N

NEDERLANDERS EN VAKANTIESTRESS.. HOE ZIT DAT?

Goed nieuws voor Girls Who Travel. het vakantieseizoen komt eraan! Ondanks wij deze periode niet perse nodig hebben voor een tripje, zitten veel Nederlanders vast een deze periode. Er komen weer veel vragen om de hoek kijken. Wordt het dit jaar een verre reis naar de zon, een sportieve vakantie in de bergen of een trip naar een toffe stad? Wát een dilemma's! Hoe zit het eigenlijk met Nederlanders en de vakantiestress?

Goed nieuws voor Girls Who Travel. het vakantieseizoen komt eraan! Ondanks wij deze periode niet perse nodig hebben voor een tripje, zitten veel Nederlanders vast een deze periode. Er komen weer veel vragen om de hoek kijken. Wordt het dit jaar een verre reis naar de zon, een sportieve vakantie in de bergen of een trip naar een toffe stad? Wát een dilemma’s! Hoe zit het eigenlijk met Nederlanders en de vakantiestress?

Een lichte mate van stress

Onderzoek van verrassingsreisorganisatie srprs.me geeft namelijk interessante informatie over de vakantiestress van Nederlanders. Het onderzoek – uitgevoerd door PanelWizard – laat zien dat de meeste Nederlanders gelukkig vrij relaxt op vakantie gaan. Zo antwoord 64,6 procent van de ondervraagden met ‘nee’ op de vraag of hij/zij stress ervaart bij het voorbereiden van een stedentrip. Maar hoe zit dat met de overige 35,4%?

Een lichte mate van stress komt voor bij 24,9% van de ondervraagden en 6,7% heeft absoluut last van stress. Maar wat zijn eigenlijk de voornaamste redenen van deze stress?

  • Wat moet er ingepakt worden (46,8%)?

  • Op tijd zijn! (39,9%)

  • Welke accommodatie moeten we kiezen (39,3%)

  • Het kiezen van de bestemming (22,9%)

  • Het boeken van de (steden)trip (14,4%)

Leeftijd en stress

Nederlanders onder de dertig jaar ervaren de meeste stress rondom hun vakantie. Deze groep heeft vooral stress als het gaat om het kiezen van een bestemming en de accommodatie. Respectievelijk 32,5% en 58,1% van deze leeftijdsklasse krijgt hier stress van. In de leeftijdscategorie 50-59 jaar is dit 12,8% en 43,6%.

60-plussers zijn het minst gestresst als het gaat om het kiezen van een accommodatie: 34,5% van hen krijgt hier stress van.

Een ander alternatief kan zijn om ‘gewoon’ een weekendje in eigen land te boeken. Je ervaart dan gewoon een vakantiegevoel, maar de stress die komt kijken bij het plannen van een vakantie die komen er niet bij kijken!

CategoriesReistips