DO / Weekend tips

10 x TIPS MUSEUMNACHT VOOR GIRLS WHO EAT, DRINK & PARTY

rijksmuseum - rembrandt - amsterdam - museum - museumnacht

Aankomende zaterdag is het weer tijd voor één van de grootste evenementen van het jaar: Museumnacht Amsterdam. En dit jaar wordt het grootser dan eerst – de nacht bestaat nu 20 jaar! Het is dan ook strak uitverkocht, maar voor de gelukkigen die een kaartje hebben, zetten wij onze tips voor Girls Who love food and drinks op een rijtje.

Snert door Entrepot – Amsterdam Museum

Restaurant Entrepot stuurt Bonne Reijn en Arvid Schmidt op het Amsterdam Museum af om iedereen te voorzien van het ultieme, winterse krachtvoer: erwtensoep.

Groen doen deze winter? Deze brouwerij maakt bier van gedoneerde kerstbomen >

Dodelijke drankjes – Museum Tot Zover

Voor slechts vier euro heb je hier de meest gruwelijk (lekkere) cocktails, welke geïnspireerd op het dierenrijk. Trakteer jezelf op een gitzwarte Batshit Crazy of een gifgroene Krokodillentranen drankje.


Turks buffet – ISN Fatih Moskee Amsterdam

Niet per se een museum, maar je kijkt hier zeker je ogen uit! Laat je verrassen door de Turkse keuken, wat meer is dan enkel het welbekende broodje döner.

Cocktails - proeven - Museumnacht - Amsterdam - drinks
Cocktails – proeven – Museumnacht – Amsterdam – drinks

Koosjer krachtvoer – Portugese Synagoge

Een andere locatie die net even anders oogt dan een museum, maar die je wel gezien moet hebben is de Portugese Synagoge. Hier haal je de beste vega-frituur en de lekkerste falafel.

Café de Paris – Stedelijk Museum Amsterdam

Het thema in het Stedelijk zijn de Franse sferen. Het restaurant wordt dan ook voor deze nacht omgetoverd tot een waar Café de Paris.

Feitjes & tips over duurzamer leven >

Naar de Teringbar – Museum het Schip

In het sanatorium Zonnestraal verbleven TBC-patiënten. De ziekte tuberculose, de tering, is nog altijd onder ons en daarom heeft Museum het Schip het volgende bedacht: per drankje gaat 50 cent naar het TBC-fonds. Cheers dus!

Winestories Natuurwijnbar – Van Eesteren Museum

Winestories schenkt komende zaterdag de lekkerste natuurwijnen. Dit zijn wijnen zonder toevoegingen, gemaakt van biodynamische, biologische druiven, die zonder kunstmest of pesticiden groeien.

Pepers - pittig - NEMO - Science Museum - Museumnacht - onderzoek
Pepers – pittig – NEMO – Science Museum – Museumnacht – onderzoek

Hummus חומוס hoemoes حمص بطحينة – Joods Historisch Museum

Het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Turkije: allen zijn ze gespecialiseerd in deze kikkererwtenmoes. Deze avond vind je de meest uitgebreide selectie hummus in het Joods Historisch Museum.

Wel of niet beleggen – hier moet je rekening mee houden >

Wie eet de heetste? – NEMO Science Museum

In voor een klein testje? Samen met Dutch Chili Fest organiseert NEMO een vlammende contest. De pittige types onder ons moeten hier zeker even stoppen.

Taste the Waste – FOAM

Wereldwijd komt 1,3 miljard ton per jaar nooit op een bord terecht. In FOAM verzorgt Instock dit jaar gerechtjes met voedsel dat er niet ‘mooi’ genoeg uitzag voor verkoop.

Check naast ons lijstje natuurlijk ook de overige activiteiten van de enorme lijst (282!!) op de site van Museumnacht Amsterdam.

Ontdek, proef en geniet tijdens Museumnacht Amsterdam!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen