EAT / Culinaire bucketlist

RESTAURANT RAZMATAZ IN EEN NIEUWE JAS!

Aan de rand van de Jordaan in Amsterdam West zit een 5-delige horecazaak waar je de hele dag kunt vertoeven. Razmataz is alles voor iedereen; een veelzijdige ruimte met restaurant, een intieme private-dining ruimte, een koffiehuis en een café/bar. Deze week op jullie culinaire bucketlist: Restaurant Razmataz. Nieuw jasje. hotspot Amsterdam. Girls Who Magazine. Girls Who Eat. Girls Who Drink.. Dinner Amsterdam. Foodspot Amsterdam. Razmataz Amsterdam. Fine dining Amsterdam.

Aan de rand van de Jordaan in Amsterdam West zit een 5-delige horecazaak waar je de hele dag kunt vertoeven. Razmataz is alles voor iedereen; een veelzijdige ruimte met restaurant, een intieme private-dining ruimte, een koffiehuis en een café/bar. Na 9 fijne jaren waren ze toe aan verandering. Tijd voor een nieuw interieur met bijpassend menu. Tijd voor een nieuwe jas! Deze week op jullie Culinaire Bucketlist: Restaurant Razmataz.

De Sfeer & Het Interieur

Met vijf verschillende panden kan Razmataz alle kanten op. Wil je tranquillo aan tafel de krant lezen? Dat kan. Wil je goed dineren in een huiselijke sfeer? Kan ook. Liever herrie schoppen aan de bar onder het genot van Gin-Tonics? Also fine! En het mooie is dat de krantlezer, de fine-diner en de barhopper geen last van elkaar hebben. Sterker nog, ze hebben waarschijnlijk niet ons door dat jullie er zijn. Mocht dat nou precies zijn wat de sferen van restaurant Razmataz zo bijzonder maakt. Ik kreeg er dan ook echt een chill, relax, alles kan, niets moet, doe je ding en genietgevoel bij.

‘Alle passies worden nu gekoppeld tot één geheel
en daar hoort een nieuw jasje bij’
Restaurant Razmataz

‘Vroeger was alles beter’, zegt men wel eens. Ja, op sommige vlakken wel (geen telefoons betekende knikkeren en buskruit spelen). Maar deze uitspraak is allesbehalve van toepassing op het Hugo de Grootplein. Want toen Razmataz –in de Amsterdamse volksmond ook wel ‘Raz’ genoemd– 9 jaar geleden de deuren opende, was dit plein nog uitgestorven en impopulair. Inmiddels staat het bekend als een bruisende rotonde met horecatentjes op iedere hoek. De tijden zijn veranderd, en ook Raz is meegegaan met deze ontwikkeling.

Aan de rand van de Jordaan in Amsterdam West zit een 5-delige horecazaak waar je de hele dag kunt vertoeven. Razmataz is alles voor iedereen; een veelzijdige ruimte met restaurant, een intieme private-dining ruimte, een koffiehuis en een café/bar. Deze week op jullie culinaire bucketlist: Restaurant Razmataz. Nieuw jasje. hotspot Amsterdam. Girls Who Magazine. Girls Who Eat. Girls Who Drink.. Dinner Amsterdam. Foodspot Amsterdam. Razmataz Amsterdam. Fine dining Amsterdam.
Restaurant Razmataz

Zo heeft de zaak binnen twee weken een flinke restyling ondergaan. Niet alleen het menu is gewijzigd, ook het interieur is flink aangepakt. Denk blauwe en gouden muren, suéde stoelen, eikenhouten tafels en olijvenboompjes. Chef-kok Richard Taylor heeft een splitsplinternieuw menu samengesteld dat aansluit op dit nieuwe interieur. Daarover zo meer!

Het Personeel

Niet heel vaak kom je op een plek waar het personeel representatief staat voor het concept van de zaak. Nou, wel bij Raz. De omgang van de bediening en de klik die je met ze hebt is voor mij een bepalende factor voor een avond uit. Bij buurtbegrip Razmataz snappen ze dit maar al te goed. Niet alleen zijn ze vliegensvlug en vriendelijk. Ze zijn ontzettend slim, grappig en hebben heel veel kennis over wat ze serveren. Verwacht dan ook een uitgebreide uitleg over wat op je bord ligt: waar de gans vandaan komt, waarom het daar vandaan komt, waarom de humus past bij karmozijn peer of wat het verhaal is achter deze kazen. Niet alleen het eten krijgt achtergrond. Ook de vulling van je glazen hebben interessante verhalen die met liefde verteld worden door het gepassioneerde personeel.

Restaurant Razmataz

Ohja, en naast deze fijne horeca-eigenschappen zijn ze net zo scherp als het mes dat viel bij de achterbuurman. ‘Een momentje hoor’, zei eigenaresse Iris toen ze bij ons aan tafel stond en iets hoorde vallen. ‘Even snel een nieuw mes pakken voor die meneer!’. Kijk, dat noem ik nog een alert.

Eten & Drinken

Om écht goed kennis te maken met het nieuwe jasje van Razmataz nodigen ze je de hele maand maart uit voor het ‘Re-opening menu’. Ook heeft chef-kok Richard Taylor heeft een speciaal menu samengesteld dat naadloos aansluit op het nieuwe interieur. Om met jullie te vieren dat ze heropend zijn, krijg je 5 gangen voor de prijs van 4. Culinair cadeautje van Raz! De smaaksensaties die wij ervoeren zijn moeilijk samen te vatten en natuurlijk willen we ook niet te veel verklappen, maar we willen jullie wel nieuwsgierig maken. Daar gaan we!

Na flink wat proefglaasjes op het Amsterdam Wine Festival, was het na een korte wandeling van De Westergasfabriek naar Razmataz tijd voor the next level. Zo begonnen we met een wel heel belangwekkend aperitief: Earl Grey likeur met tonic en citroen spray. Koffiecocktails zijn al een tijdje booming, maar met deze verrassende samenstelling wilde de barman laten zien hoeveel kanten je op kunt met thee. Heel tof!

Restaurant Razmataz

De gerechten zijn spannend en fris, maar tevens heel huiselijk. Zo genoten wij van trend-ingrediënt humus met oerradijs, romozijn peer, wilde rijst en basilicum. Een funky gerecht, waar een nog funkier wijn uit Toscane naast stond. De takjes en de schilletjes van de Trebbiano & Malvasia druif zijn namelijk gewoon meegenomen in het proces!
Na deze bijzondere starter werd ieder gerecht ondersteund door een fantastische wijn. Of sake. De hartige ‘umami cocktail’ van shiitake, bosui, minniksbaard, granaatappel met daarin een zwemmende oester werd bijvoorbeeld compleet gemaakt met Junmai Ginjo Sake. Junmai betekent ‘puur’ en wil zeggen dat alle alcohol in de saké tot stand gekomen is door een natuurlijke vergisting van de rijst. Wederom een positieve verrassing!

Zin in een weekje weg? Dit zijn de leukste
hotspots in Maastricht!

Ons hoofdgerecht was een malse parelhoen met een venkel- & bloemkool puree, welke werd gecombineerd met een volle rode wijn. Toen Iris deze wijn één dag voor ons bezoek (lucky us!) ein-de-lijk binnenkreeg, heeft ze een kwartier staan dansen in je woonkamer. Na het proeven van de wijn snapte we dit volkomen en het scheelde niet veel voordat wij hadden onze dancemoves lieten zien. Zoals we met andere woorden al zeiden: een avond bij Razmataz zit vol verrassingen.

Restaurant Razmataz

Vind hier het recept voor een koolhydraatarme
pastinaak hutspot!

De Rekening

Hier kunnen we heel kort en bondig over zijn. Ik zeg: vijf fantastische gangen voor €41. Nu bel jij Razmataz voor je reservering.

Gin, Oesters, Kip & Private-dining.

Met de verschillende ruimtes die ze hebben kunnen ze alle kanten op, en dit is gelukkig precies wat ze doen. Zo kun je met je hele ken-gin-senkring van maandag t/m donderdag terecht voor een Gin Tonic tasting (ze hebben 60 soorten in het assortiment). Ook kun je zonnige zondagen doorbrengen met oesters voor €1 op hun all-time favorite  ‘Zilte Zondag’ of biologische kip eten met patat + appelmoes tijdens ‘Chicks on Sunday’. Er is tevens mogelijkheid tot private dining!

Het kan niet anders dat jij geënthousiasmeerd bent tot een bezoekje bij restaurant Razmataz. Snel even opnieuw kennismaken met de gepimpte-gouwe-ouwe!

Aan de rand van de Jordaan in Amsterdam West zit een 5-delige horecazaak waar je de hele dag kunt vertoeven. Razmataz is alles voor iedereen; een veelzijdige ruimte met restaurant, een intieme private-dining ruimte, een koffiehuis en een café/bar. Deze week op jullie culinaire bucketlist: Restaurant Razmataz. Nieuw jasje. hotspot Amsterdam. Girls Who Magazine. Girls Who Eat. Girls Who Drink.. Dinner Amsterdam. Foodspot Amsterdam. Razmataz Amsterdam. Fine dining Amsterdam.
Restaurant Razmataz

Hugo de Grootplein 7 – 15
020 – 48 68 408
reserveren@razmataz.nl

Opening hours:
Mo till Thu 8.30 tot 01.00
Fri 8.30 tot 03.00
Sat 10.00 tot 03.00
Sun 10.00 tot 01.00

 



Gerelateerde artikelen