N

NOURISH; EEN POP-UP LUNCH DOOR CAFÉ SPONTANE EN THE GATHERISTS

De lente vieren bij een speciale pop-up lunch door café Spontane en The Gatherists. Met de groenten en fruit van het nieuwe seizoen. En de vrolijke bloemen van het seizoen. Kom met een open mind, schuif aan tafel en ontmoet onbekende maar like-mindedmensen bij Nourish.

De lente vieren. Met de groenten en het fruit van het nieuwe seizoen. En de vrolijke bloemen van het seizoen. Kom met een open mind, schuif aan tafel en ontmoet onbekende maar like-mindedmensen bij Nourish.

Dit klonk mij als muziek in de horen. Hoeveel ik ook houd van Instagram en het online spectrum, ik vind het heerlijk om mensen in real life te ontmoeten. De ondernemers, Fanny en Martina van Café Spontane volg ik al een tijdje.

De dames organiseren pop-up diners en lunches op bijzondere locaties in Amsterdam. Soms alleen als Café Spontane en soms in samenwerking met. Zo hebben ze bijvoorbeeld een -op koffie geïnspireerde- lunch georganiseerd met de dames van de Koffiefilters. (Waarom was Girls Who daar niet bij?!)

De beste en leukste 182 koffiespots in Nederland en België vind je hier!

The Gatherists

Voor deze Nourish editie, hebben zij de krachten gebundeld met The Gatherists, bestaande uit Margot van der Krogt en Marie Verdenius. Net als Café Spontane, dames die houden van kwalitatief mooi eten en drinken en een minimalistische esthetiek. Een team made in heaven dacht ik zo. En dat was het. Een ware hemel. Op de tweede verdieping van een pakhuisachtig gebouw op de Utrechtsedwarsstraat. De felle zonnestralen vielen naar binnen en verlichtten de prachtig wit gedekte tafel met daarop een paar pops of colour. Het was echt een jaw droppingmomentje.

Eén voor één druppelden de gasten binnen, solo of samen met iemand anders. Ieder stond weer met open mond en was overweldigd. Enthousiasme,maar ook lichte spanning over wat er komen ging. Met een rabarber tijm drankje in de hand, plaatjes schieten van de mooie tafel voor je instagram en je naamkaartje zoeken. Wie zal er naast je zitten?

Boeiende verhalen

Er volgen vele introducties, in het Engels of in het Nederlands. Australische Amsterdammers, Italiaanse invloeden en Amerikaanse Nederlanders. Noem het maar. En na de introducties volgen er boeiende verhalen en gezellige gesprekken.Wat bijzonder om zo omringd te zijn met interessante mensen die je nog niet eerder tegen was gekomen.

Dit zijn bourgondische Instagram account die je zeker ook moet volgen

Het menu

Op ons menu van Nourish lezen we dat we als eerste een witte biet en grapefruit salade krijgen. Eenmaal voor ons neus is het werkelijk te mooi om op te eten. Wat een kunstwerkje. Hierbij wordt een cider van peergeserveerd. Een echte mooie pairing, het proeft naar lente.

Terwijl de zon iets minder fel wordt en de blosjes op onze wangen staan van de zonnestralen, krijgen we een heerlijke waterkers en kervel soep met ras-el-hanout crème.

Voordat we aankomen bij mijn favoriete gang-het dessert– krijgen we eerst nog een mooie rogge boterham met een kruidenspread, venkel en geschaafde kaas vlokken. Inderdaad, ik krijg er bij het schrijven ook weer trek van.

Pak de telefoons!

Je zou haast zeggen, er zal nu een licht dessert komen. Nee hoor, Marie Verdenius takes her cake seriously.Bij het serveren horen er klanken als ‘Aahhhh, Oooohhh’. Er worden telefoons gepakt en er wordt opgestaan om dit vast te leggen. Misschien voelt iedereen zich inmiddels vrij om hier even een goed portret van te schieten. En dan uiteindelijk toch echt toeslaan en genieten: We krijgen een heerlijk stuk Lemon poppy seedtaart met tijm en gebrokkelde pistache nootjes.

We sluiten af met mooie thee en chemex koffie van Stooker. En homemade salty fudge. Ohmy… We praten nog even na met iemand die iets verder op zat, er worden kaartjes uitgewisseld en er wordt ‘tot de volgende keer’ uitgesproken.

We gaan naar huis met een vol hart, nourisheden een glimlach op ons gezicht. Dank voor deze mooie middag, team Nourish! Until next time <3

Wil jij ook aanschuiven voor een pop-up lunch of diner volgende keer?
Volg de dames hier:

@cafespontane
@thegatherists


Wil je meer artikelen van koffie expert Laura lezen? Klik dan hier!

CategoriesFijne Foodspots