EAT / Recepten & Trends

4 X DIT HEB JE NODIG IN HUIS VOOR EEN GESLAAGD DINER

Als het aankomt op het geven van dinner komen er behoorlijk wat aspecten om de hoek kijken. Met goed keukengerei creëer je heel simpel een onvergetelijke, culinaire ervaring voor jouw gasten – en met de tools van WMF krijg je nóg meer plezier in het voorbereiden, koken, dineren en drinken

Als het aankomt op het geven van diner komen er behoorlijk wat aspecten om de hoek kijken. Hoe bereid je het diner voor, wat ga je koken, hoe kleed je de tafel aan en wat ga je drinken? Stuk voor stuk belangrijke zaken voor een geslaagd diner. Laten we even 4 tips op een rij zetten.

Een sterrenmaaltijd serveren? Daar hoef je echt geen professionele chef voor te zijn: met goed keukengerei creëer je heel simpel een onvergetelijke, culinaire ervaring voor jouw gasten – en met de tools van WMF krijg je nóg meer plezier in het voorbereiden, koken, dineren en drinken.

1. Een goed mes is het halve werk

Een geslaagde maaltijd valt en staat met een goede voorbereiding en optimaal gebruiksgemak betekent meer plezier in de keuken. Zo snij je jouw groente en vlees gemakkelijk met vlijmscherpe messen.

2. Probeer de snelkookpan

Denk je hierbij gelijk aan je oma? Stop met die gedachten want de snelkookpan is terug van weg geweest. 330 jaar geleden introduceerde de Fransman Denis Papin de stoomvergister die anders kon produceren drukken en invloed hebben op het kookpunt van water. Het duurde echter lang voordat het zijn weg naar de keuken zou vinden: de innovatieve stalen container werd aan het eind van de 17e eeuw gebruikt, voornamelijk in wetenschappelijke laboratoria. Het duurde tot 1927 voor een moderne snelkookpan werd gelanceerd door WMF onder de merknaam Sicomatic (kortweg Siko).

Het Flexsil snelkookpan van Sigg was het eerst populair in Zwitserland, terwijl de Kelomat in de jaren 1950 in Oostenrijk werd ontwikkeld. Elk van de merknamen wordt synoniem gebruikt voor snelkookpannen in het betreffende land. Met deze pan in je keuken kan geen maaltijd meer mislukken en dat is precies wat je wilt voor een geslaagd dinner toch?

10 tafel etiquette voor een chic dinner

3. Het juiste bestek

Of je de tafel nu dekt voor je overgrootouders, schoonfamilie of je beste vriendinnen. Goed en mooi bestek maakt de tafel af. Nu is er dus tegenwoordig ook bestek die krasbestendig en niet dof wordt tijdens het ritje in de vaatwasser. Ideaal voor meerdere gezellige dinners bij jou thuis. Dus schaf een goed bestek aan of vraag het als cadeau voor de komende feestdagen. Daar krijg je zeker geen spijt van.

4. Vergeet de kan met kruiden en fruit niet

’s Zomers een glas ijskoud citroenwater, ’s Winters een zelfgemaakte kruidenthee. Met een karaf op tafel kan je altijd alle kanten op. En met bijpassende glazen weet je zeker dat het geheel op tafel helemaal compleet is.

5 X bijzonder dineren in Nederland

Zo dat dinner gaat helemaal goed komen, niet? Tag je voorbereidingen, kook skills, je mooiste gedekte tafel en gezellige drankjes op @girlswhomagazine. Wie weet gebruiken we jouw foto wel op onze Instagram wall.

PIN IT

 

Bron: foto’s WMF NederlandGerelateerde artikelen