de woning’. Jij begint natuurlijk waar je wilt, het enige wat je moet doen is even de locaties in Google Maps husselen. Maargoed, Razmatar dus. Want de ene negroni is de ander niet. Voor een week is Razmataz EnSuite dé negroni-bar van Amsterdam. Italiaanse mixologist Ciro Adriano de Georgio (wát een naam he!) had een Campari-rood handje in het creëren van een menu met klassieke en alternatieve negroni’s, zoals de Negroni Sbagliato en de Mezcal Negroni. Daarnaast schenken wisselende gastbartenders ieder dag een andere signature Campari-cocktail.
Google maps: Hugo de Grootplein 7HS

Kanarie Club | Below Vodka

Uiteraard is ook Kanarie Club van de partij als het om cocktails gaat. Tijdens de tweede editie van de Amsterdam Cocktailweek serveren zij The French Asian, een uitdagende en zintuig prikkelende cocktail met Below Vodka, rijstwijn en tabasco lime siroop met citroen en gember als garnering. Maar ook de non-alcohol lovers zijn hier aan het juiste adres. Speciaal voor hen shaken de bartenders in een ‘munt’ van tijd de Bio Liquorice Mojito in elkaar. Jazeker, een minty Mojito met dropsiroop. Vlieg jij ook even langs?
Google Maps: Bellamyplein 51

Tijdens de Amsterdam Cocktail Week proef je bij 45 verschillende bars en restaurants speciale cocktails. Omdat we je voor ieders gezondheid geen 45-delige cocktailtocht aanraden, heeft Girl Who Magazine 8 toffe spots onder elkaar gezet en daar een tipsy wandeling van gemaakt, die je binnen 1 uur en 15 minuten loopt!

Salmuera | Latino Spirits

Salmuera ligt in het historische proeflokaal van Bols aan de Rozengracht. Dat alleen is al een uiterst goede reden om langs Salmuera te waggelen tijdens je Tipsy Route. Daarnaast staat de bar bekend om zijn brede assortiment aan mescal en andere Latino spirits. De cocktails die zij serveren tijdens deze dorstlessende week zijn geinspireerd op de smaken van Latijns-Amerika, die worden ondersteund door fruit en zelfgemaakte agua frescas. Ook leg je hier even een subtiele bodem. De tropische en zure dranken passen perfect bij hun assortiment aan ceviche!
Google Maps: Rozengracht 106-H 

Pulitzer’s Bar | Hendrick’s Gin 

Een stijlvol herenhuis waarin historie even heden wordt; waar voelt een uitzonderlijk schepsel als Hendrick’s Gin zich beter thuis? Nowhere. Daarom houdt de buitengewone gin tijdens Amsterdam Cocktail Week een week lang huis in het minstens zo’n uitzonderlijke bar. Op het menu staat onder andere de ‘Dill Me In’ – een opmerkelijke combinatie van 50ml Hendrick’s Gin, een scheutje Lemon & Dill Cordial, drupjes mintbitters en ijsblokjes van komkommerwater. Niets is wat het lijkt bij Pulitzer’s Bar tijdens de cocktail week..
Google Maps: Keizersgracht 234

Bluespoon Bar | Belsazar

Bluespoon blijft je benieuwen met hun eigentijdse hardcrafted cocktails. Het klassieke vakmanschap van de bartenders komt helder terug in de pure ingrediënten zoals hand geplukte kruiden, verse sappen en huisgemaakte siropen. Ook tijdens deze Amsterdam Cocktail Week staan creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel met de twee speciaal ontwikkelde cocktails ‘The Fruits of Our Labor’ en ‘Leaf of Absence’. Bluespoon Bar is dus zeker een must-visit tijdens jouw tipsy wandeling!
Google Maps: Prinsengracht 587

Terpentijn | Ketel One

Terpentijn, gelegen in het centrum aan het Rokin, serveert lunch, diner, streetfood en heerlijke cocktails. Terwijl je geniet van sfeervolle DJ-avonden en het interessante interieur, staan de knappe barmannen & vrouwen jullie perfect serve klaar te maken. De cocktailshaker van Terpentijn heeft, speciaal voor Amsterdam Cocktail Week, vier verschillende Espresso Martini varianten voor jullie gecreëerd. Heb je zin in je favoriete klassieke Espresso Martini? Don’t worry child, Terpentijn is flexibel en heeft ook klassieke skills in huis!
Google Maps: Rokin 103

Bar TwentySeven | Bacardi 8

Het innovatieve en talentvolle team van Bar TwentySeven heeft ontelbare intrigerende creaties ontwikkeld, die aangepast zijn op de persoonlijke smaak van gasten. De bas heeft een uitgebreide whiskyselectie, maar ook de prebiotische cocktails zijn ware eyecatchers. Special voor de Amsterdam Cocktail Week ontwikkelde zij de Cariño, met Bacardi 8, Griekse yoghurt, vanillesuiker en limoensap. Ook op het gebied van non-alcoholische cocktails weten de bartenders wel van wanten! Dus, maak zeker even een pit stop bij Bar Twentyseven aan de Dam.
Google Maps: Dam 27

PRESSROOM | The Botanist

De tipsy tour eindigt heel strategisch bij PRESSROOM. Ze geloven hier dat de vrijheid van ’tijd hebben’ de nieuwe luxe is. Als je hier bent aangekomen, wil je dus echt niet meer weg. Tijdens -maar ook buiten- de Amsterdam Cocktail Week, zet PRESSROOM al hun tijd in om jouw vrije tijd een fantastische invulling te geven. Trakteer jezelf op de bijzondere cocktail-creatie die zij verzonnen hebben en laat je in de watten leggen. Op 8 maart -international women’s day- organiseren ze een cocktail event in de bar waar onder andere inspirerende vrouw Valentijn de Hingh zal draaien!
Google Maps: Nieuwezijds Voorburgwal 6

Inmiddels toe aan goed eten, om de route in stijl af te maken? Op nog geen vijf minuten lopen vanaf hier vind je restaurant ANNA.
Lees hier wat je kunt verwachten!

Ik denk dat jij de Amsterdam Cocktail Week wel doorkomt met deze dorstlessende tips. Vind je Google Maps route hieronder. Cheers!

CategoriesWalk & Visit