E

EEN EIGEN BEDRIJF IN VIJF STAPPEN

Er komt super veel kijken bij het opstarten van een eigen bedrijf. Gelukkig zijn er een paar stappen die je kunt maken om dichter bij je droom te komen. Dus pak je aantekeningen erbij en let goed op, dit zijn onze tips!

1. De bestaande markt

Wanneer je erover uit bent wat je precies wilt gaan doen als eigen bedrijf, een winkel openen bijvoorbeeld, moet je de al bestaande markt gaan onderzoeken. Hierbij gaat het vooral om jouw authenticiteit, wat maakt jou uniek. Vergeet daarbij ook niet wat het publiek zoekt mee te nemen.

Wel of niet beleggen? Hier moet je rekening mee houden >

2. Check de financiën

Stel een financieel plan op om te checken of jouw plan rendabel is. Zo krijg je een goed overzicht van wat je nodig hebt om op te starten en waar je het vandaan gaat halen. Bovendien is het handig van tevoren een buffer op te bouwen.

business // tips // opstarten // kvk // uniek // eisen
business // tips // opstarten // kvk // uniek // eisen

3. Naam & rechtsvorm

Dan ben je nu klaar om na te denken over een bijzondere naam, eentje die blijft hangen bij het publiek. Daarnaast moet je een juridische vorm aannemen. Deze rechtsvorm bepaalt jouw aansprakelijkheid en eventuele voordelen van jouw eigen bedrijf.

7 x tips voor een betere work-life balance >

4. Eisen & risico’s

De volgende stap is het opzetten van een goede administratie. Deze moet namelijk voldoen aan verschillende eisen bij de Kamer van Koophandel. Ook moet je even stil staan bij mogelijke risicoscenario’s en op voorhand oplossingen hiervoor bedenken. Neem bijvoorbeeld een diploma. Voor eigen baas heb je niet per se een specifiek diploma nodig, maar een diploma in de richting van jouw vakgebied is zeker een ‘beroepseis’.

Tips om efficiënter te werken, niet harder >

5. KvK

Last but not least, schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Op deze manier staan je geen gekke verrassingen meer te wachten. Nu ben jij helemaal klaar om jouw eigen bedrijf op pootjes te zetten!

CategoriesWork